MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deniz Uğur’dan Reha Muhtar hakkında zehir zemberek açıklamalar!

İkiz çocuklarının velayeti için eski aşkı Reha Muhtar'la hukuk savaşı veren Deniz Uğur, "Artık Reha'nın reyting rekoru kırdığı dönemde değiliz. Şimdi benimle uğraşıyor." dedi.

Üç yıl ilişki yaşadıktan sonra 2010 yılında yolları ayrılan oyuncu Deniz Uğur ile televizyoncu Reha Muhtar, ikiz çocukları için karşı karşıya geldi. Uğur, 18 yaşına kadar babalarında kalmasına karar verilen 7 yaşındaki ikizlerinin velayetini almak için mahkemeye başvurmuştu.

İşte Uğur'un zehir zemberek açıklamaları:

'SENİ REZİL EDERİM' DEDİ

Ne oldu da bu kadar yıl sonra çocuklarınızın babasıyla uzlaşamaz hale geldiniz?

İlişkimiz devam ederken kendisini aldattığımı ve parasının peşinde olduğumu düşünüyordu. O nedenle beni hayatından çıkarttı. Hatta kendisini öldürtmeye çalıştığımı düşünüyor! Maalesef böyle vahim sanrıları var ve bu durumu çocuklara aktarıyor. Bu tip bir kişilikle hiçbir şekilde uzlaşmanız ve anlaşmanız mümkün değil.

Reha Bey'in iddia ettiği gibi kendisine ihanet ettiniz mi?

Asla böyle bir şey yoktu. Çalışmama izin vermiyordu ve kariyerimi bir kenara atmama neden oldu. Evden çıktığım zaman beni şoförle yolluyordu çünkü yanımda bir gözlemci olsun istiyordu. Ailem devreye girdi ve "Biz böyle iftiraları hazmedemeyiz, bunu bize kanıtlamak zorundasın" diyerek bastırdılar. Hiçbir zaman bize bir açıklama yapamadı.

Çocuklarınız üzerinden karşılıklı savaş ilan ettiniz ama asıl paylaşamadığınız ne?

Aslında paylaşılamayan hiçbir şey yok. Problem, yıllardır annelik inisiyatifimin elimden alınmasıdır ve adeta bir taşıyıcı anne konumuna getirilmemdir. Benim isyanım; bunlara ve gördüğüm psikolojik şiddetedir. Şu anda tiranlara karşı tek başıma savaşıyorum. Bir tarafta paranın gücü ve ataerkil düzen, diğer tarafta tek başına savaşan bir anne var.

İkizlerin velayeti sizdeyken karşılıklı protokol imzalayarak velayeti Reha Bey'e devrettiniz. Neden böyle bir anlaşma yaptınız?

İradem sakatlanarak devrettim. Reha velayeti alabilmek için yaklaşık bir yıl bana karşı hukuk savaşı verdi. Hiçbir şekilde alamayacaktı ve bir yılın sonunda çıkan karar bu yöndeydi. O dönemde bana karşı her türlü psikolojik şiddet ve baskı uygulandı. "Seni sokağa çıkamayacak hale getiririm. Seni rezil ederim, işsiz güçsüz bırakırım" diye tehdit edildim. Gerçek anlamda psikolojik bir savaşın içerisindeyim.

ETRAFINA ŞİDDET UYGULADI

Ayrılmış olsanız da kendisine değer veriyor muydunuz?

Tabii ki, kesinlikle değer veriyordum. Ben bu adam için aşk romanı yazdım; baskısı tükendi, insanlar okudu. Bir insanı gerçekten sevmiyorsanız oturup da roman yazmazsınız. Karşımdaki insan bir zamanlar çok sevdiğim, babam gibi, psikoloğum gibi olmuş, beni korumuş biri. O yüzden iki kat travma yaşadım.

Eskiden Reha Bey'in dengesiz tavırları var mıydı?

Dönem dönem ruh halinde dalgalanmalar oluyordu ama ben hep iyi tarafından bakıyordum. Fakat ben velayeti devrettikten sonra tüm haklarım çiğnendi. En sonunda iki yıl önce çocuklarımı sadece cuma ve pazar akşamları görebilir hale getirildim.

Çocuklarınızla konuştuğunuzda ne diyorlar?

Çocuklarımın artık bilinçleri yerine geldiği için bana bu durumdan şikayet etmeye başladılar. "Anne, biz senin evinde zaman geçiremiyoruz" diyorlar. Sadece onun istediği yerde, istediği şartlarda ve onun bulunduğu ortamlarda olmam şartıyla çocuklarla bir araya gelebiliyorum.

Peki Reha Bey'in çocuklarıyla arası nasıldı?

Hiçbir zaman Reha'nın çocuklarını sevmediğini düşünmedim. Hele çocuklara şiddet uygulaması asla söz konusu olamaz, onlara çok kıymet verdiğini biliyorum. Fakat kendini kontrol edemediği için çocukların yanında benim üzerime yürüyüp küfür ediyordu.

Ne oluyordu da size bunları yapıyordu?

Herhangi bir çatışmada, fikir ayrılığında ya da istemediği bir şey yaptığınızda bunlar yaşanıyordu. Dediği şeyleri birebir yaparsanız kendisiyle sorun yaşamazsınız. Yani kişiliğinizi yok edip tamamen onun hegemonyası altına girip ona biat edeceksiniz.

Reha Bey'in başkalarına karşı gaddarlığını gördünüz mü?

Yanında çalışanlara, hizmetlilere, bakıcılara, şoförlere defalarca şiddet uyguladığına tanık oldum. Bana karşı fiziksel bir şiddet yoktu ama ağır bir psikolojik şiddet yaşadım. Her şeye rağmen hâlâ o ilk tanıdığım müşfik, şefkatli, iyi insanı özlüyorum.

Gelinen bu aşamada ne olursa sulh yolu bulunur?

Velayetin bana devredilmesi şartıyla sulh yolu bulunur. Zaten velayet sahibi kişinin ruh sağlığının yerinde olması gerekir ama bu tip kişilikler asla uzlaşmaya yanaşmıyor. Çünkü onlar için en önemli şey egoları.

Reha Bey, şu an pek iş yapmadığı için hırçınlaşıyor olabilir mi?

Eskiden magazin imparatorluğu vardı. İstediklerini batırıyor, istediklerini çıkarıyorlardı. Artık onun reyting rekoru kırdığı dönemde değiliz. Doktorlar bana; Eski etkinliğine ve gücüne sahip olmadığı için başka bir tarafa atak yapmış' dediler.

YAPIMCILARI ARAYIP 'DENİZ'E İŞ VERMEYİN' DEDİ

Eski hayat arkadaşınız ve çocuklarınızın babası, bunları gerçekten yapabilecek biri miydi?

Yapımcıları arayıp bana iş vermemelerini söyledi. Bu baskılara rağmen bir yılın sonunda hiçbir şey elde edemeyeceğini anladı ve şöyle söyledi: "Deniz, biz anne-babayız; travmalı bir süreç geçirdim ve hatalar yaptım ama artık iyileştim. Tek amacım; bütün maddi varlığımı çocuklarıma akıtmak. Velayeti bana verirsen kendimi güvende hissedeceğim ama her konuda seninle ortak hareket edeceğim." Ve bana protokolü imzalattı. O protokolde hiçbir şekilde maddi çıkarım yoktu.

Hangi haklarınızdan feragat ettiniz?

Ülke sınırları içinde çocuklarımın velisi ben olacaktım ve 'Çocuklar bir gün annede, bir gün babada kalacak' diye bir madde vardı. Bana verilen sözlere güvenerek, haklarımı korumaya yönelik birtakım maddeler olduğunu düşündüm. Kolunuz kanadınız kırık olduğu dönemlerde, korunma ve sığınma ihtiyacı hissediyorsunuz.

STANDARDI KORUMAK İÇİN 30 BİN TL İSTEDİM

Reha Bey'den 30 bin TL nafaka talep ettiğiniz konuşuldu. Derdiniz para mı?

Bunu diyenler çok büyük günaha giriyor. İftira en büyük günahtır. Çocuklarımın okuduğu kolejden daha önce Reha mezun olmuş. Bir eğitim kurumu bir velayet davasında nasıl taraf olabiliyor? Bu bir skandal.

Gerçekten para talebiniz yok mu?

Eğer çocukların velayetini alırsam, Reha "Çocuklar için beş kuruş para harcamam" diyerek beni tehdit ediyor. Reha çocuklara şu an 30 bin TL'den çok daha fazlasını harcıyor. Ben de sadece o standartlarını korumak için öyle bir talepte bulundum. Çocukları mülk gibi görüyor, "Eğer velayet sende olursa para harcamam" diyor. Çocuklarını seven bir baba bunu yapar mı? O nafakayı bağlamayabilirler ama ben çocuklarıma her türlü bakarım. Nafaka talebimi geri çekebilirim de.

REHA İÇİN PSİKOLOJİK DEĞERLENDİRME İSTEYECEĞİM

"Hukuk mücadelem devam edecek. Bugün velayet davamızda yeni bir celse var. Göstereceğim deliller arasında geçmişe yönelik mesajlar da olacak. İnşallah kabul edilir. Hakimden birtakım taleplerim var. Reha için tıbbi ve psikolojik değerlendirme ile ilgili iddialarım olacak. Davanın hakkaniyetli bir şekilde görüleceğine inanıyorum."

TÜM OTİZMLİ VE YETİM ÇOCUKLARA SALDIRIYORLAR

İlk eşinizden olan büyük oğlunuzun otizmli oluşu ve erkek arkadaşınızın olaylı bir geçmişi olması nedeniyle ikizleriniz için uygun bir ortam sağlayamayacağınız da iddia ediliyor...

Evet, bunları duydum ama hazmedebilmiş değilim. Büyük oğlum otizmli ve onu pamuklar içinde yetiştirdim. Şu anda 19 yaşında ve pırlanta gibi bir çocuk. Okulunda örnek gösteriliyor. O benim prensim... O çocuğun içinde zerre kadar kötülük olmaz.

Oğlum kardeşleriyle şakalaşmaz bile çünkü dokunmaktan çekinir. Karşıma avukat ordusuyla çıkıp "Bu çocuğun, kardeşleriyle aynı ortamda yaşaması sakıncalıdır" diyorlar. Bu sadece benim oğluma değil, bütün otizmli ve yetim çocuklara yapılan bir saldırıdır. Bu nasıl bir vicdansızlık, aklım almıyor. Özel hayatıma gelince... İki yıl önce erkek arkadaşımdan ayrıldım. Sinemacı bir sevgilim vardı. Ben yıllardır, eşim öldürüldüğünden beri, Reha dışında hiçbir erkekle aynı evde yaşamadım. Aile hayatımı; annem, çocuklarım ve bakıcımla birlikte yaşadım.

Sabah

rehaa

Vitrin


En Çok Aranan Haberler