YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bu karışım bel bölgesindeki yağları tamamen yakıyor

    Yatmadan önce greyfurt suyu ve maden suyu karışımını için özellikle bel çevrenizdeki istemediğiniz yağlardan kurtulun.

    Özellikle diyet ve kilo konusu açıldığında insanların vücutlarında çoğunlukla şikayet ettikleri bölge beldir. Bel bölgesindeki yağlar birçok kişinin muzdarip olduğu konuların başında gelir ve “buradan birkaç kilo versem ama ne yaparsam yapayım olmuyor” sözlerini sık duyarız.

    Genetik faktörlerin de etkisi olmasıyla birlikte bel bölgesindeki yağlardan kurtulmak aslında sandığınız kadar zor değildir ve uygulayabileceğiniz yöntemler vardır.

    Malzemeler:

    -500ml. maden suyu

    -1 bardak su

    -2 adet çubuk tarçın

    -1 anason çekirdeği

    -Nane yaprakları

    -Buz

    -Biraz şeker

    Greyfurtlu içecek yapılışı:

    Şeker, su ve tarçını bir tavanın içerisinde şerbet kıvamına gelinceye kadar karıştırın. 5-10 dakika boyunca şeker eriyinceye kadar kaynatın. Bu karışımı bir süre bekletip soğutun. Ardından karışımı bir sürahinin içine boşaltın. Greyfurt ve maden suyunu da ekleyin. Buz ekleyip isteğe göre nane ve anason ile süsleyebilirsiniz.

    Bel ve göbek yağlarından kurtulun

    Size bel ve göbek yağlarından kurtulmanızı sağlayacak uzman doktor Ender Saraç’tan bir diyet önerimiz daha var.

    İki hafta uyguladıktan sonra ortalama olarak dört kilo verebileceğiniz program şöyle;

    Saraç’ın verdiği bilgiye göre, vücuda, kiloya, yaşa göre değişir ama 80 kilo civarında olan biri bu diyeti uygulayıp, günde bir saat hafif yürüyüş yapıp bol su da içerse bu diyetle tahminen dört kilo verir. Saraç, iki hafta için iki öğün diyeti öneriyor. İki ana öğün tüketip arada bir tane de kan şekerini çok düşürmeyecek kadar şekersiz ve hamursuz bir ara öğün ile vücudu sıkılaştıran bu diyette iki öğün gecikmiş bir kahvaltı ve akşam yemeğinden oluşuyor. Akşam güneş battıktan sonra da yemek yenmesini tavsiye etmiyor.

    Saraç’ın diyeti şu şekilde;

    Spordan önce Türk kahvesi içmek yağ yakımını artırır.

    “Sabah aç karnına, yürüyüş gibi bir egzersiz yapmak çok güzel yağ yakar. Fakat yağ yakmak için en az 20 dakika yürümeniz gerekir. O nedenle sabah kalktığınızda çok aç hissediyorsanız yeşil elma ya da kivi gibi şekeri düşük bir meyve veya büyük bir bardak su içerek kendinizi toparlayabilirsiniz. Eğer midenize dokunmuyorsa, bir fincan yeşil ya da beyaz çay, midenize dokunmuyorsa, tansiyon ve çarpıntı sorunuz yoksa spordan önce içilen sade bir Türk kahvesi metabolizmayı hızlandırır ve spor yaparken daha çok yağ yakarsınız. Spordan döndünüz ve duşunuzu aldınız; 10.30'da kahvaltınızı yapın."

    Kahvaltıda neler yenecek?

    Kahvaltıda mutlaka bir doğal, katı yumurta tüketin ve yanına 2-3 yemek kaşığı büyüklüğünde çökelek peyniri ekleyin. Çünkü çökelek az yağlı, kalsiyum ve D vitamini, protein açısından ise çok zengin. Çökelek peynirinin içine bir çay kaşığı çörek otu ve soğuk sıkım sızma zeytinyağı ekleyin. Hatta içine iki tane de acı sivri biber doğrarsanız tadı çok leziz olur. Yanına, tatlı ihtiyacınızı karşılamak için yarım tatlı kaşığı kaliteli bal ekleyebilirsiniz. Çok faydalı olan bal, zayıflarken çökmenize de engel olur. Yanına ince bir dilim kızarmış dinkel ya da siyez buğdayı ekmeği, organik tam çavdar ekmeği ya da bir dilim organik tam buğday ekmeği. Bu kahvaltının yanında bir de zeytin yenmeli. Özellikle kırma, sele gibi doğal zeytinlerden 10 tane yiyebilirsiniz. Yanında da acı biber, roka, tere, kuzu kulağı, maydanoz, dere otu, taze kişniş gibi bol yeşillik koyup üstüne limon sıkın.

    Ölçüyü kaçırmamaya dikkat!

    Türk toplumunu ekmekten çok korkuttular fakat burada önemli olan fazla ekmek tüketmemek ve beyaz, modern ve katkı maddeli ekmekten uzak durmak.

    İkinci gün yoğurtlu kahvaltı

    Diyetin ikinci gününde kahvaltı yaparken 150-200 gram kadar doğal yoğurt yiyebilirsiniz. Fakat bu yoğurt hakiki sütten ve evde yapılmış olmalı. Ben manda yoğurdu tercih ediyorum; keçi yoğurdu da olur fakat inek herkese uygun olmayabilir. Çünkü aşırı inek sütü tüketimine bağlı laktoz hassasiyeti yaygınlaştı. Yoğurdun üzerine bir çorba kaşığı chia tohumu, iki yemek kaşığı yulaf ezmesi, iki yemek

    Akşam da protein tüketilecek

    Akşam yine protein tüketmek gerektiğinden diyet boyu her akşam birini seçmek üzere bir gün balık, diğer gün doğal tavuk, hindi, yağsız, ekmeksiz kıymadan köfte, kırmızı et yiyebilirsiniz. Fakat ızgara veya haşlama olarak tüketilmesi çok önemli. Avucunuz kadar protein tüketirken yanına salata da koyabilirsiniz. Domates, havucun yanına, nar ekşili, bol sumak ve limonlu bir yeşil salata veya haşlanmış, ızgara sebze yiyebilirsiniz. Salatalara birazcık soğuk sıkım sızma zeytinyağı da konulabilir çünkü bu diyet tümden yağsız değil. Ayrıca, yağ yakımını hızlandıran bir sebze çorbası da içebilirsiniz. Özellikle de beyaz lahananın bu son günlerinde. Sayfamızda tarifi yer alan beyaz lahana çorbasını akşam yemeğinden önce içebilir ve yağ yakımınızı hızlandırabilirsiniz. Mayıs ayında brokoli, lahana yemeyin çünkü içindeki sülfür zehirleyici olabilir”.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler