YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bu patates zayıflatıyor, hamile kalmayı önlüyor

    Ülkemizde pek bilinmeyen ve yeni keşfedilmeye başlayan mor patates, beyaz patatese oranla 10 kat daha fazla antioksidan ve antosiyanin içerir. Tavsiye edilen diyetler arasında yer alan mor patates özellikle zayıflamak isteyenlerin tercihleri arasına girdi.

    Tarihi çok eskilere dayanan ve 7 bin önce Güney Amerika’da İnka Kralları’na mahsus, tanrıların yiyeceği olarak kabul edilen mor patates, demir, folik asit, C vitamini, potasyum, B kompleksi, lif içeriği yüksek, mineraller ve karbonhidrat açısından zengindir.

    Yüksek antioksidan özelliği

    Şekerli ve pancarla patates arası bir tada sahip olan mor patates dünyanın birçok yerinde de ‘mor majeste’ diye adlandırılır ve antioksidan gücü, brüksel lahanası, kıvırcık ve ıspanakla aynı sırada bulunur.

    Mor tatlı patates, etkili antioksidan içeriği olan antosiyanin pigmenti barındırır. Bu pigment ahududu, böğürtlen, vişne, siyah havuç, yaban mersini, kırmızı üzüm, pancar, kırmızı turp ve lahanaya renk veren pigmentle aynı pigmenttir. Mor patates, etkili antioksidan olarak bilinen yaban mersininden %150 daha çok antioksidan içeriğe sahiptir. Mor tatlı patatesin yüksek antioksidan içeriği hücre yaşlanmasını engelleyerek, alzheimer rahatsızlığının ilerlemesini duraklatır, kan yağlarını düşürür ve kansere karşı koruyucu bir katkı sağlar.

    Mor patates, içeriğiyle göz ve kalp sağlığını desteklemede, kanser hücrelerinin çoğalmasını önlemede ve daha birçok rahatsızlığın giderilmesinde aktif rol oynar.

    Kilo aldırmaz

    Obezite olanlar için de kilo aldırmayan özelliğinden dolayı tercih edilir. Bronşlar, burun ve akciğer tıkanıklığı tedavisinde etkilidir, yaşlanmayı geciktirici özelliği vardır.

    Doğum kontrol özelliği

    Mor patates, doğum kontrolü hapı işlevi görür. Hamilelerin ve çocuk sahibi olmak isteyenlerin bu besini kullanmaması tavsiye edilir.

    Diyabet hastalarına müjde

    Mor tatlı patates yapılacak diyetlerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Yapılan diğer bir araştırmada, bir günde yaklaşık 6 ile 8 tane mor tatlı patates yiyen kişilerde kilo alımının olmadığı, sağlıklı şekilde kilolardan kurtulmaya destek olduğu görülmüştür. Mor tatlı patatesin A vitamini, C vitamini ve manganezden yüksek içeriği bağışıklık sistemini destekler. Ayrıca bakır, potasyum ve diyet lifi için yüksek kaynaktır. Kan basıncını düzenler.

    Mor tatlı patates nasıl saklanmalı?

    Mor patates, normal bir buzdolabı sıcaklığında muhafaza edilmeli. Tüketmeden önce de uzun zaman kaynatılmamalı ve kızartma şeklinde pişirilmemeli. Buharda veya az su ile pişirilmesi tercih edilmeli ve pişirme suyu dökülmemeli. Yıkandıktan sonra kabukları soyarak ve büyük küpler şeklinde doğranarak pişirilmesi uygundur.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler