YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bir hafta boyunca turp suyu içince bakın ne oluyor

    Uzun yıllardır turp ve turp suyu mide rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Beslenme uzmanları, 1 hafta boyunca her gün bir bardak turp suyu içildiğinde, vücut sağlığı üzerinde gözle görülür olumlu etkiler yaratacağını belirterek kullanılmasını tavsiye ediyor.

    Anavatanı Çin olan kök sebze turp, yüzyıllardır ağırlıklı olarak safra üretimini düzenlemek gibi çeşitli mide rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olarak kullanılmaktadır. Oldukça besleyici bir sebze olan turp C vitamini deposudur ve kalsiyum, demir, lif, K vitamini, B6 vitamini, potasyum ve fosfor için iyi bir kaynaktır.

    Turp suyu nasıl hazırlanır?

    Turp suyu hazırlamak çok kolaydır. Turpun kökünü kesip kırmızı kabuğunu soyun. Dilerseniz kök ve kabukla da katı meyve sıkacağına atabilirsiniz. Turpun tadı biraz acı gelebilir, o nedenle yumuşatmak için havuç ve elma suyuyla da karıştırarak tüketebilirsiniz. Çoğu kişi turp suyunu salatalarda aroma katmak için de kullanmaktadır.

    Bu arada, eşit miktarda turp, salatalık ve yeşilbiber suyu ile hazırlayacağınız kokteyl sinüs tıkanıklığından, safra ve karaciğer sorunlarına kadar pek çok rahatsızlığa iyi gelebilir.

    Turp suyunun faydaları;

    Sarılık: Antioksidan etkisiyle karaciğeri çalıştıran ve kanı temizleyen turp suyu sarılık tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir. Kandaki oksijen miktarını yükselterek kırmızı kan hücrelerinde oluşan tahribatı azaltır. Sarılığa karşı siyah turp daha çok tavsiye edilmektedir.

    Basur: Sindirimi kolaylaştırır, bağırsakları rahatlatır. Basurun ana nedenlerinden biri olan kabızlığın giderilmesi için turp suyu kullanılabilir.

    Kanser: İçerdiği zengin besin değerleri sayesinde güçlü bir antioksidan görevi gören turp suyu kansere karşı etkili bir üründür.

    Üriner Bozukluklar: Turp suyu idrar üretimini arttırır. Böbrekleri temizleyerek böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruma sağlar.

    Vücudu dengeler: Düzenli turp suyu tüketimi ile vücutta bulunan serbest radikallerin dengelenmesini sağlayabilirsiniz.

    Kilo Kaybı: Yavaş sindirildiği için tokluk hissini uzatır ve kilo vermeye yardımcı olur.

    Cilt Bakımı: Sorunlu bir cilt yapınız var ise turp suyu kullanımı yapabilirsiniz. Düzenli turp suyu kullanımı akne ve sivilce gibi sağlık sorunlarını tedavi etmektedir. C vitamini, fosfor, çinko ve B kompleks vitaminlerinin bazılarını içeren turp cildin nemli kalmasını sağlarken kuruluk nedeniyle oluşan çatlakları engeller.

    Böbrek taşı düşürülmesinde etkilidir. Böbrek taşına karşı, günlük turp suyu tüketimi yapmanız tavsiye edilir.

    Kemiklerin ve dişlerin gereksinim duyduğu kalsiyum ve potasyum ihtiyacının karşılanmasında turp suyu kullanımı oldukça etkilidir.

    Akciğeri temizler: İçeriğinde bol miktarda C vitamini barındıran turp suyu akciğerleri ve bronşları temizleyici bir etkiye sahiptir.

    100 gram turpta bulunan vitamin ve mineraller;

    Vitamin C14.8 mg

    K vitamini 1.3 mcg

    Niasin 0,3 mg

    B6 Vitamini 0,1 mg

    Folat 25.0 mcg

    B1 vitamini, 20,0 mcg

    Pantotenik Asit 0,2 mg

    Kolin 6.5 mg

    Betain 0.1 mg

    Kalsiyum 25.0 mg

    Demir 0.3 mg

    Magnezyum 10.0 mg

    Fosfor 20.0 mg

    Potasyum 233 mg

    Sodyum 39.0 mg

    Çinko 0,3 mg

    Bakır 0.1 mg

    Mangan 0.1 mg

    Selenyum 0,6 mcg

    Florür 6.0 mcg


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler