YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha İstanbul Bülteni - 2 

1 - (ÖZEL) YOK BÖYLE VİCDANSIZLIK !.. * Koşmaktan yoruldu. Yürümekten tükendi. Sonunda kendini asfalta bıraktı ama o'nu otomobile bağlayan iplerden

1 - (ÖZEL) YOK BÖYLE VİCDANSIZLIK !..

* Koşmaktan yoruldu. Yürümekten tükendi. Sonunda kendini asfalta bıraktı ama o'nu otomobile bağlayan iplerden kurtulamadı. Bir köpeğin, sözde sahibi tarafından otomobilinin arkasına bağlanıp cansız bir beden gibi sürüklendiği görüntüler dehşete düşürdü.

Sinan BİLGİLİ, İstanbul DHA
Hayvanlara yönelik acımasızlığın görüntülerinden biri de Muğla'da kaydedildi. Bir otomobilin arkasına bağlı köpeğin, koşmaktan bitkin düştüğü, artık cansız bir beden gibi sürüklendiğini görenler, önce telefonunun kayıt düğmesine bastı, ardından aracı durdurup köpeğin acısını sonlandırdı, sonra da bu acımasızlığın hesabını sordu. Olay yerine jandarma çağrıldı. Bitkin ve yaralı köpek veterinere götürülerek tedavi altına alındı.

OTOMOBİLİN ARKASINA BAĞLADI
Muğla Köyceğiz. Bugün öğlen saatleri. Hareket halindeki otomobilin arkasında bir köpek bağlı. Koşmuyor. Yürümüyor da. Bilmem kaç kilometredir bu şekilde olduğu için artık bitmiş. Vücudunu asfaltın üzerine bırakıvermiş. Zavallı köpeğin boynundan bir iple otomobile bağlı vücudu yerde sürükleniyor. Olan biteni görüp, vahşeti sonlandırmaya kararlı birinin telefonun kayıt düğmesine basmasıyla olaydan haberdar oluyoruz.

TANIK OLMADILAR, MÜDAHALE ETTİLER
Aynı kişi ve çevresindekiler bu manzaraya daha fazla tanık olmayı reddedip müdahale ediyor. Otomobili durduruyor. Köpeğin dile getirmediği, getiremeyeği acısını sonlandırmakla kalmayıp, "benim" dediği köpeğe bunu yapmaktan çekinmeyen kişiye de hesap soruyor. Jandarmaya haber veriliyor.

KÖPEK VETERİNERE, SAHİBİ JANDARMA KARAKOLUNA
Köpeği tedavi ettirmek için almak isteyenlere sahibi yine karşı çıkıyor. Tartışmadan hayvanseverler galip çıkıyor. Onlar yaralı köpeği veterinere götürmek için yola çıkarken, köpeğin sahibi olduğunu söyleyen kişi de ne yaptığını, neden yaptığını anlatması için Jandarmaya götürülüyor.

Görüntü Dökümü:
-CEP TELEFONU KAMERASI
-Araç arkasında sürüklenen köpek
-müdühale edenlerin köpeğin sahibi ile konuşması
-Köpeği sevmeleri
-Kliniğe götürmeleri
-Detaylar

(dhafeed)

////////////////////////////////////////////////////////////////////

2- MAHALLELİNİN PEŞİNE DÜŞTÜĞÜ TELEFON HIRSIZI 3 YAŞINDAKİ KIZI REHİN ALDI

İhsan YALÇIN / İstanbul DHA
Eyüp'te polis ve mahalleliden kaçan hırsızlık şüphelisi rastgele bindiği bir otomobilde bulunan 3 yaşındaki kızı bıçakla rehin aldı. Küçük kızın babası, şüphelinin bir anlık dalgınlığından yararlanıp çocuğu kurtardı. Şüpheli daha sonra polis tarafından etkisiz hale getirilip gözaltına alındı.
Olay, Eyüp'te dün akşam saatlerinde meydana geldi. Faruk Şahin isimli şüpheli bir kahvehaneye girip işyeri sahibi Metin Karakaya'nın cep telefonunu çaldı sonra da kaçmaya başladı. Kahvehanede ve çevrede bulunanlar durumu polise bildirerek şüpheliyi kovalamaya başladı. Kısa sürede bölgeye polis ekipleri de ulaştı. Yakalancağını anlayan Faruk Şahin yoldan geçen bir araca binip 3 yaşındaki kızı bıçakla rehin aldı. Kızın babası Yunus Tolu'ya da otomobili sürmesini söyledi. Bu sırada mahalleli ve polis de aracın etrafını sardı. Şüphelinin bir anlık dalgınlığından yararlanan Yunus Tolu kızını kurtardı.
Faruk Şahin Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Şahin polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI
Faruk Şahin'in gasp, silahlı tehdit, uyuşturucu kullanmak ve satmak suçlarından arandığı öğrenildi. Şahin'in ayrıca İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 5 ayrı suçtan, 5 bin 300 TL para cezası ve 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirtildi.

BIÇAKLA TAKİP ETTİ
Öte yandan Faruk Şahin'in 9 Haziran günü Bağcılar'da gasp ettiği Çağlanur Özçelik'i bıçakla takip ettiği anlar da çevredeki bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Görüntü Dökümü:
-------------------------
(Aktüel Görüntü)
////////////////////////////
-Şüphelinin polis merkezine giriş çıkışı
-Polis merkezinden detay
-Metin Karakaya ile röp.
-Olayın yaşandığı yer
-Genel ve detaylar

(Güvenlik Kamerası)
//////////////////////////////////
-Şüphelinin elinde bıçakla sokakta beklemesi
-Şüphelinin kadını takibi

26.06.2017 - 15.03 Haber Kodu : 170626097

//////////////////////////////////////

3- PENDİK'TE BİR MARKETTE GASP YAPAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

* 11 bin 57 lira gasp ettiği iddia edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haber:Çağatay KENARLI, İstanbul DHA
Pendik'te 3 Haziran'da bir marketten 11 bin 57 lira gasp ettiği iddia edilen şüpheli M.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 3 Haziran'da bir marketten 11 bin 57 lira gasp edilmesiyle ilgili çalışma başlattı. Polis ekipleri marketten 11 bin 57 lira gasp eden şüpheliyi yakalamak için marketin güvenlik kameralarını inceledi. Pendik Araştırma Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmalarda şüphelinin M.D. olduğunu belirledi. Ekipler, geçtiğimiz cuma günü Pendik Çamçeşme Mahallesi'nde şüpheli M.D.'yi yakalayarak gözaltına aldı. M.D.'nin evinde ve aracında yapılan aramalarda marketten gasp yaparken kullandığı sırt çantası ve kurusıkı tabancayı buldu. M.D.'nin emniyette yapılan detaylı incelemesinde 30 Mayıs Salı günüde Pendik'te bir işyerinde meydana gelen hırsızlık olayına karıştığı ve aranması bulunduğunu tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.D. sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Görüntü Dökümü
-----------------------
(Güvenlik kamerası)
-Şüpheli M.D.'nin marketteki görüntüsü
-Genel ve detaylar

26.06.2017 - 15.27 Haber Kodu : 170626107

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////

4- İSTANBUL'UN ÇİLE ÜÇGENİ

* Bayram tatili nedeniyle kent genelinde trafik yoğunluğu düştü ama bu üç noktada bir şey değişmedi: FSM köprüsü, 15 Temmuz Şehitler köprüsü ve Mahmutbey girişi..

* Özellikle köprülerin Anadolu yakasına geçiş istikametinde trafik durma noktasında, Üstelik bu trafiğe giren araç sayısı her dakika artıyor, kuyruğa yeni kilometreler ekleniyor.

İhsan YALÇIN / Sinan BİLGİLİ, İstanbul DHA
Güne yüzde 1 trafik yoğunluğuyla başlayan İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren trafik yoğunluğu yaşanıyor. Yoğunluğun etkili olduğu, sürücüler için çileye dönüştüğü başlıca 3 nokta var. Bunlardan 2'sinde durum her dakika daha kötüye gidiyor. FSM Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün Anadolu yakası geçişlerinde trafik durma noktasında. Üstelik bu durum saatlerdir böyle ve her geçen dakika "çok yoğun" trafiğe yeni araçlar giriyor ve yoğunluğu daha da arttırıyor. Gaziosmanpaşa mevkiinden FSM girişine, Haliç'ten köprü girişine kadar trafik akışı "çok yoğun". Sabah saatlerinde İstanbul'a giriş istikametinde benzer bir yoğunluğun yaşandığı TEM otoyolu Mahmutbey girişindeki durumun köprülere göre daha iyi olduğu görülüyor. Bu güzergahta yoğunluk Başakşehir mevkiine kaydı.

Görüntü Dökümü:
-Trafikten görüntü
-Sıkışıklıktan görüntü
-Detaylar

Görüntü Dökümü:
-------------------------
-FSM'den görüntü
-15 Temmuz Şehitler köprüsünden görüntüler
-Trafik yoğunluğu
-Genel ve detaylar

26.06.2017 - 15.41 Haber Kodu : 170626113

///////////////////////////////////////

5- 5 İLDE SAHTE VÜCUT GELİŞTİRME İLACI OPERASYONU: 17 GÖZALTI

Çağatay KENARLI, İstanbul DHA
İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri vücut geliştirme sporcularının kullandığı yağ yakma ve kas geliştirme ilaçlarının sahtesini üreterek internet siteleri üzerinden satan kişilerle ilgili bir ihbarı değerlendirdi. Polis ekipleri adreslerini belirlediği şüphelileri 2 ay boyunca fiziki ve teknik takip ile izledi. Ekipler yaptığı çalışmalarını tamamlanması üzerine 21 Haziran'da İstanbul, Kocaeli, Bursa, Antalya ve Ağrı'da şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

BİNLERCE İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 42 bin 284 tane kapsül hap, 5 kilo 890 gram toz ilaç, 280 tablet, 2 bin 676 kutu ilaç, 9 bin 310 şişe ilaç, 16 kilo toz hammadde ile 100 litre sıvı hammadde, 120 bin bandrol, 144 bin 179 boş kutu, 150 bin kapak, 5 bin boş şişe, 179 ambalaj, 50 enjektör, bin 780 etiket, cam ölçekler ve ilaç hazırlanmasında kullanılan aletler ele geçirildi.

55 GÖNDERİME HAZIR KARGO PAKETİ
Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları aramalarda çeşitli kargo firmaları tarafından gönderime hazırlanmış 55 pakete de el koydu.

HAM MADDEYİ GETİRİP, İSTEDİKLERİNİ ÜRETMİŞLER
Polis ekipleri şüphelilerin vücut geliştirme sporcularının kullandığı yağ yakma ve kas geliştirme ilaçlarının hammaddelerini yurtdışından kaçak olarak getirdikten sonra kendi hazırladıkları karışımlarla tablet, serum, damla ve krem olarak internet siteleri ve spor salonlarında satışlarını yaptıklarını tespit etti.

17 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, geçtiğimiz Cuma günü adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 10'u Adli kontrol şartıyla 7'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA
Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyon polis kameraları tarafından görüntülendi. Operasyonda polis ekiplerinin vücut geliştirme hocası olan şüphelinin evinde yaptığı aramalarda ele geçirilen ilaçlar görüntülere yansıdı. Bir polisin şüpheliye 'Kaç ilaç var burada? İlaçları satıyormusun?' sorusu üzerine şüpheli, 'İlaçları internetten alıyordum duruyordu. İlaçların çoğunu öğrencilerime veriyordum. Gördüğünüz ilaçlar fazla gelebilir ama dünyanın öğrencisi var' demesi görüntülere yansıdı.

Görüntü Dökümü
--------
(Polis Kamerası)
-Polis ekiplerinin evde arama yapması
-Ele geçirilen ilaçlardan görüntüler
-Polis ekiplerinin şüpheliye sorular sorması
-Genel ve detaylar

26.06.2017 - 15.04 Haber Kodu : 170626098

////////////////////////////////////////

6- MALTEPE CEZAEVİ ÖNÜNDEKİ "ADALET NÖBETİ" SÜRÜYOR...

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul / DHA
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklu bulunduğu Maltepe Ceza ve İnfaz Kurumları önündeki "Adalet Nöbeti" bugün de devam etti. CHP ilçe teşkilatlarının sırayla tuttuğu nöbeti bugün Maltepe İlçe Teşkilatı devraldı. CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, hak arayışında bugün Maltepe ilçe örgütü olarak cezaevi önünde bulunduklarını belirterek, "Genel başkanımızın kutlu yürüyüşüne destek amaçlı bu eyleme biz de Maltepe olarak katkılarımızı sunuyoruz. Bugün burada diğer ilçelerden de partililerimiz var. Demokrasi için, hukuk için, yargının üstünlüğü için yaptığımız eylemde tüm vatandaşlarımızı desteğe bekliyoruz. Genel başkanımızın İstanbul buluşmasına kadar da devam edeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü:
-----------------------
- Cezaevi önünde bekleyen partililer
- Cezaevi önünde kurulan çadır ve açılan adalet yazılı pankart ve dövizler
- Zeynep Babacan'ın konuşması
- Genel detaylar

26.06.2017 - 17.02 Haber Kodu : 170626143

/////////////////////////////

7- (ÖZEL) ZABITANIN MÜDAHALE ETTİĞİ SOKAK MÜZİSYENLERİNE GENÇLER SAHİP ÇIKTI

Mehmet AKTARAN / İstanbul DHA
İstanbul'da Bahçelievler'de, gürültü şikayeti üzerine zabıtanın müdahale ettiği sokak müzisyenlerine, çevreden geçen müziksever gençler sahip çıktı.Olay, Bahçelievler Şirinevler Meydan'da önceki gün meydana geldi. Bahçelievler Belediyesi Zabıta ekipleri, gürültüden rahatsız olduğunu belirten bir esnafın şikayeti üzerine, enstrüman çalıp şarkı söyleyen gruba müdahale etmek istedi. Bu sırada, grubu izleyen müziksever gençler, zabıta müdahalesine tepki gösterdi. Gençler ile zabıta ekipleri arasında tartışma yaşandı. Yaşanan arbede çevreden geçen bir kişi tarafından saniye saniye cep telefonu kamerasına kaydedildi.
Tepki gösterenlerin artması üzerine zabıta ekipleri, olay yerinden ayrıldı. Gençlerin isteği üzerine enstrümanlarıyla tekrar meydan gelen grup üyeleri, müziklerine kaldıkları yerden devam etti. Gençler de guruba eşlik edip şarkı söyleyerek dans etti.
Birçok kişinin, müzik ve yapılan dansları cep telefonu kamerasıyla kaydettikleri görüldü. Bir süre sonra gelen bir esnaf, müşterilerinin gürültüden rahatsız olduğu söyleyerek gruba müziği kesmeleri yönünde uyarıda bulundu. Bunun üzerine enstrümanlarını toplayan grup üyeleri sokaktan ayrıldı. Gruba müdahale eden zabıta ekiplerine tepki gösteren gençlerden biri, "Bu insanlar kenarda türkü söylüyor, şarkı söylüyor. Topluma, insanlara ne gibi bir engeli var. Tepkinizi göstermiyorsunuz. Geçen gün de Taksim'de yaptılar aynısını. Kadını yerle bir ettiler. Süründürdüler. Sesini çıkarmadı mı, tepele götür. Yok böyle ya" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
------------------------
-Yaşanan arbede
-Zabıta ile gençlerin tartışması
-Zabıtanın ayrılması
-Müzisyenlerin tekrar gelerek müzik yapması
-Gençlerin gruba eşlik edip dans etmesi
-Bir esnafın gelip grubu uyarması
-Grubun enstrümanlarını toplayıp ayrılması

26.06.2017 - 10.29 Haber Kodu : 170626030

///////////////////////////////////////

8- 12 İLÇEDEKİ KAMU KURULUŞLARINDA 1000 MAHKUM ÇALIŞIYOR

İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL, DHA
Çeşitli adli suçlardan hapis cezaları alan, 'İyi halli' veya cezasının son bölümüne gelen yaklaşık 1000 mahkumun, İstanbul'daki 12 ilçede bulunan kamu kuruluşlarında 'Denetimli Serbestlik' uygulaması ile çalıştırıldığı belirtildi. Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürü Soydan Çetinkaya, mahkemeler tarafından belirtilen koşullar ve süre içinde, şüpheli, sanık veya hükümlünün toplumla bütünleşmesi açısından ihtiyaç duyulan alanlarda görevlendirildiği 'Denetimli Serbestlik' uygulamasının olumlu sonuçlarını gördüklerini söyledi. Çetinkaya, hükümlülerin suç işlemesine neden olan davranışlarının düzeltilerek, yeniden suç işlemelerinin önlemeyi esas alan uygulama kapsamında yetki alanlarında çalıştırıldıklarını bildirirken şöyle dedi: "Yetki alanımızdaki Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt, Güngören, Küçükçekmece, Zeytinburnu ilçelerindeki kamu kuruluşlarının bünyesinde çalıştırılan 1000 kadar mahkumdan yüzde 90'ı erkek. Avcılar Belediyesi ile başlattığımız tarımsal üretim alanındaki çalışma ardından Avcılar Kaymakamlığı ile imzaladığımız protokolle 50'den fazla hükümlü, her gün en az 2, en fazla 8 saat olmak üzere görev yapıyor. Esenyurt Kaymakamlığı ile hükümlülerimiz için yeni bir çalışma yapıyoruz." Bölgedeki 12 ilçede kamu kuruluşlarında boya, badana, tamirat, temizlik başta olmak üzere çeşitli çalışmalar yapan denetimli serbestlik uygulamasındaki mahkumlar ayrıca sahil, park bahçe temizliği ve düzenlemesine kadar çeşitli alanlarda görevlendiriliyor.

AVCILAR'DAKİ UYGULAMA
Avcılar Belediyesi ile imzalanan anlaşma ile Gümüşpala Mahallesi Şantiye Hizmet alanı girişinde 4 bin 500 metrekarelik alanda oluşturulan 'Tarımsal Faaliyet Alanı ve Botanik Bahçesi'nde çalıştırılan mahkumların ürettiği sebze ve meyveler yoksul, hasta veya yaşlılara hizmet veren Aşevi'nde hazırlanan yemeklerde kullanılıyor. Avcılar Kaymakamlığı'nda ise sırtlarında 'Denetimli Serbestlik' yazılı yelekleri bulunan mahkumlar başta temizlik olmak üzere bakım, onarım, boya, badana gibi hizmetleri yerine getiriyor. Buradaki mahkumlardan bir bölümü Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan'ın talimatı ile bina girişinde tekerlekli arabanın yanında çeşitli kamu kuruluşlarındaki işleri için gelen yürüyemeyecek durumdaki yaşlı, engelli veya ağır hastalara hizmet için görevlendirildi. Kaymakamlığa gelen engelli ve ileri yaşlıları kapıdan veya geldikleri araçtan alarak tekerlekli sandalyeye alan mahkumlar bunları işlemlerini yapacakları birime götürürken işlemleri tamamlanıncaya kadar kendisine eşlik ediyor. Mahkumlar da kamu görevlileri gelmeden 1 saat öncesinden 4 katlı binanın her tarafında temizliğe başlıyor. Mahkumların bir bölümü de çay servisi, onarım, boya veya badana gibi işlerde çalıştırılıyor. Kaymakam Doğan, "Bu uygulamadan hükümlüler de memnun. Yıllarca soyutlandıkları İnsanlarla bir araya geliyorlar, onlara hizmet ediyor, teşekkür, dua alıyorlar. Bundan mutlu onur oluyorlar. Mahkumu rehabilite etmeyi, topluma yararlı birey haline getirmeyi istiyoruz" dedi.Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bülent Gümüş, denetimleri altındaki 12 ilçede yılda 2 binden fazla kişinin kamu yararına işlerde çalıştırıldığını hatırlatırken, "Mahkum arkadaşlarımız da hem manevi olarak kendilerini güçlendirerek bir işe yaradıklarını hissederek hem de cezalarının kalan kısmını çalışarak geçirmiş oluyorlar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü: (ARŞİV GÖRÜNTÜLER)
-----------------------
-Avcılar Kaymakamlığı'nda günde en az 2 saat çalışarak cezalarını çeken mahkumlardan görüntüler
-Mahkumlar temizlik yaparken
-Yaşlı bir kadını araba ile gideceği yere götürürken
-Avcılar Kaymakamı ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bülent Gümüş'ün anlatımları
-Bir mahkum ile röportaj
-Genel ve detaylar

26.06.2017 - 12.01 Haber Kodu : 170626061

//////////////////////////////////////
9- BEYOĞLU'NDA NARKOTİK OPERASYONU....

* Beyoğlu'nda daha önceden belirlenmiş bir çok adrese uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

* Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirilirken, 2 kadın da gözaltına alındı.

* Operasyona polis helikoperteri destek verdi.

Haber - Kamera: Hasan YILDIRIM - Akın ÇELİKTAŞ / İstanbul DHA
Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ile Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri Beyoğlu'nda Tarlabaşı ve Hacıahmet Mahallesi'nde daha önceden belirlenmiş 6 adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Belirlenen adresler koçbaşı ile kırıldıktan sonra evlerde arama yapıldı. Yapılan aramalarda satılmaya hazır bir miktar esrar maddesi ve çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirildi.Üzerinde uyuşturucu bulunan 2 kadın gözaltına alındı. Operasyona Güven Timleri, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Motorize Polis Ekipleri (Yunuslar) ile havada da polis helikopteri destek verdi.

Görüntü Dökümü:
-----------------------
-Baskın yapılan ev
-Polis ekiplerinin belirlenen adreslere girmesi
-Koçbaşı ile kapıların kırılması
-Evde yapılan aramalar
-Operasyonda gözaltına alınan kadınların polis aracına alınması
-Ele geçirilen uyuşturucu maddeler
-Genel ve detaylar

26.06.2017 - 15.41 Haber Kodu : 170626116

////////////////////////////////////

10- MİLLİ BİRLİK KOMİTESİ ÜYESİ 14'LERDEN EM. KURMAY ALBAY MUSTAFA KAPLAN 95 YAŞINDA VEFAT ETTİ

İSTANBUL,(DHA)
27 Mayıs 1960 ihtilalinin önemli isimlerinden Milli Birlik Komitesi üyesi 14'lerden Em. Kurmay Albay Mustafa Kaplan 95 yaşında vefat etti. 27 Mayıs ihtilalinin ardından 14'lerle birlikte yurtdışına sürgün edilem Mustafa Kaplan,Portekiz'e askeri ateşe olarak gönderilmişti. Daha sonra yurda dönünce CKMP'de sivil siyasete atılan ve genel sekreterlik görevi yapan Mustafa Kaplan ,Alpaslan Türkeş'le yollarını ayırarak siyasetten çekilmişti. Emekli Kurmay Albay Mustafa Kaplan yaşlılığa bağlı hastalıklardan dün akşam Acıbadem Taksim hastahanesinde hayatını kaybetti. Mustafa Kaplan 27 Haziran Salı günü Levent Camii'nde öğle namazına müteakip Topkapı Kozlu'daki aile kabristanına defnedilecek.

//////////////////////////////////

11- CAMİDE BİR KİŞİYİ ÖLDÜREN ,İKİ KİŞİYİ DE YARALAYAN KİŞİ TUTUKLANDI

Haber: Yüksel KOÇ / İSTANBUL, DHA
Bayramın birinci günü öğle namazı sırasında Pendik Esenyalı Merkez Cami'sine giden Ö.B., 3 kişiyi bıçakladı.Bir kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren Ö.B., olay sonrası gözaltına alındı. Emniyet sorgusu tamamlanan Ö.B., bugün sabah saatlerinde İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na çıkarıldı. Ö.B., savcılık sorgusunun ardından, "Kasten adam öldürme" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Ö.B., mahkemece bu suçtan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

////////////////////////

12 - ATATÜRK HAVALİMANI'NI BAYRAM ARİFESİ 85 BİN KİŞİ KULLANDI

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)
Ramazan Bayramı'nda Atatürk Havalimanı en çok kullanılan sınır kapılarından biri oldu. Arife günü Atatürk Havalimanı'nı 85 bin kişi kullandı.Okulların tatil olması ve Ramazan bayramı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda yolcu yoğunlu yaşanmasına neden oldu. Yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Atatürk Havalimanı'nda kullanan yolcu rakamları da açıklandı. Ramazan bayramı nedeniyle arife günü iç ve dış hattan 85 bin yolcu giriş çıkış yaparken, bayramın birinci günü 82 bin 854 yolcu, ikinci günü ise 74 bin 186 kişi giriş çıkış yaptı. Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yapan yabancı turist sayısında da artış görüldü.

TÜM BANKOLAR AÇILDI, YOLCULAR KUYRUKTA BEKLEMEDİ
Ramazan Bayramı süresince yoğunluk nedeniyle Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sıkıntı yaşanmaması için ek tedbirler aldı. Emniyet yetkilileri, Atatürk Havalimanı Dış hatlar terminali geliş ve gidiş katı pasaport bankolarının tümünü açık tutarak yolcuların uzun süre beklememesini sağladı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler