YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Canan Karatay'ın kışın mutlaka yemelisiniz dediği 4 gıda

    Doğru beslenme denilince akla gelen ilk isim Canan Karatay oluyor. Kural tanımayan ve gıda konusunda birçok tabuyu yıkan açıklamalarıyla gündem olan Canan Karatay yine olay açıklamalarda bulundu.

    Canan hoca bu yiyeceklerin mutlaka tüketilmesi gerektiğinin altını önemle çiziyor. İşte o besinler;

    Turşu
    Ev turşusunun 8 bilinmeyen faydası

    Yıllarca birilerinin söylemlerine kulak kesilerek birçok doğal besinin tüketilmediğini aktaran Canan Karatay, "Doğal olan tüketilmeli. Kışın mesela, hangi turşuyu seviyorsanız evde yapın. İçine yapay bir madde koymayın" diyor. Özellikle kışın turşu yemenin birçok faydası bulunuyor. Soğuk algınlığına karşı koruyan, bağışıklık sistemini güçlendiren, kan şekerini dengeleyip kas sistemini kuvvetlendiren turşu Canan Karatay'ın mutlaka tüketin dediği gıdalardan...

    Sakatat
    Gribe karşı doğal ilaç: Çare kelle paça

    Genelde sakatatların zararlı olduğu yönünde bir inanış varsa da bu tabu yakın zamana kadar yıkılmış durumda. Artık sakatat içeren yiyeceklerin doğru ve temiz yapıldığı zaman faydalı olduklarını birçoğumuz öğrendik. Canan Karatay da kışın mutlaka tüketilmesi gereken gıdalar arasında evde yapılmış kemik suyu, paça çorbası öneriyor. Bu besinler soğuk algınlığına karşı bir kalkan oluşturuyor.

    Ev yoğurdu
    Kanser uzmanı yoğurttaki tehlikeye dikkat çekti

    Kışın tüketilmesi gereken yiyeceklerin başında ev yoğurdu da var. Doğal probiyotik içeren ev yoğurdu bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor.

    Sirke
    Sirkenin mucize yarattığı 6 konu

    Seveni var sevmeyeni var ama sirke Canan Karatay tarafından bol bol tüketilmesi gerektiği söylenen gıdalardan. Kışın soğuk algınlığına karşı gelen ve bağışıklığı güçlendiren sirke de doğal olarak yapıldığında fayda sağlıyor.

    Türklerde D vitamini eksikliği var
    D vitamini eksikliğini gidermenin birçok yolu olduğunu aktaran Karatay, "Türk insanlarının çoğunda D vitamini problemi var. Benim 20 bin hastamın yüzde 99'unda D vitamini düşüklüğü var. Bunun birçok sebebi var. Güneşten uzak durmak, hava kirliliği, hayvansal yağlardan, sakatatlardan uzak durmaktan oluyor. Yıllarca bizlere 'Hayvansal yağlar, sakatatlar hastalık sebebi, kalp krizi sebebi' dediler. Bu yüzden de D vitamini eksikliği ülkedeki çok fazla insanda var" dedi...

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler