YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bu ipuçları ile bir daha asla lezzetsiz pilav yapmayacaksınız

    Pirinç pilavı pişirmek dışarıdan oldukça basit gözükse de aslında biraz emek ve bilgi gerektirir. Lapa ya da kuru kalmış pirinç taneleri elde etmek istemiyorsanız bu ipuçlarını mutlaka öğrenmelisiniz...

    İşe pirinci yıkayarak başlayalım. Pirinç genellikle aşırı nişasta içerir ve bu nişastadan arındırmak için iyi bir şekilde yıkamak gerekir. Bu ayrıca pirin daha az yapışkan olmasını sağlar. Eğer zamanınız kaldıysa, pirinci yarım saat daha soğuk suda bekletmek iyi bir fikirdir. Bu bekletme pirinci eşit olarak pişirir. Ayrıca seçtiğiniz pirinç türüne de dikkat edin.

    yıkamak

    Ardından pirinci bir tencereye koyun ve su ekleyin. 75 gram pirince 150 ml su, doğru bir oran olacaktır. Biraz tuz, biraz sıvı yağ veya tereyağı ekleyin, böylece pirinci daha fazla lezzetlendirirsiniz. Pirinci daha da lezzetli hale getirmek ister misin? Bunun için suyuna bir miktar hindistan cevizi sütü ilave edin.

    süt (2)

    Pilavın tencereden eşit şekilde dağıtıldığından emin olun ve suyu kaynama noktasına getirin. Su kaynadığında, kapağı tencereye yerleştirin ve ozağın altını en kısık ateşe getirin. 15 dakika bu şekilde pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve kapağını açıp temiz bir havlu ile sarıp tekrar kapağı kapatın. Yarım saat boyunca bu şekilde demlendirin.

    Bonus: Artan pirinç pilavından yapılabilecek yemekler

    Pirinç çorbası

    pirinç çorba

    Artan pilavınızı ister domatesli, ister yoğurtlu mis gibi bir çorbaya dönüştürebilirsiniz. Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

    Kadınbudu köfte

    kadınbudu

    Son derece pratik, kolay ve inanılmaz bir lezzet! Artan pilavı değerlendirmenin en güzel yolu bu köfteler olabilir. Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler