YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çiğ köfte şöyle dursun Adıyaman'ın pek bilinmeyen 5 enfes lezzeti

    Dillere destan olmuş çiğ köftesi, adını taaaa dünyanın öteki ucuna bile duyurmaya başarmış bir yemek. En eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman'ın çiğ köftesi kadar duyulmamış leziz mi leziz köfteleri var. En az çiğ köftesi kadar hayranlık duyacağınız o tarifleri sizler için derledik! Buyursunlar...

    Yarpuzlu köfte

    yarpuzl

    Fotoğraf kaynak: Nursel'in Mutfağı

    Bu köfte adını özel bir baharat olan yarpuzdan alıyor. Yarpuz diye adlandırılan baharat bir çeşit yabani nane. Kuşbaşı et, nohut ve bulgur kullanılarak hazırlanıyor. Üstüne bir de parmaklar afiyetle yeniyor :)

    Kavurmalı hıtap

    nursel

    Fotoğraf kaynak: Nursel'in Mutfağı

    Pidelerin en lezzetlisi diyebiliriz onun için. Kavurmalı ve baharatlı bir harçla hazırlanıyor sonrasında hazırlanan pide hamurun içine konulup pide kapatılıyor. Ardından ver fırına!

    Besni tavası

    besni

    Soğan, sarımsak, patlıcan ve biberin kırmızı et eşliğinde yarattığı bir şölen var sırada! Etin bol bol kullanıldığı bölgede yemeklerin yanında sebze de eksik edilmiyor. Büyük tepsiler ya da tava kullanılarak hazırlanan yemek genellikle fırında pişiriliyor. Lezzetinin şahane oluşundan bahsetmemize gerek yok sanıyorum?

    Tevenk sarması

    tevenk

    Fotoğraf kaynak: Nursel'in Evi

    İç harcı pirinç değil, bulgurdan. Kıymalısı da olur sade bulgur harçlısı da. Piştikten sonra ters çevrilir bol yoğurt v e salçalı sosla servis edilir.

    Adıyaman köftesi

    adıyaman

    Fotoğraf kaynak: pratiktarifi.com

    Patlıcanlar bir güzel közlenir, dana ve kuzu karışımdan çekilen kıyma ile patlıcanlar kaplanır ve fırına verilir. Piştikten sonra üzerine domates sos gezdirilir. Tadından da yenmez...

    Çiğ köfte

    iStock-514218874 (1)

    Çiğ köfteden bu kadar bahsetmişken tarifini vermemek olmazdı :) Doğu'nun birçok yerinde yapılan çiğ köfte Adıyaman'da bir başka lezzetlidir. Adıyama'nın çiğ köftesi kıyma ile yoğrulur. Yoğurma aşamasında devreye limon da girer.Susuz, kıyma, baharat, salça ve limonun suyu ile hazırlanır bu lezzet. Su asla eklenmez. Özel çiğ köfte tepsisinde yoğrulması şarttır.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler