FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Döviz kredileriyle ilgili yeni gelişme

Döviz kredilerinin yapılandırmasında o günün Merkez Bankası kuru kullanılacak.

Döviz kredileriyle ilgili yeni gelişme

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları" ile ilgili genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgede, 'Döviz kredileri TL cinsinden yapılandırıldığında o tarihteki Merkez Bankası kuru esas alınacaktır.' maddesi de yer aldı.

Resmi Gazete’de yayınlanan genelge de şu maddeler yer aldı;

1) 2019-2021 dönemi yatırım teklifleri 2019 yılı fiyatlarıyla ve bin tl bazında hazırlanacaktır. 2019 yılı kur değeri gösterge niteliğinde olmak üzere yıllık ortalama bir abd dola=5.60 TL olarak kullanılacaktır.
2)Kamu yatırımları; büyümeye, özel kesim yatırımlarını desteklemeye, bölgelerin gelişme potansiyellerini harekete geçirmeye, üretim, istihdam ve ülke refahını artırmaya azami katkı sağlayacak alanlara yönlendirilecektir.

3)Kamu yatırım teklifleri bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılmasına katkı sağlayacak şekilde hazırlanacaktır. Bu amaçla yatırımların mekansal dağılımında, geçmiş yıllardaki yatırım tahsislerinin dağılımı ve gelecek döneme ilişkin bölgesel politika dikkate alınacaktır

4)2019 yılı yatırım tekliflerinin tümü idarenin stratejik planı ve performans programı ile Kaya Bilgi Sistemi’ndeki gerekçe menüsü altında yer alan ilgili kısımda ilişkilendirilecektir.

Kredi notunuzu öğrendiniz mi ?

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler