KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Doğmamış bebeği hayatını kurtardı! 'Kilo aldırır diye diş macunu bile kullanmıyordum'

    İskoçya Fife'de yaşayan 26 yaşındaki Jade Kyle yeme bozukluğu ile mücadele ederken hamile olduğunu öğrendi. Bebeği sayesinde hayata tutunan Jade, bundan önce günde sadece 2 elma yediğini hatta kilo aldırır diye diş macunu bile kullanmadığını söylüyor.

    İşte anoreksi olan 25 kiloya kadar düşen ancak çocuğu sayesinde hayatı değişen Jade Kyle'in hikayesi.

    6

    İskoçya'da yaşayan Jade, 14 yaşındayken yeme bozukluğu geliştirdi. Günden güne eriyen ve sonunda kalp krizi geçiren genç kızın ailesine hayatını kaybedebileceği, yaşasa bile gebe kalma şansının olmadığı söylendi.

    4

    26 yaşına geldiğinde hamile olduğunu öğrenen genç kadın, ''14 yaşındayken yemek yemeyi bırakmıştım. çünkü kendimi çirkin hissediyordum. Günde 100 kaloriden az tüketiyordum. Hatta kilo alırım diye diş macunu bile kullanmayı bırakmıştım. çorba ve sütü bile sulandırıyordum. Annem şüphelenmesin diye akşam yemeğini ağzımda çiğneyip odamdaki torbaya atıyordum. Sıska vücudumu bol giysilerle saklıyordum. Artık regl de olamıyor, yataktan kalkamıyordum. Annem beni hastaneye yatırdığında kalp krizi geçiriyordum. Doktorlar öleceğimi söylüyor, yaşasam bile vücudumu aşırı açlığa maruz bıraktığım için ileride çocuk sahibi olamayacağımı söylüyorlardı.

    1

    Damarlarım çökmüş, yemek yemediğim takdirde altı ay içinde öleceğim söylenmişti. Yavaş yavaş yemeye başlamıi yemeğin bana düşman olmadığını öğrenmiştim. Artık 47 kiloya ulaşmıştım ancak doktorlar hala çocuk konusunda endişelilerdi. Ama bir mucize oldu ve küçük kızım beni kurtardı. Hamile kalmam bir mucizeydi. Onun her tekmesi sağlıklı kalmam için motivasyon sağlıyordu. Çok zayıf olduğum için hamileliğim boyunca taramalar yaptırdım. Onun için ve kendim için iyi olmam gerektiğini biliyordum'' diye konuşuyor.

    2

    Jade'in kızı şimdi 18 aylık ve sağlıklı bir bebek. Anne Jade, yaşadıklarından ders aldığını söyleyerek kızına vücudunu nasıl seveceğini öğretmek istiyor.

    8


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler