HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhuriyet Gazetesi davasında ceza yağdı

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında açılan davada, gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay "terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme" suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, Atalay'ın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmada, mahkeme heyeti müzakerenin ardından kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ın "terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme" suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, tutuklu sanık Akın Atalay'ın tahliye edilmesini kararlaştırdı.

DAVADA CEZA YAĞDI

Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Vakıf Başkanı Mehmet Orhan Erinç'i de aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Murat Sabuncu ve muhabir Ahmet Şık'ın da 7 yıl altışar ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, aynı suçtan sanıklar Bülent Utku'nun 4 yıl 6 ay, Kadri Gürsel'in 2 yıl 6 ay, Aydın Engin'in 7 yıl 6 ay, Hikmet Aslan Çetinkaya'nın 6 yıl 3 ay, Güray Tekin Öz, Hacı Musa Kart, Hakan Karasinir, Mustafa Kemal Güngör ile Önder Çelik'in 3 yıl dokuzar ay, Yusuf Emre İper'in 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme Twitter'daki "jeansbiri" hesabının sahibi Ahmet Kemal Aydoğdu'yu "terör örgütüne üye olma" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırarak, bu sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Sanıklar Bülent Yener, Günseli Özaltay ve Turhan Günay'ın tüm suçlardan beraatlerine karar veren mahkeme, tüm sanıkların "güveni kötüye kullanma" suçundan beraatini kararlaştırdı.

Mahkeme, firari sanıklar gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar ile İlhan Tanır'ın dosyasının ayrılmasına karar verdi.

AKIN ATALAY: KORKUNUN OLDUĞU YERDE ADALET YOK

541 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Akın Atalay, "Çok uzun şeyler söylemeyeceğim. Söyleyeceklerim öfkeli şeyler değil. Şunu bilsinler bu sözümüzün arkasındayız. Korkunun olduğu yerde adalet yok. Türkiye'de adalet yok. Bizim işimiz kişilerle değil sistemle. Önemli olan Türkiye'de adaletli yargılama olmadığını herkesin görmesin. Artık korkutamıyorlar. Cumhuriyet gazetesini korkutamazlar. Gerçeklerini okurlarını aktarmaya devam edecek. Tehdit ettiler, ambargo uyguladılar, bizi rehin tuttular. Bundan sonra nasıl habercilik yapıldığını gösterecek arkadaşlarımız. Kinci olmayacağız. Çok sevinçliyim ama içeride yüzlerce gazeteci, akademisyen var içeride. Onları çıkarmak herkesin boynunun borcudur. Her gecenin sabahı olduğu gibi sabaha çok yaklaştık" dedi.

akinatalay

AHMET ŞIK: TARİHTE HİÇBİR DİKTATÖRLÜK KAZANAMADI

Cumhuriyet Gazetesi Davası’nda kararı açıklayan mahkeme gazeteci Ahmet Şık’ya 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Bu kararın ardından Şık’tan ilk açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şık, “Enseyi karatmayın. Haklı olanı susturma savaşını tarihte hiçbir diktatörlük kazanamadı. Biz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler