KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Cilde yaz uyarısı

    Yaz aylarında hava sıcaklıklarının artması ve güneş ışınlarının güçlü şekilde etkisini göstermesiyle birlikte vücut ve özellikle de ciltte değişiklikler meydana gelir.

    Denize ve havuza girilmesi, sık sık duş alınması, bronzlaşma isteği ve ortak kullanılan alanlarda bulaşıcı cilt hastalığı riski bulunması nedeniyle cilt sağlığına çok daha özen gösterilmesi gereken konuların başında gelir.

    En fazla karşılaşılan cilt problemlerinden biri de cilt lekeleridir. Lekeler, hava koşulları ve sıcak havayla birlikte yaz aylarında artış gösterir.

    Lekelere dikkat

    Dermatolog Dr. Yelda Bice, leke tedavileri ile ilgili bilgi vererek medikal tedavi ile lekelerin silinebileceğini söyledi.

    Leke tipinin, oluşma şeklinin ve derinliğinin leke tedavilerinin planlanmasında önemli olduğuna dikkat çeken Bice, “Lekeye yaklaşımımızda ağırlıklı olarak lazerli tedaviler özellikle de q anahtarlı lazerler hala dünyada da bizde de ağırlıklı olarak kullanılmakta. Bu tedavileri PRP, leke mezoterapileri bazen yüzeysel lekeler için soyucu tedaviler ile de destekleyebiliyoruz” dedi.

    Bice, güneş koruyucu kremlerin kullanılmasının da tedavide önemli etken olduğunu söyledi.

    Cilt düşmanı güneş ışınları

    Genetik faktörlerin ciltteki birçok rahatsızlık için neden olabileceğini ancak güneş ışınlarının cilde vereceği zararın da göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydeden Bice şunları söyledi:

    “Genetik faktörlerin de yeri tabi ki tartışmasız ancak dış etkenlerden en çok bilimsel olarak da kanıtlı ‘foto yaşlanma’ ya neden olan güneş hasarı ilk sıraya oturuyor diyebiliriz. Ciltte oluşturduğu lekelerden, nem kaybına, yapıtaşlarının hasarının artmasına, hatta prekanseröz yani kanser öncülü lezyonların oluşmasına kadar ciltte birçok hasara sebebiyet verebilmektedir. Bu yüzden birçok tedavinin seyrinde ya da günlük yaşantıda güneşten korunmanın önemi üzerinde, dermatologlar olarak çok durmaktayız”.

    “Cilt için en önemli şey; düzenli ve dengeli beslenmek”

    Cildimizin sağlıklı olması ve her türlü hastalıktan bizi koruyabilmesi için önerilerde bulunan Dermatolog Dr. Yelda Bice “Ana kurallar koymak gerekirse düzenli ve dengeli beslenmek, zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, gün içinde yeterli sıvı tüketimine önem göstermek, uyku düzenimize dikkat etmek, stresten uzak durmak kişinin yaşam kuralları arasında olmalı” diye konuştu. Bice, sağlıklı bir cilde sahip olmak için; cildi temizlemek, cilde uygun ürün kullanmak ve zararlı ışınlardan düzenli korumanın önemine dikkat çekti.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler