YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bugün bile denemeye değer 10 antik lezzet

    Bugün hala hazırlanabilme ihtimali olan en eski lezzetlerin listesini topladık!

    1. Babil Mersu

    Bu gönderiyi Instagram'da gör

    #dateandpistachiocake #candiedtangelo #wemadeacake #thecakestandsalone #f5.0 #ISO800 #1/250 #fun #sugarhigh #baking #experiences #foodstyling #foodphotography #orangezest @khuv we killed, homie @sweetpaulmagazine thanks for the recipe!

    Ashley Prikryl (@ashley.prikryl)'in paylaştığı bir gönderi ()

    Mersu genellikle “kek” olarak çevrilir, ancak bu yemek muhtemelen pişmiş bir ürün değildir. Bir çanak içinde, hamurun üzerinde incir, kuru üzüm, kıyılmış elma, sarımsak, yağ, peynir, şarap ve şurupla birleştirilmiş. Yemeğin dini ritüellerde tanrılara bir teklif olarak kullanıldığına inanılıyordu...

    2. Yunan kebapları

    Görüyoruz ki kebap, MÖ 1700'den beri en sevilen yemek olmuş :) Eski Yunanlılardan beri sevilen şiş kebap günümüzde de son derece sevilen bir yemek.

    3. Roman bal kekleri

    Bu kekler sadece 3 malzeme ile hazırlanıyormuş: Un, yumurta ve bal. Romalılar Noel gibi modern festivaller ve kutlamalar için ballı pastayı bile benimsemişler.

    4. Çırpılmış yumurta çorbası

    Eski Romalılar yemeklerinde sık sık yumurta kullanırlarmış. Bu çorba ise ıspanaklı tavuk suyunda yumurta kullanılmış bir yemek çeşidi. Yumurtalı çorba o dönem Romalıların ana yemeklerinden biri olsa gerek.

    5.Globuli

    Antik Romalılar dini etkinliklerde globuli adı verilen bu yiyecekleri tüketirlermiş. Romalıları hızlı bir şekilde hazırlanan pratik yemekleri sevdikleri biliniyor. Bu kızarmış peynirler de tam olarak o yemeklerden birisi.

    6. Mesoamerican tamales

    Muz kabuğunda buğulama için dönemin fast food yiyeceği diyebiliriz. Gününüzde bile dünyanın çeşitli noktalarında yapılan bu yemeğe biz oldukça uzağız.

    7. Kurutulmuş sığır eti

    Bu gönderiyi Instagram'da gör

    Ready to dry! #driedbeef

    Mirek Visioon Verner (@vizecz)'in paylaştığı bir gönderi ()

    Uzmanlar Çin'de tüketilen bir yemek olduğunu kanıtlayan mühürlü kurutulmuş sığır eti kapları buldular.

    8. Çin kemik suyu

    Kemik suyu, eklem ağrısına ve iltihaplanmaya yardımcı olma gibi faydaları nedeniyle popüler bir sağlık gıdası haline gelmiştir. Eski Çin halkı da benzer çorbalar yapmaktan zevk almış. Araştırmacılar 2000 yılı aşkın bir süredir sıvı ve kemik parçaları ile doldurulmuş kaplar buldular.

    9. Bizans garum

    Bu gönderiyi Instagram'da gör

    See Ya in a year, or 2. #garum #fishsauce

    Caffenation_Amsterdam (@caffenationamsterdam)'in paylaştığı bir gönderi ()

    Uygun sos olmadan hepimiz sadece et ve sebze yemez miyiz? Antik Bizans, Yunanistan ve Roma, garum denilen fermente balıktan yapılmış bir sos tüketiyorlarmış. . Sosun yapımında sardalyalardan ton balıklarına, çoğunlukla yağlı balıklara kadar çeşitli balık türleri kullanılırmış ve hatta sosu geliştirmeye yardımcı olan fabrikalar bile varmış.

    10. Eski Mısır'da gözleme

    mısır

    Bu ekmek arpa, darı ya da buğday kullanılarak mayalama yöntemiyle hazırlanırmış. Bal, meyve, et ve hatta yumurta gibi bazı eklentiler de olabiliyormuş.

    11. Panis quadratus

    Panis quadratus

    Panis quadratus, dairesel şekliyle bilinen bir Roma ekmeğidir. Normalde bu ekmeğin etrafında, muhtemelen geçmişte yuvarlak pişirme tavalarının neden olduğu doğrusal bir koru vardır. Geleneksel olarak, sabah ve akşam öğünlerinde yenilirmiş. Listelediğimiz yiyeceklerin çoğu yeniden yaratılabilir, ancak burada fosilleşmiş bir gıda maddesi var.

    Kaynaklar: Brightside.me

    Ancied Roman Bread

    Tavola Mediterranea

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler