FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar? 1 Ekim dolar kuru ve yorumları

Dolar/TL , yeni haftanın ilk işlem gününde 6 seviyesinin altına gerileyerek 17 Ağustos'tan beri en düşük seviye olan 5,9170'e kadar indi. Piyasaların gözü bu hafta çarşamba günü açıklanacak Eylül ayı enflasyon verisinde.

Dolar ne kadar? 1 Ekim dolar kuru ve yorumları

Dolar/TL yeni haftanın ilk işlem gününde 6 seviyesinin altına geriledi.

Bankalararası piyasada dolar/TL 17 Ağustos'tan beri en düşük seviye olan 5,9170'e kadar indi. Kur 5,91 liranın hemen üzerinde işlem görüyor.

Euro/TL de 7 liranın altında seyrediyor.

Analistler, dolar/TL de 6 desteğinin altındaki kapanışların olması durumunda 5,85 seviyesinin gündeme geleceğini, 6,10'un ise direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

GÖZLER EYLÜL AYI ENFLASYON VERİSİNDE

Piyasada gözler çarşamba günü açıklanacak Eylül ayı enflasyon verisine çevrildi. Piyasa enflasyonda yüzde 3.5-4 civarında bir artış bekliyor. Reuters'ın 15 kurumun katılımıyla yaptığı ankete göre, Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) Eylül ayında gıda fiyatları, son enerji zamları ve TL'deki değer kaybının etkisiyle yüzde 3.6 artış beklenirken, yılsonu için tahminler de yüzde 21.8'e yükseldi. Aylık artışın yüzde 3.6 seviyesinde gerçekleşmesi halinde yıllık enflasyonun Eylül'de yüzde 21.3 civarına yükseleceği hesaplanıyor. Ağustos'ta yıllık enflasyon yüzde 17.9 seviyesindeydi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler