Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bu Rus Doktor Hayatını Tehlikeye Atarak Kendi Hayatını Kurtardı

    Tam olarak legal sayılmaz...

    İşte Leonid Rogozov'un muhteşem hikayesi

    Muhteşem insanlardan bahsedeceksek Leonid Rogozov'un yeri bir ayrıdır. Bir zamanlar Antarktika'da bir Sovyet üssünde çalışan Rogozov ve 12 adamı, çok ama çok ilginç bir şeye imza atarak dünya tarihine isimlerini yazdırmayı başardı.

    1961 Senesinde bu soğuk çalışma şartlarında hayatta kalmaya çalışan Rogozov, apandist sorunu olduğunu anlamış. Bu sorunu cerrahi müdahale olmadan çözmeyeceğini bilen genç doktor, bir çare bulmaya çalışmış fakat bulamamış. Bunun sebebi üssün tek eğitimli doktorunun kendisi olmasıymış. Bu yüzden kendi ameliyatını kendisinin yapması gerekiyormuş.

    Rogozov ameliyatından bir gece önce günlüğüne "Dün gece hiç uyumadım, apandistim cehennem gibi bir ağrıya sebep oluyor. Bu kar fırtınası ruhumu parçalıyor. Üzerimde gerçekten çok ağır bir his var. Kendi üzerimde ameliyat gerçekleştirmem gerekiyor. Tek çarem bu. Fakat bu imkansız gibi, nasıl başaracağım bilmiyorum." yazarken, nasıl bir şeye imza atacağından habersizdi tabii.

    Ve ameliyat başladı

    Rogozov orada çalışanlardan yardım alarak ameliyatı kendi üzerinde gerçekleştirmeye başladı. Her beş dakikada bir dinlenmesi gerekiyordu. Eliyle organı dokunarak hissetmeye çalışıyordu. En sonunda şişmiş apandisti buldu ve kesti. Rogozov daha sonra raporunda eğer 24 saat daha bu apandisti kesmeseydi ölebileceğinin altını çiziyor. Rogozov dünyanın ilk birebir gerçekleşen ameliyatından 2 hafta sonra düzeldi. 2000 Yılında St.Petersburg'da hayata gözlerini yumdu.

    Kaynak:http://www.viralnova.com/leonid-rogozov/

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler