KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çocuklar için sonbahar alışverişi

    Biz büyükler ne yapıyoruz? Yeni mevsim geldiğinde bazaya kaldırdıklarımızı çıkarıyor, yıkıyor, ütülüyor, giyiyoruz. Eğer kilo farkımız yoksa, alışveriş yapmadan bir sezonu daha geçiriyoruz. Peki ya söz konusu çocuklar olduğunda? İşte o zaman güzel bir alışveriş bizi bekliyor.

    SONBAHARDA ÇOCUKLARIN NEYE İHTİYACI OLUR?

    Önce evdekileri tek tek denetmeniz ve hangisi oluyor, hangisi olmuyor bakmanız lazım. Küçülenleri ihtiyaç sahiplerine verebilir ya da ikinci el sitelerde satarak yenilerini almak için gelir elde edebilirsiniz. İlk tavsiyemiz, alışverişe başlamadan önce güzel bir liste yapmanız.

    Spor ayakkabı: Öyle bir ayakkabı olmalı ki hem terletmeyecek hem de yağmura dayanıklı olacak. İşte deri spor ayakkabılar tam bu mevsime göre. Bilekli ayakkabı almak için çok erken. Siz, her zaman giyebileceği deri bir modele bakın. Eğer bağlarken zorlanıyorsa cırt cırtlı modeller tam size göre.

    Yağmur çizmesi: Gerçekten bir kurtarıcı. İçi tüylü olanlardan alırsanız Eylül ve Ekim ayında çok zorlanır. Bu nedenle sadece yağmurdan korumasına bakmanız yeterli. O kadar renk ve model var ki seçmekte zorlanacaksınız. Bir ipucu verelim, hafif olmasına özen gösterin. Okulda bütün gün ayağında kalacağı için ne kadar hafif olursa o kadar rahat hareket eder.

    Yağmurluk: Hatta rüzgarlık da diyebiliriz. Hem rüzgarı tutacak hem yağmur suyu geçirmeyecek, ıslanmaktan koruyacak. Eylül ayının vazgeçilmezlerinden biri de yağmurluk.

    İnce mont: İçine sadece bir tişört giysin istiyorsanız sonbaharı ince bir montla da geçirebilirsiniz. Ağır olmaması gün içinde rahat etmesini sağlar.

    Sweatshirtler: Çocuklar en çok sweatlerle ve ön fermuarlı kumaş üstlerle rahat ediyor. Öyle bir hava bekliyor ki bizi hem sıcak olacak hem arada esecek. Bu nedenle önden fermuarlı üstlerden iki tane gerek. Tüm ayı bunlarla geçirebilirler.

    Pantolon: Biz nasıl her yere jean giyiyorsak, çocuklar için de bu mevsime en uygun giysilerden. Çok terletmez, üşütmez. Hem de her ortama yakışır. Beli lastikli modellere de bakmayı unutmayın.

    Ceket: Yine Jean ceketler olmazsa olmazlar arasında. Çünkü gerek okula gerek dışarıda rahatlıkla giyilebiliyorlar.

    Polar hırka: Çok kalın olmamak şartıyla sonbahar akşamlarının kurtarıcılarından biri de polar hırkalar. İster kapüşonlu ister kapüşonsuz, koyu renk bir polar hırka sonbaharda çocuğunuzun gardırobunda mutlaka olması gerekenler arasında.

    Okul çantası: İşte burada çocuğunuzun zevki devreye giriyor. İster mağazadan alın ister online, beraber bilgisayarın başına geçin ve seçin. O kadar çok model var ki… Yalnız bir anne tavsiyesi; çamaşır makinesinde yıkanan modelleri seçerseniz çok rahat edersiniz. Ne kadar kirleneceğini aşağı yukarı biliyorsunuzdur.

    Kostümler: “Mevsim alışverişinde kostüm ne arar” demeyin. Okullar açılıyor, haliyle çocuk doğum günü partileri başlıyor. Şimdiki çocuklar da partilere kostüm giymeyi çok seviyor. Tavsiyemiz, kostüm alırken önce ikinci el modellere bakmanız. Sadece bir iki kez giydiklerini düşünecek olursak, en hesaplısı…

    Bunları unutmayın:

    • Üstlerde tam bedenini değil, hafif bir büyüğünü alırsanız seneye değil ancak bu sene tepe tepe giyebilir. Aldıktan bir ay sonra küçülme ihtimali var.
    • Mont alırken, içine bir de sweat giyeceğini düşünün, bedeni öyle hesaplayın.
    • Ayakkabı seçerken dikkat, büyük olmasın. Sizin de bildiğiniz üzere ayak sağlığı için çok zararlı.
    • Ne alırsanız alın mutlaka beraber seçin. Şimdiki çocukları biliyorsunuz, kendi beğenmedikleri hiçbir şeyi giymiyor, çok da iyi yapıyorlar.
    • Alışverişe başlamadan ikinci el sitelere mutlaka göz atın. Çocukların çok çabuk büyüdükleri, hiçbir kıyafetlerinin eskimedikleri düşünülünce ikinci el büyük önem kazanıyor. Bütçenizi yormayacağı garanti. Türkiye’nin en büyük ikinci el çocuk eşyaları alışveriş sitesi için tıklayın.
      Vitrin


    En Çok Aranan Haberler