KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bir kalp atışında kaç sperm üretiliyor?

    Bilimsel adıyla ‘spermatozoon’ yani erkeklerin üreme hücresi olan spermlerin bir kalp atışında ne kadar üretildiğini hiç düşündünüz mü? Ya da bildiğinizi sandığınız şey acaba doğru mu? İşte tüm bu sorunların yanıtlarını Üroloji Uzmanı Op. Dr. Berk Karataş, bütün

    Sperm, testisteki tübüllerde üretilir. Burası tüm testisin %70’ini oluşturur. Bir testiste yaklaşık 6 ila 12 bin arasında tüp vardır. Uzunluğu ise ortalama 250 metredir. Geri kalan %30’unu ise ara kısımlarında bulunan testosteron denen hücreler meydana getirir.

    SPERM KAÇ AŞAMADA OLUŞUR?

    Yani bir yumurta %70 sperm yapıyor, %30’unu da erkeklik hormonu testosteronu oluşturuyor. Spermler, tübüllerinin içerisinde kök hücreden sperm oluşumuna kadar toplam 13 aşamadan geçiyor. Bu aşamaların ardından hem depolama hem de olgunlaşma alanı meydana getirir.

    BİR SPERM KAÇ GÜNDE ÜRETİLİR?

    Epididim olarak adlandırılan bölgede üretilen testisler, hem döllenme hem de üreme kabiliyetleri kazanırlar. Yani bir hareketlenme oluşuyor. Bir spermin üretimi yaklaşık 60 gün sürüyor.

    60 günün sonunda epididim denilen yerde 2 ila 12 gün arasında bir olgunlaşma dönemi geçiriyor. Bu alanda da yaklaşık 400-450 kadar sperm depolanıyor.

    Kişiler normal şartlarda boşaldığında 400-450 milyon sperm dışarıya atar. Çıkan sonuç da günde iki ya da üç defa boşaldığınızda epididim bölgesindeki dolu alanınızı da boşaltmış oluyorsunuz.

    BİR DAKİKADA NE KADAR SPERM ÜRETİLİR?

    Sabit olarak durmamak kaydıyla, boşalmaya bağlı olmamakla birlikte ortalama bir kalp atışında yaklaşık 1200 adet sperm üretilir. Bir kalp atışının bir dakikada 80 defa attığını düşünürsek dakikada da 100 bin civarında üretilir.

    Op. Dr. Berk Karataş
    Üroloji Uzmanı

    www.berkkaratas.com
    Instagram: @opdrberkkaratas
    Facebook: @drberkkaratas
    Youtube: drberkkaratas-youtube

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler