HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çankırı'da çıkan orman yangınında köyün yarısı kül oldu

Çankırı'nın Yapraklı İlçesi'ne bağlı 70 haneli Müsellim Köyü'nde öğle saatlerinde çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında 27 evin büyük bir bölümü oturulamaz hale geldi. Yangında ölen yada yaralanan olmaması tek teselli kaynağı oldu.

Çankırı'nın Yapraklı İlçesi'ne bağlı 70 haneli Müsellim Köyü'nde öğle saatlerinde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler bitişikteki evlere sıçrarken, gökyüzü kara dumanla kaplandı. İhbar üzerine yangına Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Orman İşletme yangın ekipleri, Yapraklı, Bayat ve çevre ilçelerin belediyelerinden takviye ekipler müdahalede bulunuldu.

ARIZALANAN HELİKOPTER GERİ DÖNDÜ

Orman Bakanlığına ait helikopterin havalandıktan sonra arızalandığı ve geri dönerek yangına müdahale edemediği öğrenildi. Yangın esnasında evinin yanacağını anlayan vatandaşlar eşyalarını kurtarma çabasına girdi. Mansurlu Mahallesi'ndeki 27 evin büyük bir bölümü yangın sonunda oturulamaz hale geldi. Yangında ölen yada yaralanan olmaması tek teselli kaynağı oldu.

KONTROL ALTINA ALINDI

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, Müsellim Köyünün Çankırıya 50 kilometre uzaklıkta olduğunu belirterek, "Öğle saatlerinde yangın ihbarı alır almaz ekiplerimizle köye ulaştık ve orman ile diğer çevre itfaiyelerinden takviye istedik. 27-28 evin yandığını görüyoruz. Büyük bir mücadele sonunda yangını kontrol altına aldık ve soğutma çalışmalarına başladık. Şu an yangın kontrolümüz altındadır" diye konuştu.


En Çok Aranan Haberler