YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Birçoğumuz severek tüketiyoruz ama böyle pişirince tehlike saçıyor!

    Yaz, kış bıkmadan yediğimiz balığın en sevdiğimiz pişirme türü şüphesiz kızartmadır fakat her balığı kızartarak yememek gerekiyor. Aksi halde bazı sağlık problemleri yaşatabiliyor yanlış pişirme teknikleri. Peki, hangi balığı nasıl pişireceğiz?

    Protein açısından son derece zengin olan balık, A, D, E, B2 ve B12 vitaminlerini barındırır. Faydaları ise epey fazladır: Alzheimer'ı engelleyeme yardımcı olur, kolesterolün düşürülmesi sağlar, kilo vermeyi kolaylaştırı, gribe karşı korur.

    Una buladığınız balığa dikkat!

    640xauto (5)

    Isıyla temas eden un HMF adı verilen yani heterosiklik amino asit adı verilen tehlikeli bileşenleri ortaya çıkarar. Bu bileşen de vücut hücrelerinde kanser oluşmasına neden olur.

    Sadece unla kızartmak değil, yine balığı yüksek ısıyla pişirdiğinizde aynı kansorejen maddenin açığa çıktığı gözlemlenmiştir.

    Peki balıkları nasıl pişirmeliyiz?

    En sağlıklı yöntem balığı buğulama şeklinde pişirmek. Bu yöntemde balıklar düşük ısıda ve kendi sularıyla pişerler. Eklediğiniz sebzelerle birlikte çok daha sağlıklı bir menü elde etmiş olursunuz. İkinci yöntem ise fırınlamadır.

    Çipura

    limonlu_ve_soganli_cipura-c8a9393d-e57d-438a-b59e-7300d41f2505

    görsel kaynak

    Her mevsim yemek mümkündür. Izgarası ve buğulaması oldukça lezzetlidir. Yanına herhangi bir sebze eklemeden de oldukça iyi bir tat vermesi mümkün.

    Hamsi

    maxresdefault

    Buğulama, ızgara, fırın ya da yahnisi idealdir. Kış aylarında tüketilmesi önerilir.

    Uskumru

    uskumruu
    görsel kaynak

    Eylülden itibaren yumurtlamaya başlayan uskumrular ocak ayı sonuna kadardır ve en lezzetli uskumru bu aralıkta yenir. Tuzlaması, buğulaması ya da kağıt kebabı oldukça iyidir. Şubattan itibaren yağını yitirdikleri için kızartma yapabilirsiniz.

    Lüfer

    Buğulaması kâğıt kebabı, pilakisi ve tavası yapılır. Çok da güzel olur. Bahar aylarında da son derece yağı az olduklarından pilaki, tava ve buğulaması tavsiye edilir.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler