FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz eleştirisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Döviz kurunun yüksekliği ekonominin gerçekliğiyle uyumlu değil... Yüksek faizin olduğu bir ülkede enflasyonun düşmesi mümkün değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz eleştirisi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen TÜBA Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek faiz eleştirisini yineledi.

"3. çeyrek çok çok önemliydi. Yıl sonu itibariyle yüzde 7.5 oranını da yıllık olarak yakalayacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Benzer bir başarıyı ihracatta yakaladık, bu da çok önemli. 2017 ihracatımız kasım sonu itibarıyla 143 milyar doları geçti. Yeni bir rekorla muhtemelen bu yılı tamamlayacağız. Döviz kurunun yüksekliği kesinlikle ekonominin gerçekleri ile uyumlu değildir. Kısa sürede doğru dengenin bulunacağına ben inanıyorum. Ben yüksek faize karşı olduğumu burada tekrar açıklıyorum, açıklamaya devam edeceğim. Çünkü yüksek faizin olduğu bir yerde enflasyonun düşmesi mümkün değildir"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

  • Ülkemizin her köşesindeki bilim insanlarımızı bu listede görmekten memnuniyet duyuyorum.

  • Akademimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Bilim hiç bitmeyecek olan bir arayışın adıdır. Atomu parçaladıktan sonra bomba da yapabilirsiniz, herkese yetecek elektrik enerjisi de üretebilirsiniz.

  • Elon Musk ziyarette bulundu. Kendisinin heyecanı, gayreti takdire şayan. Elektrikli araçların, petrol odaklı çatışmaların dinmesi anlamına geleceğine inanıyorum.

  • Maalesef bilim de belirli ülkelerin tasallutu altındadır. Hiç şüphesiz bizim de eksikliklerimiz var. Stratejimizi isabetli bir şekilde belirledikten sonra işimiz daha kolaydır. Aksi takdirde taklitçilikten öteye geçemeyiz.

  • Kuru sözle, sadece eleştirmekle bir yere varılmıyor. Ülkeye hizmet etmeke için, insanlığa hizmet etmek için çalışmak lazım, kararlılık lazım, aşk lazım. Biz de bu anlayış ile geçtiğimiz 15 yılda ülkemizi bilimin her alanında ileriye taşıyacak, bu çalışmalarla birlikte eserleri ortaya koyacak eserleri verdik. Her alanda devrim niteliğinde reformlar gerçekleştirdik.

  • Fen ve mühendislik bilimlerinde, savunma sanayii başta olmak üzere devrim niteliğinde başarılar elde ettik.

  • 10 tane insansız hava aracı alacaksınız, 50 dereden su getiriyorlar. Kötü komşu ev sahibi yaptı bizi. İhtiyaçlarımızın büyük kısmını kendi ürünlerimiz ile karşılar hale geldik. Bilim insanımızla siyasetçimiz el ele vermek durumunda.

  • Yurt dışına gitmiş olanları tekrar ülkemize getirmenin çabası içerisindeyiz. Bu konuda önemli çalışmalar yürüten tüm kurumlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İş adamlarımızın da bu sürece daha fazla katkı yapması gerektiğini ifade etmek istiyorum.

    Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler