KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bu mucizeleri elinizin altından ayırmayacaksınız! Cilt bakımı için kullanabileceğiniz 12 yiyecek

    Vitaminler ve besinler açısından zengin yiyeceklerin sadece sağlığımıza değil, aynı zamanda cildimize de iyi geldiğini biliyor muydunuz? Üstelik hiçbiri kozmetik ürünler gibi pahalı değil. İşte cildinizin dostu olabilecek 12 besin. Makalenin sonunda bir de bonus var!

    PAPAYA

    1

    Papaya, A ve C vitaminleri, beta hidroksi asit, papain ve potasyum gibi akne ile mücadele eden vitamin ve minerallerle doludur ve donuk veya yaşlanan cilt üzerinde farklı faydalı etkiler sağlar. Cildi parlatan mükemmel güzellik avantajları vardır. Ayrıca peeling etkisi oluşturabilir ve cildinizi hafifletebilir. 3-4 yemek kaşığı papayayı püre haline getirin. 1 yemek kaşığı bal ekleyin. Maskeyi yüzünüze yayıp 10-15 dakika bekleyin. Ilık su ile durulayın.

    ELMA

    2

    Bol miktarda C, A vitamini ile dolu olan elma özellikle yağlı ciltler için çok iyidir. Bir kasede 2 rendelenmiş elma, 1 çay kaşığı lor, 1 çay kaşığı limon suyunu bir macun haline getirin. 15 dakika yüzünüzde bekleyin ve ılık su ile yıkayın.

    ÇİLEK

    3

    Çileklein doğal gücünün hiç güzelliğinize katkıda bulunduğunu sizi gençleştirebileceğini düşündünüz mü? Çilekler özellikle yağlı, sivilceli eğilimli ciltler için oldukça faydalıdır. Vitaminler, folatlar ve antioksidanlar, içinize ve dışınıza köprü olabilir. 3 çileği püre haline getirin, 1 yemek kaşığı bal ekleyin. Temiz yüze uygulayın 15 dakika bekletin ılık su ile durulayın.

    AVOKADO

    4

    Doğal antioksidan görevi görmesi nedeniyle yaşlanmayı geciktirici etkisi olan avokadoyu cilt bakım ürünü olarak kullanabilirsiniz. Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri ve E, C ve K vitaminleri ile doludur çünkü bu nemlendirme için son derece iyidir. Bu maske cildinizi yumuşak ve nemli hissettirir. Olgun bir avokadonun yarısını bir macun gibi görünene kadar ezin. 1 çay kaşığı limon suyu ekleyin, bu avokadonun kahverengileşmesini önler. Cilde uygulayın ve 15 dakika bekleyin, durulayın.

    HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI

    5

    Hindistan cevizi yağı, akne ile mücadelede çok etkili olmasını sağlayan antifungal ve antibakteriyel özellikleri ile bilinir. Hindistan cevizi yağı da yüksek yağ asidi içeriği nedeniyle en iyi doğal nemlendiricilerden biridir. Hindistan cevizi yağı sadece cildi nemlendirmek için kullanılamaz, aynı zamanda temizleyici ve makyaj temizleyici olarak da kullanılabilir. Bu yağ diş için de oldukça etkilidir.
    Dişleri beyazlatmaz, ancak dişlerin sarı görünmesine neden olan plak ve bakterileri temizler.

    BAL

    6

    Bal, sivilcelere ve akneye karşı mücadelede çok etkili olmasını sağlayan anti-enflamatuar ve antibakteriyel özellikleri ile bilinir. Antioksidanlarda bakımından yüksektir ve ayrıca cildi temizlemek ve hasar görmüş hücreleri onarmak için antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Yüzünüze bal sürün. 15-20 dakika bekletin ılık suyla durulayın. Sürmek zorsa biraz ısıtın.

    YULAF EZMESİ

    7

    Yulaf ezmesi yatıştırıcı özelliklere sahiptir ve pH seviyesini dengelemek için çok iyidir. Yulaf ezmesini öğütün ve 2 yemek kaşığı sütle karıştırın. Yüze uygulayı ve hafifçe ovalayın. Soğuk suyla durulayın.

    KAKAO

    6

    Bu eski baharat fantastik bir cilt rahatlatıcı üründür. Cildin yaşlanmasını engelleyen serbest radikallerle savaşır. Cildi yeniler, cildinize lekelerinizi azaltmaya yardımcı olmak ve ölü cilt hücrelerini onarmak için yararlı etkiler sağlar. 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı, 1 tatlı kaşığı bal ve 1,5 tatlı kaşığı kakoyu karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve dairesel hareketlerle ovalayın. Ilık suyla durulayın.

    SİYAH ÇİKOLATA

    9

    En az% 70 oranında kakao bakımından zengin olan bitter çikolata, doğal olarak iyi hissetmenizi sağlar. Antioksidanları, vitaminleri ve mineralleri sizi iyi hissettirir ve cildinizdeki nemi artırır. Biraz bitter çikolatayı eritin, 1 yemek kaşığı bal ekleyin, 2 çay kaşığı yulaf ezmesi ekleyin, 1 çorba kaşığı yoğurt ekleyin ve iyice karıştırın. Cildinize uygulayın 15 dakika bekletin ılık suyla yıkayın.

    MUZ

    10

    Yüksek miktarda vitamin, mineral taşıması nedeniyle muzlar cildi tazeler ve besler. Orta büyüklükte, olgun bir muzu ezin, 15 dakika bekleyin
    Ilık su ile durulayın.

    SALATALIK

    11

    Muhtemelen ''salatalık kadar serin'' söznü duymuşsunuzdur bu cildiniz için de geçerli. Cildiniz güneşte uzun bir günün ardından tahriş olmuş ve iltihaplanmışsa, bir salatalık kompres en iyisidir. Antioksidanlar ve antienflamatuvarlarla doludur ve güçlü bir soğutma etkisine sahiptir. Salatalık, koyu halkaları azaltmak için de harikadır. İnce salatalık dilimleri kesin, 15 dakika buzdolabına koyun, salatalık dilimlerini etkilenen bölgeye yerleştirin, 15 dakika bekleyin.

    HAVUÇ

    12

    Havuçların faydalı enzimleri vardır ve gençleşmeyi teşvik eder. Antioksidan olan A vitamini, cildi aydınlatmak için mükemmel olan C vitamini ve cildin nemlendirilmesine yardımcı olan potasyum bakımından zengindirler. Orta büyüklükte bir havuç soyun ve buğulama işlemi uygulayın. Ezilecek kıvama geldiğinde soğumaya bırakın. Ve ezin. 1 yemek kaşığı bal ekleyin, 1/2 çorba kaşığı taze limon suyu ekleyin, yüzünüze uygulayın ve 10 dakika bekleyin, ılık su ile durulayın.

    BONUS! ALOE VERA

    Vücudun her köşesini nemlendiren aloe vera tabii ki cildinizi es geçmiyor. Aloe vera suyu, cildi nemlendirerek akne ve sivilce oluşumunu en aza indiriyor. Zengin bir vitamin ve antioksidan kaynağı olan aloe vera güneşin cildinizde meydana getirdiği tahribatı önlemek için de birebir. Aloe vera, ultraviyole ışınlarının ciltte bıraktığı olumsuz etkileri bertaraf eder. Sadece saf aloe vera'yı bir pamuk topuna sürün ve cildinize uygulayın. Devamlı uygulandığında bu işlem teninizin toksinlerden arınmasına yardımcı olacaktır!

    Evde manikür nasıl yapılır?


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler