Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dağdan Gelip Bağdakini Kovmak: Almanya'daki Müslümanlar Oktoberfest'in Yasaklanması İçin Kampanya Başlattı

    Birkaç gün önce bazı Alman siyasetçilerin "müslüman mülteciler Oktoberfest'i garipseyebilir" yorumu ile dalga geçilmişti. Fakat görünüyor ki haklılardı. Almanya'da yaşayan müslümanlar sosyal kampanyaların yürütüldüğü change.org üzerinden Oktoberfest'in yasaklanması için imza kampanyası başlattı.

    İki gün önce (15 Eylül 2015) The Independent'ta yayınlanan bir habere göre Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann özellikle Suriye'den gelen mültecilerin toplum içinde sarhoş insan görmeye alışık olmadıklarından dolayı Oktoberfest sırasında sokaklarda göreceklerinden rahatsız olabileceğini belirtti. Herrmann bu sözünün üstüne alaya alınsa da ya bu sözleri söylemeden önce change.org'da başlatılan "Hoşgörüsüz ve İslam Karşıtı Oktoberfest'i Yasaklayın" kampanyasından haberdardı ya da İslamın "hoşgörü dini" olduğunu çok iyi biliyordu. Nitekim 11 Eylül 2015'te, Hollanda'da yaşadığını iddia eden Morad Almuradi şu mektupla Alman yetkililere seslenmişti:

    "Saygıdeğer Münih Belediye Meclisi,

    Bu mektubu hem kendim hem de birçok müslümanın dikkat çekmeyi umduğu bir konu ile ilgili yazıyorum. Size belirtmek isterim ki Oktoberfest hoşgörüsüz ve İslam karşıtı bir etkinlik. Daha önce görmezden gelmeye çalıştık fakat bu etkinlik boyunca, kamusal alanda çıplaklık ve alkol tüketimi gibi İslam dışı bir çok eylem gerçekleşiyor.

    Oktoberfest'in her yıl düzenlenen bir Alman geleneği olduğunu biliyoruz, ancak biz müslümanlar, böyle İslam karşıtı bir etkinliği hoş göremeyiz, çünkü bu etkinlik bizi ve dünyadaki bütün müslümanları rencide ediyor. Bu nedenle Oktoberfest'in iptal edilmesi için acil çağrıda bulunuyoruz.

    Ayrıca bu festivalin Suriye, Irak ve Afganistan gibi müslüman ülkelerden gelen mültecileri de rencide edeceğine inanıyoruz. Oktoberfest'in iptal edilmesi, mültecilerin İslami geçmişlerini unutmamalarına yardımcı olacaktır. Bu konuyla ilgili hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederim.

    Saygılar,
    Morad Almuradi"

    Mağduriyetten fırsat çıkarmak

    Oktoberfest Almanya'da 182 yıldır gerçekleştirilen geleneksel bir etkinlik. Herrmann'ın endişelerinin haklı sebepleri var; Almuradi'nin mektubuna anlam vermek ise gerçekten güç. Katılmanın tamamen kişisel tercihe bağlı olduğu, yerel kültüre ait bir etkinliği kendi inancına uygun olmadığı için, üstelik mültecilerin mağduriyetini kullanarak iptal ettirmeye çalışması herhangi bir hoşgörü tanımına uymuyor. Almuradi'nin kendilerine gösterilen hoşgörü ve özgürlük ortamını suistimal eden tavrı ise, sosyal medyada Almanya vatandaşları tarafından sert tepkilerle karşılandı.

    Almuradi'nin kendiyle çeliştiği bir başka nokta ise Oktoberfest'e hoşgörüsüz derken, müslümanların bu ektinliğe olan tahammülsüzlüğünden dem vurması.

    "Kurban Bayramı'nın iptalini istiyoruz"

    Gelin bir de şöyle düşünelim. Almanya yerine Türkiye, Oktoberfest yerine Kurban Bayramı ve Müslümanlar yerine Hindular olduğunu düşünerek mektubu baştan yazalım.

    "Saygıdeğer Türkiye Büyük Millet Meclisi,

    Bu mektubu hem kendim hem de birçok hindunun dikkat çekmeyi umduğu bir konu ile ilgili yazıyorum. Size belirtmek isterim ki Kurban Bayramı hoşgörüsüz ve Hinduizm karşıtı bir etkinlik. Daha önce görmezden gelmeye çalıştık fakat bu etkinlik boyunca, ineklerin ilkel yöntemlerle ve büyük acılar çektirilerek katledilmesi gibi Hinduizm dışı bir çok eylem gerçekleşiyor.

    Kurban Bayramı'nın her yıl düzenlenen bir İslam geleneği olduğunu biliyoruz, ancak biz hindular, böyle Hinduizm karşıtı bir etkinliği hoş göremeyiz, çünkü bu etkinlik bizi ve dünyadaki bütün hinduları rencide ediyor. Bu nedenle Kurban Bayramı'nın iptal edilmesi için acil çağrıda bulunuyoruz.

    Ayrıca bu bayramın vejetaryen, vegan ve ülkenizde yaşayan birçok hayvan severi de rencide edeceğine inanıyoruz. Kurban Bayramı'nın iptal edilmesi, bu bireylerin et yememesine ve nefislerine hakim olmasına yardımcı olacaktır. Bu konuyla ilgili hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederim.

    Saygılar,
    Bir Hindu"

    Sapla samanı karıştırmak

    Demokratik yönetimlerin görevi tabii ki, toplumu oluşturan en küçük azınlığın bile ibadet hakkından tüketim hakkına kadar ihtiyaçlarını karşılamak ve bu haklarını vermektir. Bununla birlikte Almuradi'nin bir hak arayışı peşinde olduğunu söylemek mümkün değil. Hatta tam tersi bir hak ve özgürlük gaspı talebi var; kendi inanç ve ibadet özgürlüğüne saygı gösterilmesini beklerken koskoca bir toplumun içki tüketme ve toplum içinde istediği gibi davranma özgürlüğüne müdahil olma çabası var.

    Tüm bunlarla birlikte, yukarıda belirttiğimiz gibi, Herrmann'ın endişelerine hak vermemek de elde değil. Orta Doğu'daki vahşi savaştan kaçıp Almanya'ya alınan mültecilerin hiç alışık olmadığı ve bu nedenle rahatsız olduğu olaylarla karşılaşma ihtimali bir hayli yüksek. Bu sorunu çözmek Almanya'nın siyasi sorumluluğu olduğu kadar, zaten Almanya'da yaşayan ve adapte olmuş müslüman halkın da sağduyulu davranışlarıyla da mümkün.

    GÜNCELLEME (21:14)

    Change.org'da başlatılan kampanyanın Fappening'in de mimarı [

    *4chan* forumlarından çıktığı anlaşıldı](http://www.mirror.co.uk/news/world-news/truth-revealed-behind-petition-ban-6459561). Öncelikle bu yanlış bilgilendirmeden dolayı özür diliyoruz. Peki, neden inandık? -buraya Yiğit Özgür'ün fakat iyi yedik karikatürü gelecek- Bu olay, Avrupa'daki müslümanların bulundukları bölgedeki ilk tahakküm çabası değil. Yaklaşık 2 sene önce Doğu Londra'da kendilerine [Şeriat Devriyesi (ya da Müslüman Devriye)](http://www.dailymail.co.uk/news/article-2519519/Muslim-Patrol-jailed-harassing-couple-holding-hands-men-drinking-bid-enforce-Sharia-law-East-London.html) diyen bir grup müslüman alkol içen ve sokakta el ele dolaşan gençlere saldırmış ve yakalanarak hapse atılmıştı. Bununla birlikte 4chan** kullanıcılarının, Avrupa'daki sağcı ve ırkçıları kışkırtmaya, provoke etmeye yönelik bu hareketi kesinlikle kabul edilebilir değil.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler