KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bu formülden sonra renkli giysilerle beyazları aynı anda yıkayabileceksiniz

    Giysilerinizi yıkadınız renkleri karıştı mı, hemen üzülmeyin. Elbette bunun da bir çözümü var…

    Birçoğumuzun başına gelmiştir. Severek aldığımız giysiler yanlış yıkama nedeniyle renkleri karışmış ve bazen de dalgınlıkla bir arada yıkanmaması gereken kıyafetleri aynı makinaya atıp kabus yaşamışızdır.

    iStock-649496932

    Çamaşırların yıkama esnasında istemediğiniz sonuçlarla karşı karşıya kalmaması için bu ipuçlarına dikkat edebilirsiniz;

    Yıkamadan önce giysileri testten geçirin

    Renkli giysiler, özellikle de koyu renkli giysiler yıkama sırasında renklerini değiştirebilirler. Giysi üzerindeki boyanın yıkama sırasında makine içindeki diğer çamaşırlara geçmemesi için önleminizi alın.

    Kıyafet için yapılan uyarılarda aksi belirtilmiyorsa ve siz de yıkayacağınız kıyafetlerinizin renk verip vermeyeceğinden emin değilseniz, yıkama öncesi basit bir test uygulayın.

    Kıyafetin iç bölümünde bir nokta belirleyip burayı ıslatın ve sonrasında beyaz bir kumaş ile ıslattığınız bu alana bastırın. Bir iki dakika beklettikten sonra beyaz kumaşa renk bulaşmışsa yıkama sırasında sorun yaşayacaksınız demektir. Bu durumda kontrol ettiğiniz bu kıyafetleri diğer çamaşırlarınızla karıştırmadan ayrı olarak yıkayın.

    Renk veren giysiler nasıl yıkanır?

    Öncelikle kıyafetler üzerinde yer alan etiketlere bakın. Bu etiketlerde yıkama talimatları dikkat etmeniz gereken noktaları gösterecektir. Etiketlerde bazı kıyafetlerin elde veya makinada değil kuru temizlemede yıkanması gerektiği de belirtilir. Bu durum da kıyafetinizde istemediğiniz bir hasar meydana gelmemesi için kuru temizlemeye vermenizi öneririz.

    Bunun haricinde ise, yıkamada renk veren çamaşırları soğuk suda yıkayabilirsiniz. Bu çamaşırlar diğer çamaşırlardan ayrı yıkanıp hemen asılmalıdır.
    Çamaşırların renk vermemesi için bu öneriyi de unutmamanızı tavsiye ederiz; 5.5 litre suya 150 g toz ya da 75 ml sıvı deterjan ve 30 gr tuz ekleyip çamaşırlarınızı akşamdan bu karışıma yatırın. Sonrasında her zamanki şekilde durulayın.

    Renk solmasına dikkat

    Renkli giysilerde zaman zaman karşılaştığımız bir sorun da renk solmasıdır. Kıyafetlerinizin renklerinin solmasını istemiyorsanız durulama suyuna tuz katabilirsiniz. Böylece canlı, parlak renklere sahip kıyafetleriniz kısa sürede soluk bir hale gelip renkleri açılmaz. Ayrıca suyun içine koyacağınız sirke çamaşırlarınızın daha yumuşak ve parlak görünmesini de sağlayacaktır.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler