KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çantalarınızı şeklini bozmadan nasıl saklarsınız?

    Çanta bir kadının vazgeçemediği aksesuarları arasında ilk sırada yer alır. Kıyafeti tamamlayan en önemli detay birçok kadına göre çantadır.

    Çantalar kadının hayatında bu kadar önemli bir yere sahipken onların korunması ve şeklini bozmadan saklanması da bir o kadar önemlidir. Sezonluk çantaları bir sonraki dönem tekrar kullanmak, deri çantaların formunun bozulmasını önlemek ve şeklinin deforme olmadan düzgün bir şekilde uzun yıllar kullanılabilmesi için size basit birkaç ipucu verelim.

    Çantaların şekli bozulursa ne yapmalıyız?

    Yanlış saklama veya kullanımdan dolayı şekli bozulmuş çantaların içerine nemlendirilmiş kâğıt (gazete) koyunuz. Bir gün boyunca bu şekilde çantanızı durdurun. 24 saat sonra gazete parçalarını çantadan çıkarın ve kurutmak için fermuar kısmını açık bırakın. Şekli bozulmuş çantanın eski formuna geldiğini göreceksiniz.

    Şekli nasıl muhafaza ederiz?

    Yeni bir çanta aldığınızda içleri genellikle kağıtla dolu olur. Bunun nedeni çantanın formunu korumaktır. Siz de kullanmayacağınız çantaların içerisine gazete parçalarını doldurun ve uzun süre şekillerini bozulmadan saklayın.

    Çantalar için kolay ipuçları

    Yer Açın

    Çantalar genellikle şıkışık bir şekilde saklanınca büzüşür ve şekli bozulur. Bunu önlemek için öncelikle dolabınızda veya bazanızın altında çantalarınıza yer açın. Bunlar; elbise askılığınız altında kalan alanlar veya üstünde yer alan raflar olabilir. Portföy ve bez çantalarınız için altlarda kalan çekmeceleri değerlendirebilirsiniz.

    Temizleyin

    Çantalarınızı da kıyafetleriniz gibi temizledikten sonra kaldırabilirsiniz. Çantalar uzun süre kirli kalırsa temizlemesi zor olur canlı görünümünü kaybeder. Deri çantalarınızı nemli sabunlu bezlerle silebilir gerçek deri çantalarınızı deri bakımı için özel üretilmiş yağlarla temizleyebilirsiniz.

    Doldurun

    Çantalarınızın şeklini korumasını istiyorsanız mutlaka içini doldurup kaldırmanız gerekiyor. Doldurmak için gazete kağıdı, sünger veya kullanmadığınız plastik poşetleri kullanabilirsiniz. En önemlisi sadece büyük çantalarınızı değil portföy çantalarınızı da az da olsa içini doldurarak muhafaza etmeniz çok fark edecektir.

    Asmayın

    Malesef çok sık yapılan bir yanlışlık çantaları asarak saklamak. Kolay bir yöntem olduğu için sıkça tercih ediliyor ama yanlış. çantaları uzun süre asılı bıraktığınızda sapları ve çantanın şekli uzunlamasına esner ve şekli bozulur. Aynı zamanda sapların asılı olduğu noktalarda aşınmalar meydana gelir.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler