YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Cep yakmaz: Et yerine tercih edebileceğiniz 7 protein kaynağı

    Malum, kırmızı et fiyatı almış başına gitti, üstüne bir de şarbon krizi çıkınca protein desteği için farklı kaynaklara yöneldik. İşte kırmızı et kadar besin değeri yüksek 7 gıda!

    Mercimek

    mercimek

    Kuru baklagillerin en güçlü ürünüdür. Muhteşem bir protein kaynağıdır. Üstelik mercimeği çok farklı biçimde pişirmeniz mümkün. Çorba, salata ya da sulu yemek olarak çeşitlendirebiliriz. Fiyatını ete oranladığımızda gerçekten tasarruf yapmış olacağız.

    Mantar

    mantar

    Besin değeri son derece yüksektir. Protein ve demir açısından zengin olan mantar; A, B, D, P ve K vitaminlerini de içerir. Birçok hastalığa faydası bulunan mantarı kışın bolca tüketmek gerekir.

    Kuruyemişler

    kuruyemiş

    Kuruyemişler içerisinden özellikle badem, fındık ve ceviz bol miktarda omega 3 içerir. Günde bir avuç bu saydıklarımızdan birini bile tüketirseniz günlük protein ihtiyacınızın büyük bir kısmını karşılamış olursunuz...

    Ev yapımı yoğurt

    yoğurt

    Folik asit, kalsiyum ve fosfor yönünden zengin olan yoğurdu yemeklerden bir saat önce veya yemeklerden 1 saat sonra tüketirseniz günlük protein ihtiyacınızın bir kısmını karşılamış olursunuz.

    Soya

    soya

    Kolesterol ,doymuş yağlar barındırmayan yapısı, yüksek seviyede kaliteli protein içeriği ile çok yönlü olarak faydalı olan bir besindir.

    Yumurta

    yumurta

    İki adet orta boy yumurtada yaklaşık olarak 14 gram protein vardır. Sağlıklı, pratik ve cep yakmayan bir gıda türüdür. Proteinin yanı sıra A, B vitaminleri ve selenyum açısından da zengin bir kaynaktır.

    Peynir

    peynir

    En önemli ve değerli protein kaynaklarından bir tanesidir. Peyniri tüketirken de yağ ve tuz oranı düşük olanları tercih etmeniz gerekiyor. 30 gram cheddar peyniri 8 gram, yarım yağlı mozzarella peyniri 6 gram, beyaz peynir ise yaklaşım 6 gram protein içerir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler