YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bu Yiyecekleri Asla Gazlı İçeceklerle Tüketmeyin!

    Bazı gıdaların birlikte tüketilmesi bize lezzet dolu dakikalar yaşatırken bazı yiyeceklerin birlikte tüketilmesi hiç istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Ne olursa olsun, asla gazlı içeceklerle tüketmek istemeyeceğiniz yiyeceklerin hangileri olduğunu bilmek ister misiniz?

    Süt

    Kimsenin gazlı içecekle aynı bardağa koyup içmediğini biz de biliyoruz. Burada içinde krema ve süt mamulü bulunan tatlılardan bahsediyoruz. Bu tatlılar gazlı içeceklerle birleşince süt normalden daha fazla asit üretmeye başlıyor. Bu durumun sonucunda reflü, mide yanması ve hazımsızlık gibi rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Yani yapacağınız son şey de olsa sütlü tatlınızın yanında gazlı içecek tüketmemeye dikkat edin.

    Kahve

    Gazlı içecek ile tüketilen dört başı mamur akşam yemeğinin ardından bir fincan kahveye kim hayır diyebilir ki? En azından siz demelisiniz. Hem kahve, hem de gazlı içecekler içerdikleri yüksek oranda kafeinle dikkat çekiyor. Kısa bir zaman diliminde vücuda bu kadar kafein yüklemek insomnia olarak bilinen uykusuzluğa ve kabuslara neden olabilir. Tabii dahası da var. Kahve ve kola mideye ulaştığında zaten asidik bir ortamı olan midede daha fazla asit üretilmesini tetikler. Kahve ve gazlı içeceğin birleşmesiyle üretilen bu fazladan asit hazımsızlık sonucu gelen mide kramplarına neden olur. Yani öyle veya böyle zor bir geceye merhaba dersiniz.

    Tatlılar

    Tatlılar özellikle geleneksel altın günlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Ancak bu tatlıları en az onlar kadar şeker içeren gazlı içeceklerle birleştirmek, kandaki glikoz (şeker) miktarını bir anda yükseltir. Kandaki şekerin bu kadar ani yükselmesi kalp krizinin de dahil olduğu bir çok sorunu tetikler.

    Baharatlı yiyecekler

    Baharatların saatlerce uğraşılıp yapılan el emeği yemeklere kattığı lezzet tartışma götürmez! Peki baharatlı yemekleri tükettikten sonra vücudunuzda olan değişimlerden haberiniz var mı? Baharatlar genel olarak vücudun iç sıcaklığının yükselmesine sebep olur. Baharat tükettikten sonra hissettiğimiz susuzluğun temel sebebi de budur. Pek çok insan, baharatlı yiyecekleri tükettikten sonra gazlı içeceklere yönelir ve hatalar zinciri de işte bu noktada başlar. Tüketilen gazlı içeceklerin barındırdığı asit yüksek vücut sıcaklıklarında sülfirik aside dönüşür. Midede meydana gelen bu asidik değişim hiç ortada yokken reflü gibi pek çok sindirim sistemi hastalığına sebebiyet verebilir.

    Nane

    Gazlı içecek şişesinin içine atılan nane şekerinin sebep olduğu reaksiyonun videosunu herkes izlemiştir. Bu tepkimenin bir benzerinin vücudunuzda olduğunu hayal edin! Naneli şeker ve gazlı içecekle yapılan bu kombinasyon iç organlarınıza zarar verebilecek çok tehlikeli dengesizliklere yol açar.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler