HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ümraniye'de halka seslendi

- Erdoğan: (1) - "Yaklaşık çeyrek asır önce, 1993 yılında Ümraniye'yi neyle hatırladığımızı az önce söyledim. Hekimbaşı çöplüğünü Kılıçdaroğlu'na da hatırlatmak lazım. Bunu bilmesi lazım. Ey Kemal Efendi, 39 vatandaşım benim orada hayatını kaybetti. Siz vardınız siz. CHP denince aklımıza ne geliyor? Onlar geliyor" - "Bu CHP zihniyeti, Hekimbaşı çöplüğünde benim halkımı ölüme mahkum etti mi? Burada bizim vatandaşlarımız maalesef öldü mü? İşte bu tür çöplük denince akla ne gelir? CHP zihniyeti gel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ümraniye'de halka seslendi

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yaklaşık çeyrek asır önce, 1993 yılında Ümraniye'yi neyle hatırladığımızı az önce söyledim. Hekimbaşı çöplüğünü Kılıçdaroğlu'na da hatırlatmak lazım. Bunu bilmesi lazım. Ey Kemal Efendi, 39 vatandaşım benim orada hayatını kaybetti. Siz vardınız siz. CHP denince aklımıza ne geliyor? onlar geliyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni'nin ardından beraberindekilerle metro ile Üsküdar'dan Ümraniye'ye geçti.

Ümraniye Meydanı'nda toplanan vatandaşlara seslenen Erdoğan, Üsküdar'dan Ümraniye'ye 17 dakikada geldiklerini söyledi.

Geçmişte çekilen sıkıntıların artık çekilmeyeceğini belirten Erdoğan, "Çünkü hep ne dedik? Yol medeniyettir dedik. Ne dedik? Su medeniyettir dedik. Ne dedik? Temizlik medeniyettir dedik. Bu CHP zihniyeti, Hekimbaşı çöplüğünde benim halkımı ölüme mahkum etti mi? Burada bizim vatandaşlarımız maalesef öldü mü? İşte bu tür çöplük denince akla ne gelir? CHP zihniyeti gelir. Bu zihniyette işte orada olduğu gibi maalesef pislik vardır. Böyle geldiler ve milletimiz de bunlara bir daha buralarda inşallah bu fırsatları vermeyecek." ifadelerini kullandı.

Metronun sürücüsünün olmadığını, merkezi kumandayla hareket ettiğini anlatan Erdoğan, 80 kilometre hızla konforlu bir yolculuk yaptıklarına değindi.

Günde 700 bin kişinin 17 dakikada Üsküdar'a ulaşacağını belirten Erdoğan, oradan Marmaray'a aktarma yapılarak 4 dakikada da Sirkeci'ye varılacağını kaydetti. Böylece Ümraniye'den karşı tarafa geçmenin yarım saati bulmayacağını vurgulayan Erdoğan, bu açılışla uzunluğunu 160 kilometreye çıkardıkları İstanbul'daki metro hatlarını 2019'da 355 kilometreye ulaştıracaklarını bildirdi.

Erdoğan, "Bu metro hattının şehre kazandırılmasında ve inşasında emeği geçen başta Başbakanımıza, Ulaştırma Bakanımıza, önceki Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Topbaş'a ve Sayın Uysal'a, mimarından mühendisine, yüklenici firma Doğuş Grubu'na huzurlarınızda şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

- 'Hekimbaşı çöplüğünü Kılıçdaroğlu'na da hatırlatmak lazım"

İstanbul'un geçen çeyrek asırda nereden nereye geldiğinin en güzel ispatının Ümraniye olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık çeyrek asır önce, 1993 yılında Ümraniye'yi neyle hatırladığımızı az önce söyledim. Hekimbaşı çöplüğünü Kılıçdaroğlu'na da hatırlatmak lazım. Bunu bilmesi lazım. Ey Kemal Efendi, 39 vatandaşım benim orada hayatını kaybetti. Siz vardınız siz. CHP denince aklımıza ne geliyor? onlar geliyor. Peki bu patlamadan sonra yöneticiler kimi suçladı biliyor musunuz? Elbette kendilerine toz kondurmamışlardı. Yavuz hırsız ev sahibini bastırmış, bunlar da suçu mecburiyetten dolayı burada ev yapan Ümraniyelilere atmışlardı. Sanki birileri bu insanlara başlarını sokabilecekleri bir ev veya bu evi yapabilecekleri düzgün bir yer göstermiş, onlar zorla o çerin çöpün ortasında ev yapmışlar gibi. TOKİ var mıydı? Yok. Yaptı mı böyle şeyler? Yok? Çözüm var mı? Yok. İşte biz geldik, çözüm..."

Belediye başkanı seçilir seçilmez bu meseleye el attığını ve çöplük bölgesini İstanbul'un en kapsamlı ve modern spor tesislerinden biri haline getirmek için çalışmalara başladığını anlatan Erdoğan, "Daha sonra burasının yine bakımsız kaldığını gördük, hemen Ümraniye Belediye Başkanımıza talimatı verdik, tesisleri yenileyip bir kez daha sizlerin hizmetinize sunduk. Sadece bu kadar mı? Çeyrek asır önce Ümraniye denilince kaçak yapılar, çamur, yokluk, yoksulluk, bütün bunlarla dolu bir ilçe akla geliyordu. Bugün Ümraniye İstanbul'un en seçkin, hayat kalitesi en yüksek yerleşim yerlerinden biri durumundadır." dedi.

- "Bu metro hattı bir sinyaldir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2B meselesinin halledilmesi, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla Ümraniye'deki kimi kötü görüntülerin tarihe karıştığını ve karışmaya devam ettiğini bildirdi.

İlçede yapacak halen çok şey bulunduğunu belirten Erdoğan, "Açılışını yaptığımız metro hattı nedir? İşte bunun sinyalidir. Bu metro hattı bir sinyaldir. Ümraniye'nin değerine değer kattı, değer katacak. Hele bu metro hattı Sabiha Gökçen'e kadar uzandığında Ümraniye'nin değeri bir kez daha artacak." diye konuştu.

Bütün bunların kendi kendine olmadığının altını çizen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bütün bunlar çalışmayla oldu, emek vermeyle oldu, alın teriyle oldu. Türkiye'de bir, yüreğini ve emeğini ortaya koyarak çalışanlar var, bir de gece gündüz boş boş konuşanlar var. Biz hep çalıştık, çalışanlarla birlikte olduk. Şu anda Yavuz Sultan Selim Köprüsü var mı? Marmaray var mı? Avrasya var mı? Osman Gazi var mı? Şimdi de inşallah Boğaz'ın altından yeni üç katlı bir tüp geçit daha, onun çalışmaları yapılıyor. Bir diğer taraftan çılgın projemizin de hazırlıkları inşallah devam ediyor. Kul çalışınca Allah da veriyor. İstanbul'un nüfusu o zamandan bu güne iki kattan fazla arttı ama gördüğünüz gibi sorunlar artmak yerine birer birer çözüldü, çözülüyor. Sorunları çözelim derken ilçemizin rant hırsına kurban gitmesine de izin vermemeliyiz. Bazı yerlerde gördüğümüz, şehrin tarihine, kültürüne, estetiğine, insanlarımızın hayat tarzına aykırı görüntülere inşallah Ümraniye'de rastlamayacağımıza inanıyorum. Bu konuda belediye kadar, vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor. Ümraniyelilere, ilçelerine ve geleceklerine sahip çıkacakları konusunda güveniyorum."

(Sürecek)

(AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler