FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar TL ne kadar? 4 Ekim dolar kuru yorumları

Dün açıklanan, beklentilerin üzerindeki eylül ayı enflasyon rakamları sonrasında 5.99'dan 6.09'a kadar yükselen dolar bu sabah 6.21 seviyelerinde hareket ediyor.

Dolar TL ne kadar? 4 Ekim dolar kuru yorumları

Enflasyonun eylül ayında yüzde 24,5'e çıkması sonrasında dolar/TL, doların uluslararası piyasalardaki değer artışına bağı olarak' yükseldi.

Enflasyon verisi öncesi dün 6 liranın altında hareket eden dolar açıklamanın ardından ilk etapta 6,10'u gördü. Daha sonra gerileyen kur bugün yeniden yönünü yukarı çevirdi ve 6,21'in üzerini gördü.

Euro/TL ise 7,10'un üzerinde işlem görüyor.

DOLAR ENDEKSİ 1,5 AYIN ZİRVESİNDE

Uluslararası piyasada dolar beklentilerin üzerinde gelen ABD ISM hizmetler endeksi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın para politikasını sıkılaştırma yanlısı olarak görülen açıklamalarının ardından ABD hazine tahvil getirilerindeki yükselişin desteğiyle yükseldi. Dolar endeksi 96'ya yaklaşarak altı haftanın zirvesinde seyrediyor.

Uzmanlar, bugün yurt dışında ABD'de haftalık işsizlik başvuruları ve fabrika siparişleri verilerinin takip edileceğini belirtti.

Teknik açıdan dolar/TL'de 6,10'un direnç konumunda bulunduğunu ifade eden analistler, 6,00 seviyesinin altına inilmesi durumunda düşüşün ivme kazanacağını dile getirdi.

5.90'A KADAR İNMİŞTİ

Dolar pazartesi günü eylül ayı ihracat rakamının yüzde 22,25 artışla 14,5 milyar dolara yükselmesi ve cari açıktaki düşüş beklentisiyle 5.90 seviyesine dek inmişti.

GÖZLER MAHKEMENİN BRUNSON KARARINDA

Piyasaların izlediği en önemli konulardan biri olan ABD'li Rahip Brunson'ın 12 Ekim'de mahkemesi yapılacak. Hali hazırda ev hapsinde tutulan Brunson'ın davası ABD ile ilişkilerin bozulmasına ve iki ülkenin karşılıklı ekonomik yaptırımlar uygulamasına neden olmuştu. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 25 Eylül'de gazetecilere yaptığı açıklamada Türk yetkililerle Brunson'ın geleceğine dair görüşmeler yapılmasını beklediğini söylemiş, "Evet, bu ay serbest bırakılabilir. Geçen ay serbest bırakılmalıydı. Aslında bugün serbest bırakılmalı. Türklerle görüştük. Beklentileri biliyorlar" demişti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler