YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bu İlaçları Kullanıyorsanız Sakın Elma Sirkesi Tüketmeyin!

    Her derde deva elma sirkesi, aslında her derde deva değilmiş...

    Sayısız faydası var elma sirkesinin.

    Sık sık da paylaşıyoruz sizlerle bu faydaları... Kilo mu vermek istiyorsunuz? Size 30 günde 7 kilo verdiren elma sirkeli karışımdan verelim? Sivilce probleminiz mi var? Yanıtınız yine elma sirkesinde. Bağırsaklarınızdaki toksinleri temizlemenin yolu da elma sirkesinden geçiyor! Ayrıca harika bir antibakteriyel, mantarlara karşı etkili, tansiyonu düşürüyor, şeker hastalığı ve kanser riskini azaltıyor, kötü kolesterolü dengeliyor, ... Başlıkta belirttiğimiz üzere, sayısız yararı var :)

    Elma sirkesinin yararları yalnızca vücut sağlığınızla ilgili değil elbet; lavobo açacaksanız da elma sirkesi, mutfağı tezgahını temizleyecekseniz de elma sirkesi.

    Temizliğe dokunan özelliklerden yararlanmaya devam edebilirsiniz, meraklanmayın. Ancak bu listemizde midenize giren kısımla ilgili bir takım uyarılarımız olacak.

    1. Digoksin (Lanoksin)

    Kalp rahatsızlığınız mı var? Doktorunuz reçetenize bu ilaçtan mı yazdı? Ne yazık ki artık elma sirkesinin yararlarından ve lezzetinden uzak durmak durumundasınız...

    Çünkü elma sirkesi bu ilaçla birleştiğinde vücudunuzun potasyum seviyesini azaltır. Bu da görme bozukluğu, ishal, baş dönmesi, kusma gibi birçok ek hastalığa davetiye çıkarır!

    2. Diüretik İlaçlar

    Örneğin Microzidea, Lasix, Diuril, Thalitone ya da kullandığınız diğer diüretik ilaçlar... Elma sirkesi ile yanyana getirmemeniz gereken bir ilaç çeşidi daha.

    Vücudunuzdaki şişlikleri toplanmış sıvıları atarak indiren diüretik ilaçları kullanırken vücudunuz potasyuma ekstra ihtiyaç duyar. Çünkü potasyum vücudunuzdaki sıvı seviyesini dengede tutar, böylelikle dehidre olmazsınız. Bu ilaçlarla birlikte tükettiğiniz elma sirkesi vücudunuzdaki potasyum seviyesini düşürür, dehidrasyon riskinizi arttırır.

    3. İnsülin

    İnsülin vücudunuzdaki glukoz seviyesini kontrol altında tutabilmeniz için reçetenize karalanır.

    Genelde diyabet hastalıkları için yazılan bu ilacı elma sirkesi ile birlikte kullandığınızda vücudunuzdaki potasyum ve glukoz seviyelerinde tehlikeli bir düşüş yaşarsınız.

    Bu özel ilaçların yanı sıra;

    Eğer hamileyseniz ya da emzirme dönemindeyseniz de elma sirkesinden uzak durmalısınız!

    Araştırmalarla henüz yüzde yüz kanıtlanmış olmasa da, doktorlar arasında genel kanı elma sirkesinin fetüsün beslenmesini ve gelişimini kötü etkilediği yönünde. Aynı şekilde emziren annelerin de elma sirkesi kullanmamaları öneriliyor.

    Ayrıca postmenopozal dönemdeki kadınların da bu harika sirkeden uzak durmaları öneriliyor. Çünkü vücuttaki potasyum seviyesinin bu yaşlarda azalması, kemik erimesi hastalığı riskini arttırıyor.

    Aslına bakarsanız bu risk yalnızca postmenopozal dönem için değil; günde 250 miligram elma sirkesini her gün tüketecek olursanız, birkaç yıl içinde kemik erimesine yakalanma ihtimaliniz çok yüksek!


    Kaynak: Thehealthy-food.com

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler