HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çevreye duyarlı emekli öğretmenden örnek davranış

Tokat’ın Turhal ilçesinde yaşayan emekli dikiş-nakış öğretmeni Nuriye Kabat yaklaşık 3 yıldır topladığı mavi kapakları geri dönüşüm için belediyeye teslim etti.2002’de İstanbul’dan memleketi Turhal’a gelen Kabat, bir yakınının kaza geçirip tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyması üzerine mavi kapak toplamaya başladı.

Çevreye duyarlı emekli öğretmenden örnek davranış

Tokat’ın Turhal ilçesinde yaşayan emekli dikiş-nakış öğretmeni Nuriye Kabat yaklaşık 3 yıldır topladığı mavi kapakları geri dönüşüm için belediyeye teslim etti.
2002’de İstanbul’dan memleketi Turhal’a gelen Kabat, bir yakınının kaza geçirip tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyması üzerine mavi kapak toplamaya başladı. Gönüllü olarak başladığı mavi kapak toplama kampanyasına, komşularının ve mahalle sakinlerinin de kampanyaya destek verdiğini söyleyen Kabat,"Mahalleli ve komşularımın desteğiyle mavi kapak toplayarak ihtiyaç sahibi 3 kişiyi tekerlekli sandalye ile buluşturduk" diye konuştu.
Gönüllü olarak başladığı kampanyaya çocukların da destek verdiğini ifade eden Kabat,"Onlar kapak getirdiğinde bende onlara çikolata verirdim, onlarda bu şekilde mutlu olurdu" dedi.
Vatandaşların bütün atıkları çöp kutularına attıklarını ifade eden Kabat,"Herkes çöp atıklarını toplayarak geri dönüşüm kutularına atmalılar, ben çöp kullanmıyorum kağıtlarımı, metallerimi, plastiklerimi, atık yağlarımı ayrı ayrı toplayıp geri dönüşüm kutularına, eski kitaplarımı ise kütüphanelere bağışlıyorum." şeklinde konuştu.

Çevreye duyarlı emekli öğretmenden örnek davranış

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler