KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Burun estetiğinde uygulanan yöntemler

    Burun estetiği mutlak suretle uzman eller tarafından gerçekleştirilmesi gereken bir operasyondur. Yüzün odağında olan burun, görünüşü doğrudan etkileyen bir organ olması nedeniyle yetersiz ameliyatlar, kişinin aynaya küsmesine yol açabilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Yazar, burun estetiğinde uygulanan yöntemler hakkında oldukça yararlı açıklamalarda bulundu.

    Estetik operasyonlarda görünümü değiştirmek temel hedef olsa da, estetik yapılan organın ya da bölgenin işlevselliğini korumak ve daha iyi bir seviyeye taşımak da çok önemlidir. Burun estetiği operasyonu planlanırken hem kişinin genel yüz hatları hem de talepleri göz önünde bulundurulur.

    Ayrıca doktor tarafından burunun temel işlevlerini koruyacak ve gerek varsa iyileştirecek dokunuşlar önerilir. Bu planlama yapılırken eğer mümkünse hem iyileşme sürecini hem de operasyonu daha kolay hale getirecek teknikler tercih edilir.

    TÖRPÜLEME TEKNİĞİ İLE BURUN ESTETİĞİ

    Burun estetiğinde törpüleme tekniği iki farklı şekilde kullanılabilir. Birincisi burunda ufak bir kemer olduğu zaman sadece törpüleme ile sorunun giderilmesi, ikincisi de operasyon esnasında gerek olduğu zaman törpüleme tekniğinin kullanılmasıdır.

    Hump redüksiyonu olarak da bilinen törpüleme tekniği sayesinde burun görüntüsünün eski haline göre daha küçük ve orantılı bir görünüme sahip olması amaçlanır. Burnunda ufak bir kemer olan kişiler için törpüleme tekniği tek başına bir cerrahi müdahale olarak tercih edilebilir.

    Ancak kişinin kemer sorununun yanı sıra burun eğriliği problemi de varsa buna ek olarak nefes almada güçlük ve burunda tıkanma gibi sorunlar ile karşılaşıyorsa daha komplike bir operasyon planlamak gereklidir.

    Törpüleme tekniği ile yapılan operasyonlar lokal ya da genel anestezi altında yapılabilirler. Ancak bu teknikten farklı bir işlem gerektiren operasyonlarda genel anestezi uygulanması gerekir.

    DOLGU İLE BURUN ESTETİĞİ

    Dolgu uygulamaları son yıllarda gelişen teknikler sayesinde eskiye kıyasla çok daha etkileyici sonuçlar veren uygulamalar haline geldi. Dolgu uygulaması ile burun estetiği herkes için uygun olmasa da ufak dokunuşlar ile görünüşü değiştirmek mümkün olduğu zamanlarda tercih edilmektedir.

    Burunda oldukça ufak bir kemer olması, burun ucunda sarkma olması ya da burunun kök kısmında çöküntü yaşanması durumlarında dolgu ile müdahale yapılabilir.

    Bunların yanı sıra ufak boyutlardaki kemere sahip burunlarda burnun kök kısmına yapılan dolgu uygulaması ile kemere müdahale edilmeden kemerin görünümünün değişmesi, yumuşaması sağlanır.

    Burun estetiğinden çekinen kişiler için oldukça etkili bir alternatif olan dolgu ile burun estetiğinde hyalüronik asit ya da kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu kullanılabilir. Dolguların etkisi kişiye göre değişlik gösterse de yağ dokusunun 6 aya kadar, hyalüronik asit dolgusunun da 12-18 aya kadar kalıcılık göstermesi beklenir.

    Prof. Dr. Şükrü Yazar
    Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

    www.drsukruyazar.com
    Instagram: @drsukruyazar
    Facebook: @drsukruyazar
    YouTube - Prof. Dr. Şükrü Yazar

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler