YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çorba tarifleri: Farklı yörelerden enfes çorba tarifleri (Videolu anlatım)

    Çorba tarifleri ile birbirinde farklı lezzetlerde çorbalar hazırlamak mümkündür. Günün her öğününde çorba yenilebilir ve içtiğimiz zaman bize iyi gelir. Çorbalar, bir nevi mideyi yemeğe hazırlar. Ülkemizde yörelerine göre değişen enfes çorba tarifleri bulunmaktadır. Birçoğunu hepimizin bildiği ve tattığı çorbalar olduğu gibi bazılarını ilk defa duyabiliriz. Çorba tarifleri ile sizlere farklı çorba hazırlamanız için fikir vermesi için haberimizde püf noktaları ile birlikte derledik.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 30dk
    Pişirme Süresi 30dk
    Kalori/Porsiyon -

    Çorba, yaz kış her mevsim keyifle ve iştahla tüketilen bir yemektir. Çorbaları, bazen hastalığımıza deva olsun diye şifa niyetine, bazen doyurucu olması nedeniyle öğün yerine tercih ederiz. Her yörenin, bölgenin kendine has bir çorba tarifi vardır. En çok tercih edilen mercimek çorbası, yayla çorbası, domates çorbasının bile farklı yapılışları mevcuttur. Sizlere keyifle yiyeceğiniz ve rahatlıkla yapabileceğiniz pratik çorba tarifleri hazırladık. Çorba tarifleri sizlere hem farklı fikirler verecek hem de sofranıza ayrı bir lezzet katacak. İşte pratik, değişik, leziz çorba tarifleri...

    ÇORBA TARİFLERİ

    İyi beslenme anlamı taşıyan çorbanın on bin yıl öncesinden beri hazırlanıp tüketildiği düşünülmektedir. Günümüzde de her öğünde yediğimiz çorbanın birçok farklı çeşidi ve değişik tarifi vardır. Bunlardan örnek olarak derlediğimiz çorba tarifleri ile birlikte linkler vasıtasıyla daha farklı değişik çorba tarifine ulaşabilirsiniz.

    corba-tarifleri

    TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

    Malzemeler

    Tavuk göğsü

    Bir kaşık tereyağı

    3 yemek kaşığı şehriye

    Tuz

    Karabiber

    Maydanoz

    Limon

    Bir litre sıcak su

    Yapılışı

    Çorbamıza için olan tavuk suyunu elde etmek için haşlanmış tavuğu hazırlayarak başlayalım. Bunun için tencereye koyduğumuz tavuk göğsü ile birlikte bir litre sıcak su koyun. Su kaynadıktan sonra 15 dakika kadar haşlayın. Bu süre sonunda tavuğu süzerek haşlanmış tavuk ve tavuk suyunu elde etmiş olduk.

    Bundan sonra ilk olarak haşlanmış tavuğu didikleyerek hazırlayın. Sonra tavuk suyunu tencereye boşaltın. Üzerine tavukları ve şehriyeyi ekleyin. Ve şehriyenin karışmaması için hemen karıştırın. Sonra tereyağı, tuzu ve biberi ekledikten sonra ocağın altını tam olarak açın. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Bir taşım kaynaması ile tavuk suyu çorbanız hazır olacak.

    Bundan sonrasında ise servis için limon sıktıktan sonra üzerine nane, pul biber veya maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

    PÜF NOKTASI

    Tavuk suyu çorbanızın şeffaf, pürüzsüz ve çok güzel bir rengi olması için elde ettiğimizi tavuk suyunu tülbent veya ince bir elekten geçirmeniz gerekir.

    ŞİFA ÇORBASI

    Kış mevsiminde özellikle soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklar için tam bir vitamin deposu bu çorba size iyi gelecektir.

    Malzemeler

    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 adet soğan
    2 adet havuç
    2 adet kereviz sapı
    1 adet patates
    1 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı zencefil
    1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı kimyon
    Karabiber
    Tuz
    1 su bardağı kırmızı mercimek
    2 litre kemik suyu

    Üzeri için:

    Pul biber

    corba-tarifleri

    Yapılışı

    Tereyağını, büyük boy bir tencerede eriterek üzerine yemeklik olarak doğradığımız soğan, havuç, kereviz sapı ve patatesi atarak birlikte kavurun. Sonrasında sarımsak, zencefil ve baharatları ekleyerek yine karıştırın. Kırmızı mercimek ile kemik suyunu tencereye ekledikten sonra biraz karıştırın ve kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişmesi için bırakın. Çorbanın pişmesi sonrasında el blendırından geçirdikten sonra 10 dakika kadar daha fakat ara sıra karıştırarak pişirin. Bu süre sonunda pul biber ve limon ile servise hazır olacaktır çorbanız. Şifa olsun!

    ARAPAŞI ÇORBASI

    Malzemeler
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 adet küçük boy soğan
    3 orta boy patates
    4 su bardağı tavuk suyu
    1 çay bardağı süt
    1 çay kaşığı zerdeçal
    Tuz
    Karabiber
    Muskat rendesi

    Üzeri için;

    1 yemek kaşığı tereyağı
    1/2 çay kaşığı nane
    1 çay kaşığı toz kırmızı biber

    Yapılışı:

    Soğan ve patatesleri küp şeklinde doğrayarak çorba için hazır edelim. Sonrasında tencereye tereyağı ile zeytinyağını alarak ısıtın. Sonrasında üzerine doğradığımız soğanları ekleyerek 3 dakika kadar kavurun. Sonra patatesleri de ekleyerek yine 3 dakika kadar kavurun. Tavuk suyu ve aynı oranda sıcak suyu ekleyerek patatesler haşlanana kadar kısık ateşte pişirin.

    Patatesler eklendikten sonra süt, zerdeçal, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin. Sonrasında blender ile pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.

    Üzerine sos olarak eklemek için bir tavada eritilen tereyağı üzerine nane ve kırmızı biberi ekleyin. Çorbayı servis ederken bu sosu üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

    DANA ETLİ DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ

    Malzemeler

    500 gr dana eti
    2 adet soğan
    1 adet havuç
    1 lt et suyu
    1 tutam kekik
    3 diş sarımsak
    2 adet defne yaprağı
    50 gr tereyağı
    100 gr un
    1/2 su bardağı krema
    2 çay kaşığı kırmızı toz biber
    göz kararı tuz, beyaz toz biber

    (4 Kişilik - 60 dakika)

    corba-tarifleri

    Hazırlanışı

    Çorbaya başlamadan önce soğan ve sarımsakları soyup temizledikten sonra ince ince doğrayın. Havucu da temizledikten sonra para şeklinde doğrayın.

    Bir tencere içine aldığımız eti, yağsız olarak suyu çekinceye kadar kavurun. Soğan ve sarımsağı ekledikten sonra 2 dakika daha birlikte kavurun. Havuç, kekik ve defne yaprağını ve sonrasında sıcak et suyunu ekledikten sonra etler yumuşayınca kadar pişirin. Sonrasında ocaktan alarak suyunu süzün, etleri de küçük parçalara ayırın.

    Başka bir tencerede tereyağını eriterek soğanları kavurun. Unu ekledikten sonra kavurmaya devam edin. Biraz önce süzdüğümüz sebzeli et suyunu ve kremayı yavaş yavaş ekleyin. Bir taşım kadar kaynattıktan sonra etleri ekleyin. Tuzu ve baharatı da ekleyerek iyice karıştırın. Çorbanız hazırdır. Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler