HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Camiye intihar saldırısı, çok sayıda ölü ve yaralı var

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Şii camisine yapılan intihar saldırısında çok sayıda kişi öldü ve yaralandı. Patlamadan sonra cami dolayında silah sesleri duyuldu. Afganistan medyasının haberlerine göre Kabil’in Daşt-i-Arçi semtindeki Al Zahra Camisi mutfağında canlı bombanın üzerindeki bombayı patlatmasının ardından, bir grup terörist camiye girmeye çalıştı. DHA saldırıda 15 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken, AA ise ölü sayısını 6 olarak açıkladı.

Camiye intihar saldırısı, çok sayıda ölü ve yaralı var

DHA, İçişleri Bakanlığı sözcüsünün yerel saatle 21.00 sıralarında meydana gelen saldırıda ikisi polis çok sayıda kişinin yaralandığını ve 15 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Sözcü,açıklamasında camiye girmeye çalışan saldırganların durdurulduğunu belirtti.

AA ise Hazara Şiilerinin gittiği Al Zahra Camisi'ne düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişinin yaşamını yitirdiği duyurdu. AA'nın haberine göre yetkililer, saldırganlardan birinin üzerindeki bombayı caminin girişinde patlatmasının ardından diğer saldırganların caminin içine girerek rastgele ateş açmaya başladığını belirtti. Saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişinin hayatını kaybettiği, saldırganların sayısının bilinmediği kaydedildi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, saldırıda yaralanan çok sayıda kişi hastanelere kaldırıldı.

Güvenlik güçleri, saldırganlardan birinin hala camide olduğunu düşündükleri için olay yerine kimseyi yaklaştırmıyor.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

DHA/AA


En Çok Aranan Haberler