HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Tur Yıldız Biçer açıkladı: 'Belgrad Ormanı'nda ağacın dibine talim şeylerimizi gömdük” diyen Ahmet Maranki için suç duyurusu

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Belgrad Ormanı'nda ağacın dibine talim şeylerimizi gömdük” diyen Prof. Dr. Ahmet Maranki için suç duyurusunda bulunulacağını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 25 ve 26. Dönem Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Belgrad Ormanı'nda ağacın dibine talim şeylerimizi gömdük” diyen Ahmet Maranki’nin TCK216 “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve TCK309 “Cebir ve şiddet kullanarak Anayasal Düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından soruşturulması için bugün suç duyurusunda bulunulacağını belirtti.

tur-yildiz-bicer

24 Haziran seçimleri öncesinde Akit TV'deki 'Bilgi Savaşları' isimli programa katılan Prof. Dr. Maranki, seçimleri beklediklerini eğer başarısız olurlarsa Belgrad Ormanı'na gömdüklerini çıkararak savaşacaklarını söylemişti.

Prof. Dr. Maranki'nin bu açıklaması stüdyoda soğuk rüzgarlar estirirken, sunucu araya girerek 'Yok o kadar da değil de...' ifadesiyle ortamı yatıştırmaya çalışmıştı.

İşte Maranki'nin kan donduran o sözleri;

"Bu spekülasyonlar tamamen sunidir. Biz onun için her doğruyu her yerde söylemeyeceğiz. Kan ağlıyor içimiz. Ama bizim şayet aksi olursa gidecek hiçbir yerimiz yok. Ben onun için, umudum Kaf Dağı'nın arkası 25 Haziran'dır. Olmadı zaten, o zaman artık Belgrad Ormanı'nda ağacın dibinde, talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık, 'Bismillahirrahmanirrahim' diyeceğiz..."

SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK TEPKİ

Prof. Dr. Maranki'nin sözleri sosyal medyada büyük tepki çekerken, birçok kullanıcı 24 Haziran öncesi infial yaratabilecek bu sözler nedeniyle savcıları göreve çağırdı. İşte sosyal medyada yer alan tepkiler;

akit-tv-tepki

akit-tv-tepki-2

akit-tv-tepki-3

akit-tv-tepki

akit-tv-tepki-2


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler