SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cengiz Ünder Avrupa'da oynamak istediğini açıkladı

Medipol Başakşehir'in geçtiğimiz sezonki başarısında büyük pay sahibi olan Cengiz Ünder, yayıncı kuruluşa özel bir röportaj verdi. Cengiz Ünder, Avrupa'da oynamak istediğini ve kendisine en uygun ligin İspanya olduğunu söylerken bu noktaya gelmesindeki en büyük payın Abdullah Avcı'da olduğunu ifade etti.

Medipol Başakşehir'İn genç yıldızı Cengiz Ünder, beIN SPORTS'a özel açıklamalar yaptı. Futbola başlangıcından, Başakşehir'deki günlerine kadar pek çok konuda konuşan Cengiz, "İngiltere hayalim ama İspanya Ligi benim için daha uygun" dedi.

"10 yaşında keşfedildim"

Annemle birlikte yaşıyordum İzmir'de. Seyit Özkan başkanımız beni İzmir'e getirtmişti. Daha sonra Altınordu'ya geçtiğimizde 2 sene altyapıda oynadım sonra da A takıma aldılar. Ben arkadaşlarıma A takımla idmana çıktıktan sonra altyapıya dönmem diyordum. İlk defa A takım maçıma çıktım Fenerbahçe'ye karşı. İlk sene sağ açık oynadım. Bir sene daha Altınordu'da kalmamın iyi olacğaını söylediler ertesi sene de Başakşehir'e transfer oldum. 10 yaşında halı sahada oynarken, babama 'Cengiz'i al kulübe götürsene' dediler. Babam da aldı beni Buca'ya götürdü, daha sonra da başkanımız Altınordu'yu alınca ben de Altınordu'ya geçtim. Altınordu'da başkanımız bize ev tuttu. Ben annemle Altınordu'da yaşadım. Babam Balıkesir'den hafta sonları bizi görmeye geliyordu. Annemle ben İzmir'de, ablamla babam Balıkesir'de 5 sene bu şekilde yaşadık.

"Başakşehir'de bu kadar iyi oynayacağımı beklemiyordum"

Başakşehir'e geldiğimde ben bu kadar iyi performans vereceğimi beklemiyordum. Benim hedefim kadroya girebilmekti. İlk Avrupa maçında Abdullah hocam beni oyuna aldı orada kendime güvenim geldi. Sonra milli takımda da oynadım gol attım. Bunları hayal ediyordum ama bu kadar çabuk gelişeceğini hayal etmiyordum. Başakşehir'e ilk gittiğimde Abdullah hocanın odasına gittim, ardından da Göksel başkanın odasına gittik. Sohbet ettik, güzel vakit geçirmiştik. Başkanım bana, 'kendine güveniyor musun?' dedi. Ben de güveniyorum tabi başkanım demiştim.

"Başakşehir'e transferim proje işi"

Başakşehir'e gelmeden önce başka kulüplerin de istediğini Seyit Mehmet Özkan başkanım söylemişti ama "seni Başakşehir'e göndereceğim Abdullah hocaya" diyordu. Bu bir proje işi oldu. Abdullah hoca sayesinde de başarılı oldum. İdmanlarda da arkadaşlarım beni benimsedi yardımcı oldu.

"Hep sağ açık oynadım ama solda da fena değilmişim"

Ben bu zamana kadar hep sağ açık oynadım sadece bu sene sol açık oynadım. Solda da fena oynamıyormuşum. Defansif yönüm solda daha da gelişti.

"İdmanlardan sonra ekstra çalışırım"

Ben her idmandan sonra sahada yarım saat kalır ve şut idmanı yaparım. Bu bir eksik değil ama daha iyi olması için. Daha kuvvetli olmam lazım. Şu an çalışıyorum ama Avrupa'da oynamak istiyorsam fiziksel olarak daha da iyi olmam lazım. Hava topuna çıkmayı severim ama bazen korkaklığım olabiliyor. Dribling yapmayı çok severim, adam eksiltmeyi, şut atmayı seviyorum. Uzaktan attığım goller de var.

"Altınordu iyi eğitim veriyor"

Altınordu eğitimlerini iyi veriyorlar, İngilizce dersler, sosyal aktivite, sinema.. Çağlar Freiburg'a gitti ben de Başakşehir'e geldim. İkimiz de milli takımda beraberiz.

"Hayalim İngiltere ama İspanya bana uygun"

İspanya Ligi'nde oynamayı çok isterim. İngiltere ve Almanya ligi çok güzel ama İngiltere'de de oynamayı isterim. Şu an için fiziğim yeterli değil İngiltere'ye ama hep çalışıyorum. Ben kendimi yeterli görmüyorum zaten hep çalışıyorum ve daha iyi olmak istiyorum. Herkesin hayalinde vardır Manchester United, Chelsea, Real Madrid, Barcelona gibi. David Silva'yı çok beğeniyorum. Ben de onun gibi olmak isterim. U19'da forvet arkası oynadım. Altınordu'da da zaman zaman forvet arkası oynadım ama oynayabileceğimi de düşünüyorum.

"Yıldız futbolcu olacağıma inanıyorum"

Şu an yıldız bir futbolcu değilim daha çok çalışmam lazım ama yıldız bir futbolcu olacağıma inanıyorum.

"Abdullah Avcı'nın kiracısıyım"

Yüksekten korkarım. Evim 12. katta balkona çıkmam. Bisiklete binmeyi severim, Yalçın ağabey ile Florya'ya gidip bisiklete binerdik. Sinema ve müzik severim. Gece hayatıyla ilgim yoktur. Ben tesislerde kalıyordum, başkan sosyal hayatım olsun diye beni tesislerden kovdu. Aynı sitede İrfan Can ve Orhan Ak da var. İrfan'la sürekli birlikteyiz. Akşam beraber yemeğe gideriz. Abdullah Avcı'nın evinde oturuyorum ama Göksel Gümüşdağ bana kiraya karışma dedi.

"20 yaşımdayım ehliyetim ve arabam yok"

Ben Altınordu'dayken aileme ev almıştım, ikinci senemdeyken. Buraya gelince de paranın tamamını ödedim. 20 yaşımdayım evim var, arabam ve ehliyetim yok. Şu an İrfan Can ile beraber gidip geliyorum. Ehliyet sınavını 95'le geçtim, direksiyon sınavına gireceğim. Lüks bir araba almayacağım, küçük normal bir araba benim işimi görür. Tesislere gidip gelirken yeter bana.

"Beşiktaş maçında attığım golü deftere çizmiştim"

İyi oynadığım bir maçta o gün ne yaptıysam diğer maçta da aynı şeyleri yapmak isterim. Beşiktaş maçında attığım golü bir gün önce deftere çizmiştim. Ertesi gün aynı golü attım. Hatta Abdullah hocam da bunu TV'de söylemişti. Her maçtan önce bu tür pozisyonlar ve goller çiziyorum. Maç içinde de aklıma geliyor bunlar bir bakıyorsun gol oluyor.

"Ailem vazgeçilmezim"

Vazgeçemeyeceğim şeyler ailem ve futbol.

"İrfan Can ile beraber takılıyoruz"

Boş zamanlarımda kulüpte Yaşar hoca var. Antrenmandan sonra onunla ders görüyoruz. Sinemaya gidiyorum, yemeğe çıkıyoruz. İrfan'la birlikte basketbol oynuyoruz, tavla oynuyoruz. Zar tutmayı beceremem. Sezen Aksu ve Tarkan'ı dinlemeyi severim. Spor programları izliyorum ama dizi izlemeyi çok seviyorum. Ibrahimovic ve Ferguson'un kitaplarını aldım o tür kitapları okudum.

"Çok yemek yiyorsun diyorlar"

Genelde bana çok yemek yiyorsun diyorlar. Hatta yemeğe geldiğimde "çekilin Cengiz geldi" diyorlar. Eti çok severim bir de sadece yeşillik salatası yemeyi seviyorum.

"Alanya ve Beşiktaş'a attığım goller en iyisiydi"

Alanyaspor'a attığım gol, Süper Lig'deki ilk golüm. Bir de Beşiktaş deplasmanında sağ ayak içiyle attığım gol en iyi gollerimdi. En iyi asistim de Akhisar maçında Visca'ya attırdığım gol. İkinci asistse Adebayor'a kupada Akhisar'a attırdığım gol.

"Emre ağabey bazen sinirleniyor ama alıştık"

Emre ağabeyin son zamanlarında onunla futbol oynadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Antrenmanlarda hep onu izliyorum. 36 yaşında ama çok iyi mücadele ediyor. Bazen sinirleniyor ama alıştık ona. Saha dışında çok iyidir hep samimidir.

"Messi'yi beğeniyorum"

Messi'yi daha çok beğeniyorum. Emre ağabeyi söylememe gerek yok, Talisca'yı beğeniyorum iyi oynadı. David Silva da örnek aldığım isim. Eden Hazard da kaliteli bir oyuncu.

"Avrupa'da oynamaya hazırım"

Hayalim İngiltere ama İspanya Ligi benim futboluma daha uygun olduğu için orada oynamak istiyorum. İngiltere Ligi biraz daha fiziksel olsa da korkum yok orada da oynarım. 5 yıllık kontratım var buradaki ilk senem. Teklif gelecekse kulübümle de anlaşılması gerekir. Ben Avrupa'da oynamaya hazırım.

"Alttaki takımlara puan kaybettik"

Büyük takımların hepsini iç sahada da dış sahada da yendik. Biz daha çok alttaki takımlara puan kaybettik. Gaziantepspor'la, Rizespor'la berabere kaldık. Şampiyonluğumuzun gittiği maçlar bu maçlar. 3 büyüklerden puan aldık ama diğer maçları alsak şampiyon olurduk.

"Yine olsun yine penaltı atarım"

Kupa finalinde çok iyi oynamadık ama 90 dakikadan sonra uzatmalara gitti. Ben de penaltı kaçırdım, çok üzüldüm. Ben penaltı atmak istedim. Fenerbahçe maçında 7. sıradaydım. Hatta içimden diyordum keşke ilk 5'te olsam diye. Penaltı kaçırdım ama yine final olsun penaltı atmak isterim.

"Beşiktaş'ı tebrik etmek lazım"

Beşiktaş iç sahada çok güzel maçlar oynadı. Hatırladığım kadarıyla son haftalarda Kayseri'ye takıldılar. Biz onlara karşı birinde berabere kaldık ama orada da kazanabileceğimiz bir maçtı. 7 tane pozisyonumuz vardı. Benim 3 tane pozisyonum var hatırladığım. İç sahadaki maçta kazandık. Ama tebrik etmek lazım Beşiktaş hak ederek şampiyon oldu.

"Maçı ilk izlemek daha rahat"

Son haftalarda biz oynayıp Beşiktaş'ın maçını bekliyorduk. Herkes evinde izliyordu. Ben Beşiktaş'ın son saniyede Fenerbahçe ile berabere kaldığı maçta çok sevindim. Ligin son zamanları heyecanlı geçti. Önce oynamak ardından da rakibin maçını beklemek daha rahat oluyor.

"İkinci devre şampiyonluğa inandık"

Biz lige başlarken maç maç bakıyorduk. Böyle bir hedefimiz ikinci devreden itibaren başladı. Gücümüzü gösterip inanmaya başladık. Bunu başaracağımıza inanıyorduk ama bazı aksilikler, kaybettiğimiz maçlar, şampiyonluktan olduk. Biz güçlü bir takım olduğumuzu gösterdik, her şey iyi gitti bizim için.

"Eleştirilere kızmıyorum"

Eleştirilere kızmamak lazım, eleştirilerden ders almak lazım. İkinci yarı başlayınca ilk 2,3 ve 4. haftalarda kötü oynamıştım. Daha sonrasında performansımın üstüne koyarak iyi oynamaya ve goller atmaya başladım. Bu tür şeyler bazen olur deniliyor. Herkes hata yapabiliyor ve kötü oynayabiliyor. Benim de öyle 2-3 maç kötü oynadığım olmuştu. Benimle ilgili kötü yorumlara kızmıyorum. Herkes kendi işini yapıyor tabi ki.

"Kaybedince Abdullah hoca kızmıyor"

Yenildiğimiz bir maçtan sonra istatistiklere baktığımızda top büyük çoğunlukta bizdeydi ama Abdullah hoca gelip kaybettik diye kızmadı. Olsun böyle şeyler olabiliyor dedi. Taraftarımız olsaydı nasıl olurdu bilmiyorum ama 2-3 bin taraftara oynuyorduk bu sene. Bence taraftar olsaydı baskıyı kaldırabilirdik o tecrübeye sahip oyuncular var takımda.

"Vodafone Park'ta çok baskı hissettim"

En çok baskıyı Vodafone Arena'da hissettim. O gün bütün tribünler doluydu. Biz o maçta da çok iyi oynadık. Benim en iyi oynadığım maçtı, takım olarak da çok iyiydik. Gol attıktan sonra da sevincini doğru düzgün yapamıyorsun.

Cengiz Ünder'in Altın 11'i: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Yalçın Ayhan, Skrtel, Adriano, Atiba, Emre, Visca, Talisca, Bruma ve Cenk Tosun. Teknik direktör Abdullah Avcı.

(beIN Sports)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler