YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın açlık ile savaşmada en önemli silahı mucize bitki: SORGUM!

    Akaryakıt ve yem sektörü için mucize bitki olarak tanıtılan ve en yeni tahıllardan olan sorgum çok bilinen bir bitki olmamasına rağmen, özellikleri ve faydalarıyla adını bundan sonra daha çok duyuracak. Sorgum bazı uzmanlarca dünya açlığı ile savaşmada çok önemli bir silah olacak!

    TÜBİTAK destekli proje ile ıslahı yapılan sorgumdan kinoa’nın muadili olarak gösterilirken tok tutma özelliği sayesinde diyet listelerinde de yerini almaya başladı. Son dönemde popüler olan sorgum ülkemizde daha çok hayvan yemi olarak kullanılıyor.

    Sorgum nedir?

    Birçok türü ve kırması bulunan sorgum, şekersiz ve şekerli olmak üzere iki çeşittir. Sorgum çoğu zaman yemlerde; kuskus, un, lapa, şerbet ve şeker şeklinde yemeklerde kullanılmaktadır. Sorgum dünyanın birçok bölgesinde kolayca yetişen bir bitkidir.

    Besin değerleri;

    Kalori: 230

    Toplanı yağ: 6g

    Doymuş yağ: 5g

    Kolesterol: 30mg

    Sodyum: 340mg

    Toplam karbonhidrat: 44 mg

    Lif: ig

    Şeker: 22 g

    Protein: 2e.

    Sorgumun faydaları nelerdir?

    -Sorgum, kalp hastalıkları ile savaşabilen ve kolesterolü düşürebılen fenolik bileşimler, bitki sterolleri ve policonasol fotokimyasallar bakımından iyi bir kaynaktır.

    -Çölyak Hastalığı: Çoğu zaman buğday, çavdar ve arpada bulunan glütenli proteinlerden yoksundur ve bu yüzden çölyak hastalığı ya da glüten hassaslığını tanımlamada güvenli olarak kabul edilmektedir.

    -Sindirimi kolay ve rahattır

    -Kilo verdirir: Kolay yetişen ve pek çok faydası bulunan sorgum ayrıca tok tutma özelliği ile diyetlerin de yeni gözdesi.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler