HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinsellikte kişisel temizliğe önem verilmeli

Cinsellik çok özel ve hassas bir konudur. Cinsellik sırasındaki rahatsız edici görüntü, koku kişide cinselliğe karşı bir soğukluk oluşturabilmektedir.

Cinsellikte kişisel temizliğe önem verilmeli

İlkokul yıllarında okullarda çocuklara temizlik alışkanlıkları öğretilmektedir. Genel olarak tırnak temizliği el-yüz yıkanması, saçların düzgün taranması gibi bir çok ayrıntılar vardır fakat eğitim sistemimizde cinsel eğitim olmadığı gibi cinsel temizlik hakkında da bilgilendirme yapılmamaktadır. Kişisel temizliğe önem verilmesi cinsel birliktelik sırasında eşte rahatsızlık oluşmasını engelleyecektir.

Kişisel temizlik sizin için ve eşiniz için önemlidir. Hem enfeksiyonlardan korunmak hem de cinsel birlikteliğiniz sırasında sıkıntı duymamak için temizliğe dikkat etmek gerekir. Dini kurallara göre cinsel birleşme sonrası yıkanma zorunluluğu olduğu için bir çok çift cinsel birleşme öncesi duş almayı gerekli görmemektedir. Böyle yapıldığında gün içerisinde vücut ter kokusu ve kasık bölgesindeki nemden kaynaklanan kokular eşinizin cinsel birleşmeden hoşlanmamasına hatta uzak durmasına yol açabilir. İşte cinsel yaşamınızda başından sonuna kadar iyi hissetmek için benimsenmesi gereken bazı konular;

CİNSEL BİRLİKTELİK ÖNCESİ MUTLAKA DUŞ ALMAK GEREKİR

Duş, kişiyi rahatlatıcı, ferahlatıcı bir etkiye yol açar. Gün içerisinde cildinizde birikmiş toksinleri uzaklaştırır, ter kokusunu giderir ve yorgunluğunuzu azaltır. Saçlarınızın ve cildinizin güzel kokması eşinizin cinsellikten aldığı zevki artırır. Duş, cinsel birliktelikten hemen önce olmalıdır. Cinsel ilişkiden saatler önce alınan duş ile cinsel birliktelik yaşanması kişilerde rahatsızlık verici kokuların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Duş sonrası güzel koku veren parfümleri kullanmayı ihmal etmemek gerekir.

AĞIZ VE DİŞ BAKIMI

Cinsel ilişki öncesinde ağız içi temizlikte çok önemlidir. Dişlerinizi fırçalamalı, dönemler halinde diş hekimine başvurup diş çürüğü ve diş taşları açısından tedbirler almak gerekir. Diş çürüğü ve diş taşları ağızda rahatsız edici bir koku oluşturabilir. Cinsel birliktelikte ağız içinden gelen rahatsız edici koku eşinizin cinsellik konusundaki isteğini azaltabilir.

VÜCUT KILLARININ TEMİZLENMESİ CİNSEL BİRLİKTELİĞİN EN ÖNEMLİ KURALLARINDAN BİRİSİDİR

Vücudun çeşitli bölgelerinde kıllar bulunur,kıllar bölgenin daha çabuk terlemesine yol açar. Özellikle kasık bölgesindeki kılların tamamen kesilmesi cinsel birleşme sırasında eşte rahatsızlık hissi oluşmasını engelleyecektir. Erkekte sakal veya bıyığın uzatılması eşinin rahatsız olup olmamasına göre belirlenmesi gereken bir durumdur. Genel olarak erkeklerde vücut kılı daha fazladır, bazı erkeklerde sırt ve omuz bölgelerine kadar yaygın olabilmektedir. Eşlerinin talebi varsa erkeklerin vücutlarının bu bölgelerine epilasyon yaptırmaları uygun olacaktır. Vücut kıllarının fazla olması terlemeninde daha fazla olmasına yol açacaktır. Kadınlarda vücut kıllarınının temizliği daha çok önem arzeder. Bacaklarında kıl olan bir bayanın cinsel çekiciliğinin olmayacağı çok açıktır. Günümüzde özellikle bayanlar epilasyon teknolojisinin gelişmesi sayesinde vücutlarındaki tüm tüylerden kurtulabilmektedirler. Bu nedenle cinsel ilişki öncesinde vücudunuzu tüylerden arındırmanız kişisel temizlik açısından çok daha uygun olacaktır.

TIRNAKLARIN BAKIMLI OLMASI KİŞİNİN TEMİZLİK DÜZEYİNİN BİR GÖSTERGESİDİR

El ve ayak tırnaklarının bakımlı olması, düzgün kesilmesi de kişisel hijyenin bir parçasıdır. Cinsel birliktelik sağlayacağınız insanın tırnaklarının içlerinin siyah pisliklerle dolu olması hiç kimsenin istemediği bir durumdur. Bu nedenle tırnakların bakımlı olması atlanmaması gereken bir adımdır.

GÜZEL KOKULAR VEREN PARFÜMLER KULLANMAYI İHMAL ETMEYİN

Cinsel birliktelik öncesi güzel kokular kullanmak hem kendinize güveninizi artıracak hem de eşinize verdiğiniz değerin bir göstergesi olacaktır. Cinsellik gibi çok özel ve güzel bir olayın öncesinde yapılan iyi bir hazırlık cinsel birleşmeden alınacak zevki artıracaktır.

Op.Dr.Murad ÇELTİK

Doktorlar merkezi

Abdi İpekçi cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat :4 Nişantaşı İstanbul

Tel: 0 212 234 58 55

Cep: 0 536 886 12 96

Web: www.muradceltik.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler