YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Depresyonda olanlar için ilaç yerine Akdeniz diyeti

    Türkiye'de en yaygın hastalıklar arasında ilk 5 sırada olan depresyon, yaşam kalitesini neredeyse yerlere çeken bir psikolojik rahatsızlıktır. Depresyon ve anksiyete sorunları Türkiye'de 15-55 yaş arası bireylerde görülmektedir. Kullanılan ağır ilaçların yan etkileri de günlük hayatı olumsuz derecede etkileyebilirler. Bu gibi olumsuzluklara maruz kalmamak için ilaç yerine uzmanlar Akdeniz diyetini öneriyorlar.

    Modern hayatın salgın hastalığı diyebiliriz depresyon için. Yaşam şartlarının git gide ağırlaşması, tüketim çılgınlığı, kaygı problemleri derken depresyon yaşı her geçen gün git gide daha da aşağılara düşüyor. Grip salgını gibi yayılan depresyon artık çocuklarda bile görülebiliyor. Kullanılan antidepresanların ise işe yarayıp yaramadığı herkesin kafasında soru işareti bırakıyor.

    dep

    Özellikle mevsim geçişlerinde kendini ortaya çıkaran depresyonun önüne geçmek için tek çareniz antidepresanlar değil. Özellikle ilaç kullanmaya karşı bir ön yargınız var ise size güzel bir haberimiz var. Akdeniz diyetinin, depresyonun önlenmesine yardımcı olabileceği bildirildi.

    depresyon

    Sonuçları "Molecular Psychiatry" dergisinde yayımlanan, son 8 yılda yapılan 41 araştırmayla ilgili değerlendirme meyve, sebze, tahıl, balık, kabuklu yemiş ve zeytinyağı temelli Akdeniz tipi beslenmenin, ruh sağlığına iyi geldiğini gösterdi.

    akdeniz

    Londra Üniversitesinden doktor Camille Lasalle liderliğindeki uzmanların değerlendirmesinde, tüketilen yiyeceklerin, depresyon riskinin düşürülmesinde fark yaratabileceğinin gözlendiği belirtildi.

    Çalışmanın, çok fazla şeker ve işlenmiş gıdanın yer aldığı beslenme biçiminin depresyon riskini arttırabileceği fikrini verdiğine işaret edildi.

    gıda

    Depresyon tedavisine beslenmenin dahil edilmesi için konuyla ilgili daha fazla araştırma yapılması gerektiği de vurgulandı.

    Geçmişte yapılan araştırmalar, Akdeniz diyetinin, kalp hastalığında risk faktörleri Tip 2 diyabet, yüksek tansiyon ve yüksek kolestrol olasılığını düşürebileceğini ortaya koymuştu.

    Yine Akdeniz tipi beslenenlerin uzun yaşama ve kilo almama olasılığının yükseldiği görülmüştü.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler