YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Demlikte kalan son çayı dökmeyin! Her derde deva oluyor

    Artık demlikte kalan son çayı çöpe atmaktan vazgeçiyoruz. Çünkü bu son kalan dem saç bakımından boğaz ağrısına kadar etki gösteriyor! Nasıl mı?

    Mat saçları parlatır

    saç

    Saçlarınızı yıkadıktan sonra bir bardak çayı durulama suyu ile karıştırın ve saçınıza uygulayın. Düzenli olarak çayla durulanan saçın matlığı ortadan kalkacak ve ipeksi bir yumuşaklık olacaktır.

    Ayak kokusunu ortadan kaldırır

    ayak kokusu

    Ayaklarınız gün içinde saatlerce kapalı kalıyorsa ister istemez bir koku olacaktır. Her gün duş almak ne yazık ki buna çözüm olamıyor. Yeterince hava alamayan ayaklarınızı yatmadan önce 10 dakika boyunca çaylı ılık suda bekletin. Bu sayede ayak kokusunu ortadan kaldırmış olacaksınız. Aynı zamanda ılık çaylı su ayaklardaki ödemi de indirmeye yardımcı olur ve rahatlatır.

    Boğaz ağrısına şifa olur

    boğaz

    Özellikle bu havalarda size ilaç gibi gelecek bir yöntemden bahsedeceğiz. Demlikte kalan çayın posasını süzdükten sonra soğumasına müsade edin. Elde ettiğiniz su ile günde 3 defa gargara yapın. Boğaz ağrısına ve oluşan tahrişe iyi gelecektir. Son derece basit bir yöntemle kış ayını boğaz enfeksiyonuna yakalanmadan geçirebilirsiniz. İlaç gibi tadında bir acılık olmadığı için çocuklara uygulamak da gayet kolay olacaktır.

    Eldeki balık ve soğan kokusunu yok eder

    cut

    Bazı gıdaların ağır kokusu ellere siner ve sabunla yıkansa bile o koku ne yazık ki ellerde kalmaya devam eder. Örneğin soğan doğradınız ve ellerinize istemediğiniz koku sindi. Bu konuda sizi kurtaracak olan demlikte kalan o çay olacak. Posanın suyunu süzün ve çıkan su ile elinizi yıkayın. Kokudan eser kalmadı bile!

    Çapaklardan kurtulmanıza yardımcı olur

    Sabah kalktığınızda gözünüzü açamayacak kadar çapaklanma yaşıyorsanız bu sefer çayın buharından faydalanmanız gerekecek. Kaynamış çayı bir kaba alın ve buharını gözünü gelecek şekilde kafanızı sabitleyin. Gözlerinizin rahatladığını anında anlayacaksınız.

    Buzdolabı kokusunu yok eder

    tea bag

    Buzdolabında meydana gelen gıda kokusunun önüne geçmek için çay poşetlerini kullanabilirsiniz. Demlenmiş çay poşetlerini bir kaseye koyun ve bu kaseyi buzdolabının orta rafına yerleştirin. Kokunun kısa sürede ortadan kalktığını göreceksiniz. Demlik poşetini iki günde bir değiştirmeniz yeterlidir.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler