KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Doğum çatlaklarından kurtulmak için bir de bunu deneyin!

    Hamilelikten sonra oluşan çatlaklarla savaşta size yardımcı olabilecek, pratik ve hesaplı yöntemleri sizin için derledik.

    Çatlaklar, neredeyse her kadının sorunu. Derinin esnemesi sonrası oluşan izler, çoğunlukla kilo alınıp verildiği durumlardan sonra oluşuyor. Ancak hamilelik de çatlak oluşumuna neden olan diğer unsurlardan bir tanesi. Hamilelikten sonra oluşan çatlaklarla savaşta size yardımcı olabilecek, pratik ve hesaplı yöntemleri sizin için derledik.

    E-Vitamini

    E vitamini çatlaklarla savaşma konusunda çok etkilidir. E vitaminini direkt eczaneden kapsül şeklinde alıp, her duştan sonra çatlaklarınızın üzerine sürebilirsiniz.

    hamilelik

    Kahve

    Bir çok derde deva olan kahve, çatlaklarla savaşmada da bize yardımcı oluyor. Birer yemek kaşığı kahve ve toz şekeri, badem yağı veya zeytinyağıyla karıştırıp, çatlak olan bölgeye peeling yapabilirsiniz. Peeling uygulamak ölü hücrelerin kaldırılması işlemidir. Ölü hücrelerden kurtulunca, cilt bu hücrelerden kurtulur ve arkasından yeni taze hücreler gelir. Bunun sonucunda çatlaklarla zarar görmüş hücreler gider ve yerini, pürüzsüz bir cilt alır. (Her duştan sonra peeling yapılması önerilir.)

    kahve

    Buğday Tohumu Yağı

    Buğday toğumu yağının erken dönem ilerlememiş vücut çatlakları üzerinde etkili olduğuna dair bilimsel çalışmalar bulunuyor. Birkaç damla buğday tohumu yağını pamuk yardımıyla çatlakların üzerine sürüp kurumaya bırakın. Bu işlemi günde 2-3 kez yapmak, çatlaklardan hızla kurtulmanızı sağlayacak.

    Patates

    Çiğ patates cilt hücrelerinin restorasyonunu hızlandırmak için yüksek vitamin ve mineral içeriğine sahiptir. Çiğ patatesi kalın dilimler halinde çatlakların üzerine sürün. 5 dakika kadar patatesle masaj yapıp 10 kadar da kurumasını bekledikten sonra soğuk suyla durulayın. Daha sonra C veya E vitamini içeren bir kremle nemlendirin.

    patates

    Şeker
    Bir çorba kaşığı toz şekeri badem yağı ve bir kaç damla limon suyu ile karıştırıştırıp, çatlak olan bölgeye sürün. Her duştan önce bu karışımı cildinize en az 10 dakika boyunca masaj yaparak uygulayın. Bir ay boyunca tekrar ettiğinizde, doğum sonrası çatlaklarınızın azaldığını göreceksiniz.

    kahve-peeling

    Aloe Vera
    Aloe vera cildi nemlendirme ve yenileme bakımından oldukça etkilidir. Aloe vera kreminin içine eczaneden aldığınız E vitamini kapsüllerinden kırarsanız, çatlaklar üzerindeki etkisini arttırabilirsiniz. Her gün çatlak olan bölgeyi bu kremle nemlendirin.

    aloevera

    Limon
    Leke açmada son derece etkili olan limonu çatlaklara karşı da kullanabilişrisniz. Bir adet salatalığın suyu ve limon suyunu karıştırıp, çatlakların üzerine, deri tarafından tamamen emilene kadar sürün.

    limon

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler