HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boğasını satıp Mehmetçik Vakfına bağışladı

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde 53 yaşındaki Emine Göde, ahırında beslediği boğayı 10 bin liraya satıp parasını Türk Silahlı Kuvvetlerin (TSK) Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’ndaki askere destek için Mehmetçik Vakfına bağışladı.Sumbas ilçesine bağlı Kızılömerli köyünde geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Emine Göde, ahırında bulunan boğayı satarak parasını Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla Mehmetçik Vakfına bağışlamak istedi.

Boğasını satıp Mehmetçik Vakfına bağışladı

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde 53 yaşındaki Emine Göde, ahırında beslediği boğayı 10 bin liraya satıp parasını Türk Silahlı Kuvvetlerin (TSK) Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’ndaki askere destek için Mehmetçik Vakfına bağışladı.
Sumbas ilçesine bağlı Kızılömerli köyünde geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Emine Göde, ahırında bulunan boğayı satarak parasını Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla Mehmetçik Vakfına bağışlamak istedi. Yatalak olan annesi Sultan Göde’nin de onay vermesiyle Göde, yaklaşık 900 kilogram ağırlığındaki boğayı 10 bin TL’ye sattı. Emine Göde, daha sonra parayı Mehmetçik Vakfının hesabına yatırdı.
“Cenab-ı Allah ana kuzularının ayağına taş değdirmesin” diyen Emine Göde, “Askerimiz şu anda Suriye’de savaşıyor. Allah yardımcıları olsun. Ben de buradan onlar için ne yapabilirim diye düşündüm. Geçimimizi hayvancılık yaparak sağlıyoruz. İneklerimiz var, ahırımda boğa vardı. Onu Mehmetçiğimize bağışlamak istedim. Evde annem ile birlikte yaşıyorum. Annem de yatalak. Ona sordum. Annem de ’Kızım sen bilirsin’ dedi, onay verdi. Ben de annemin de onayını alarak bu hayvanı askerimize bağışladım” şeklinde konuştu.
Anne Sultan Göde ise, "Kızım en iyisini bilir. Askerimizi, polisimizi Allah korusun" dedi.

Boğasını satıp Mehmetçik Vakfına bağışladı

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler