KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Daha canlı ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanın yolu: Somon DNA

    Somon balığın hücrelerinden elde edilen insan DNA sına çok yakın özellikte polimerize DNA ve hyalüronik asit karışımından oluşan serum uygulaması cilt bakımında oldukça etkili sonuçlar ortaya çıkarır.

    DNA molekülleri ciltte yüksek oranda yenilenme sağlarken hyalüronik asit de, kolajen salgısının artmasında etkilidir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Yazar, cilt bakımında mucize yaratan Somon DNA uygulaması hakkında oldukça faydalı açıklamalarda bulundu.

    Bu iki madde cildin yenilenmesi, canlı bir görünüme kavuşması ve yıpranan cildin enerjisini geri kazanmasını sağlar. Somon DNA uygulaması PRP, botoks, dolgu gibi uygulamalar ile kombine olarak da uygulanabilir.

    Bu şekilde yapılan birbirini tamamlayıcı uygulamalar, birbirini tamamlayarak daha iyi bir sonuç elde edilmesini sağlar. Cildin nemlendirilmesi, kırışıklıkların giderilmesi, akne ve sivilce tedavisi, gebeliğe bağlı ortaya çıkan çatlakların giderilmesi başta olmak üzere çeşitli amaçlarla Somon DNA uygulaması kullanılabilir.

    SOMON DNA NASIL UYGULANIR?

    Somon DNA aşısı anestezik etkisi olan bir kremin cilde sürülmesi ile kısa sürede uygulanan kolay ve etkili bir tekniktir. Uygulanacak bölgede uyuşma sağlandıktan sonra Somon DNA ve hyalüronik asit karışımından oluşan Somon DNA aşısı cilt altına enjekte edilir.

    Enjeksiyon işlemi yaklaşık olarak 10-15 dk. dakika sürer. Başlangıç aşamasında Somon DNA 6 seansa kadar uygulanabilir. Sonrasında ise uygulamanın her yıl düzenli olarak tekrarlanması kalıcı etkiler elde edilmesine yardımcı olur.

    CİLTTEKİ ETKİLERİ NELERDİR?

    Somon DNA uygulamasından sayesinde cilde kaybettiği nem yeniden kazandırılır. Aşı içerisinde bulunan hyalüronik asit cildin nemlendirilmesinde önemli bir rol oynar. Ayrıca bu uygulama cildin sıkılaşmasını sağlar.

    Somon DNA aşısı içerisinde bulunan bileşenler cildin daha ışıltılı ve canlı bir görünüme sahip olmasında etkili olur. Cildin ihtiyaçlarına göre aşı içerisine farklı vitamin ve mineraller eklenebilir.

    Bu sayede cildin ihtiyaç duyduğu tüm vitaminler, mineraller ve proteinler doğrudan cilt altına uygulanmış olur. Somon DNA’sı aşısı doğrudan cilt altına enjekte edildiği için cilt üzerinden uygulanan ve cilt tarafından emilmesi beklenen serumlarla kıyaslandığı zaman çok daha hızlı bir şekilde etki eder.

    KİMLER SOMON DNA UYGULAMASI YAPTIRABİLİR?

    Bu uygulama herhangi bir alerjik reaksiyona yol açmaz. Bu nedenle de yaş fark etmeksizin kadın ve erkek pek çok insanda rahatlıkla uygulanabilir.

    Somon DNA’sının kullanımının riskli olabileceği bazı hastalıklar vardır. Diyabet rahatsızlığı olanlarda ya da kalp hastaları için bu uygulama önerilmemektedir. Damar tıkanıklığı olan kişilerde, kan pıhtılaşma sorunu yaşayanlarda, hamilelerde ve emzirenlerde Somon DNA uygulaması tavsiye edilmez.

    Prof. Dr. Şükrü Yazar
    Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

    www.drsukruyazar.com
    Instagram: @drsukruyazar
    Facebook: @drsukruyazar
    YouTube - Prof. Dr. Şükrü Yazar

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler