KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Daha iyi bir cinsellik için barre egzersiziyle tanışın!

    Bale barına tutunarak egzersiz yapma fikrinden doğan barre son yılların oldukça popüler egzersizlerinden biri oldu. Cinsel yaşantınızda soğuk rüzgarlar esiyorsa, pelvik kasları geliştirerek cinsel yaşama katkı sağlayan bu egzersizi deneyebilir, cinsel hayatınızın yeniden canlanmasını sağlayabilirsiniz.

    İyi bir cinselliğin kalçalardan ve pelvik tabandan geçtiğini söyleyen uzmanlar pelvik kaslarını güçlendirmenin yolunun barre egzersizinden geçtiğini söylüyor. Güç, denge ve esnekliğe odaklanan hızlı hareketleriyle Barre-Fusion, kalori yakmak isteyenlere bale barına tutunarak egzersiz yapmaktan çok daha fazlasını sunuyor.

    Barre egzersizi cinsel hayatı iyileştirmenin yanı sıra gebelik ve doğum sırasında zayıflayan kasları güçlendiriyor.

    İŞTE BARRE EGZERSİZİNİN NASIL YAPILACAĞI KONUSUNDA BİLMENİZ GEREKENLER

    • Bir bale barından ya da bir sandaliyeden destek alabilirsiniz.

    HAREKET 1

    Bacaklar düz tutun ve kalça ekleminden dışa rotasyon yaptırın. İç ve dış bacak kasları için harika bir hareket. Hareketi 15-20 sayı içe ve dışa uyguladıktan sonra içe doğru küçük küçük hareketle 10-15 tekrar ardından aynı şekilde dışa doğru da tekrarlayarak hareketin zorluk derecesini arttırabilirsiniz.

    1

    HAREKET 2

    Sandalyenize ya da bale barına kollarınızı yerleştirin, omuzları hafifçe geriye doğru alın ve sırtınızı güçlü tutun. Hareketi 15-20 tekrar yapın. Yoğun olarak kalça kasları çalışacaktır.

    4

    HAREKET 3

    Bir önceki hareket ile aynı pozisyonda kalın, geriye uzattığınız bacak ile küçük daireler yapın. Her yöne 6-8 ya da 10 ar daire yapabilirsiniz. Hareketi yaparken bacağı kalça ekleminin içinde döndürerek kalçayı sabit tutmaya dikkat edin.

    HAREKET 4

    Arkadaki bacağı düz tutarak ayak parmak uçlarını yere dokundurun ve kalça kasını aktif tutarak bacağı yukarı kaldırın, 10-15 tekrar yapın. Son olarak bacağı yukarıda tutup bekleyebilirsiniz ya da yukarı doğru küçük küçük hareket ettirerek hareketin zorluk derecesini arttırabilirsiniz.

    HAREKET 5

    Arkadaki bacağınızı düz tutarak destek bacağı bükün ve düzeltin. Her iki bacağın üst ve arka kasları ile kalça kaslarını çalıştırırsınız. Hareketi 8-10 ya da 15 tekrar yapabilirsiniz.

    5

    Fitness eğitmeni Chloe Hodgson daha iyi bir cinsellik için bu 3 egzersizi yapabileceğinizi de söylüyor.

    Kalça köprüsü

    6

    Ayaklarınız ve dizleriniz birbirinden ayrı olacak şekilde sırtüstü yere yatın. Nefes alın göbek deliğinizi omurganıza doğru çektiğinizi düşünün ve pelvik tabanınızı sıkın. Nefes verirken kaburgalarınızı aşağı çekin ve kalçalarınızı yerden kaldırmak için hafifçe yuvarlayın. Omuzlarınız, kalçalarınız ve dizleriniz uzun düz bir çizgide olduğunda tavana doğru kaldırın. Bu şekilde durun nefes alın ve kalçalarınızı sıkıca sıkın. Kalçalarınızı yavaşça yere indirin ve bırakın.

    Pelvik taban

    Pelvik taban kaslarınızın bugüne kadar farkına varmamış olabilirsiniz. Fakat düzenli egzersizle güçlenen bu kaslar size şaşırtıcı cinsel faydalar sağlayacak... Pelvik taban kaslarının yeri: Başlamadan önce bu kasların tam olarak nerede olduğunu anlamamız gerekiyor. Küçük tuvaletinizi yaparken, istediğiniz zaman durabilmenizi sağlayan kaslar pelvik taban kaslarıdır. Bunu yapmanın en kolay yolu, tam ortasındayken idrar akışını durdurmaktır.Bu basit egzersiz sayesinde rahatlıkla vajina kaslarınıza hakim olmayı ve tanımayı öğrenmektesiniz.

    İdrar tutma ve bırakma yöntemi ile vajinal kaslara hakim olma öğrenildikten sonra kegel egzersizlerini uygulamaya geçilmelidir.

    Kegel egsersizleri bundan böyle idrar yapma sırasında sık olarak uygulanılmamalı, tam tersine idrar yokken yapılmalıdır. Aksi takdirde bir takım idrar yolu enfeksiyonları ve sistit problemine zemin hazırlanabilir.

    8

    Kegel egzersizi nasıl yapılır?

    Vajinal kasları çalıştırmayı ve hakim olmayı (kasıp gevşetmeyi) öğrendikten sonra kegel egsersizlerine geçilmelidir.

    Kegel egzersizlerinde vajinal kaslarınızı daha önce öğrenmiş olduğunuz şekilde kasın, birkaç saniye kasılı olarak bekledikten sonra gevşetin, birkaç saniye gevşek olarak bekledikten sonra yine kasın ve kasılı olarak birkaç saniye bekledikten sonra tekrar bırakın (gevşetin). Bu şekilde egzersize 10-15 kez devam edin. Yapmış olduğunuz hareket "bir set" olarak kabul edilmektedir. Bu hareketi gün içinde 2 veya 3 set olarak yapın.

    Sumo squat

    8

    Bacaklarınızı açabildiğiniz kadar geniş aralıklı bir biçimde açın
    Ayak parmak uçlarınız da en az 45 derecelik açı olmak kaydıyla, alabildiğine dışarı doğru bakacak şekilde pozisyon alın
    Ayaklarınızı hiç hareket ettirmeden, dizinizden kalçalarınıza kadar olan bölge yani üst bacaklarınız yere tamamen paralel oluncaya dek eğilin.
    Eğilme sırasında ayaklarınızı ve sırtınızı sabit tutmaya çalışın ( ilk denemelerde yeterince eğilemeyebilirsiniz)
    Üst bacaklar zemine paralel konuma geldiğinde, o duruşta 3-4 saniye sabit durmaya çalışın
    Ardından ayaklarınızı ve sırtınızın pozisyonunu koruyarak yeniden doğrulup ayağa kalkın
    Hareketi bir sette en az 8-10 kez tekrarlayın. Günde en az 2-3 kez tekrarlayın

    Evde kahve demlemenin püf noktaları


    Vitrin

    En Çok Aranan Haberler