KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Duyunca kulaklarınıza inanamayacağınız 10 ilginç düğün adeti

    Hazır düğün mevsimi yaklaşıyorken tuhaf gelenekler ve adetlerle çevrili bir zincire dahil oluruz. Ama sadece Türkiye değil, dünyanın birçok yerinde birbirinden enteresan adetler hala yaşatılıyor, gelin birlikte göz atalım.

    1. Hindistan

    Dünyanın en ilginç geleneklerine sahip olan Hindistan, evlilik konusunda da bizi şaşırtmaya devam ediyor. Ülkenin bazı bölgelerinde kadınlar, köpeklerle evlendirilebiliyor ve sıradan bir evlilikmiş gibi gerdeğe sokuluyorlar. Sonrasında da beraber yaşamaya devam ediyorlar. Aralarında anlaşmazlık çıkarsa boşanabiliyorlar ya da köpek ölürse kadın, bir erkekle evlenebiliyor. Bu evlilik, kötü ruhlardan arınmak için gerçekleştiriliyor çoğu zaman.

    2.İsveç

    İsveç'te öyle bir gelenek var ki yıkıldığı an düğünü birbirine katar. Düğün davetlisi olan kadınların kırmızı giymesi kesinlikle normal karşılanmıyor. Çünkü kırmızı giyen kadın, daha önce damatla ilişkisi olduğunu iddia ederek düğüne gelmiş oluyor. Gelinlerin gözü tüm düğün boyu elbiselerde dolaşıyor :)

    3. Pakistan

    Pakistan'da evlenmeden önce erkeklerin geçtiği bir test var ve oldukça ilginç. Bu test, damadın sabrını ve anlayışını değerlendiriyor fakat dayanması biraz zor. Kız tarafı, damada akla gelmeyecek hakaret ve küfürler ediyor, damat da bu saldırının karşısında soğukkanlı olduğunu kanıtlamak zorunda oluyor. Yeteri kadar küfür yiyen erkek, evlenmeye hak kazanıyor.

    4. Brezilya

    Amazonlar'da hayatını sürdüren Satere-Mawe kabilesinde evlenmek pek de kolay değil. Kabilenin erkekleri evlenebilmek için cesaretlerini ve korkusuzluklarını kanıtlamak zorunda kalıyorlar. Bunu başarmak içinse zehirli karıncaların dolu olduğu bir eldivene ellerini sokup, 10 dakika boyunca bekliyor. Ama yetmiyor! Bu işlemi 20 kez daha tekrar ediyorlar. Ama bu testin büyük bir tehlikesi var, o da ölüm. Evlenmek, her yiğidin harcı değil kısacası.

    5. Romanya

    Aslında bizim Trakya'dan da tanıyacağınız bir adet, bugün Romanya'da hala varlığını sürdürüyor. O da evlenmek isteyen gençlerden erkek tarafı ailesine haber veriyor ve gelini kaçırıyor. Eğer 2-3 günden fazla alıkoyarsa, artık kamu önünde karı-koca olarak kabul ediliyorlar.

    6. İsrail

    İsrail'de ise dini inançları olan Museviliğe göre; Kudüs'teki kutsal tapınağın yok oluşunu sembolize eden içi kırık cam parçalarıyla dolu bir beze basarak evlenme aşamasına geçiliyor. Bir nevi, beraber her şeye katlanmak anlamına gelen bu ritüel hala popülaritesini sürdürüyor.

    7. Kore

    Eski zamanlarda daha kırsal bir yaşam süren Kore'de düğünlerde, kaz çok mühim bir sembolmüş. Gelinle damat evlerine gidecekleri ilk gün arkalarında birer kaz götürürlermiş. Şimdilerse ise bunun yerini tahtadan bir kaz aldı. Yine tahtadan yapılan ördek sembolü de düğünden sonra çiftin evine yerleştiriliyor, eğer iki tahta ördek birbirine bakarak yerleştirilirse çiftin iyi geçineceğine, ters konursa kavga edeceklerine delalet ediyor. Bir nevi büyü inanışı da denebilir.

    8. Almanya

    Aslında biz bunu Fedon'dan çok iyi biliyoruz :) Hala Almanya'nın bazı bölgelerinde sürdürülen bu gelenekte düğünde etrafta ne kadar porselen varsa yere atılarak kırılır. Gelinle damada da bunları bir güzel temizlemek düşer. Bu temizleme işini mutlaka beraber yapmaları gerekiyor, çünkü evliliklerinde birlik devam edebilsin.

    9. Çin

    Çin'de geleneklerine önem veren ailelerin hala sürdürdüğü, aslında kadınların pek bayılacağı bir adet var. Evlenmek isteyen çiftler önce çin astrolojisine uygun bir incelemeye giriyor. Damadın ailesi gelin hakkında astrologdan bilgi alıyor ve uygun bulunursa erkeğin doğum tarihi ve bilgileri kız tarafına yollanıyor. Onlar da uygunluğu kontrol ediyorlar. Kovalarla Teraziler anlaşamaz derken bu kadar ciddi olmasaydık keşke :)

    10. Türkiye

    Aslında tuzlu kahvesinden, kesmeyen makasına, açılmayan sandığından kornalı konvoyuna Türkiye'nin dört bir köşesinde bir sürü farklı gelenek mevcut. Fakat sizler için aralarından en ilgincini seçtik :)

    Muş'un bazı bölgelerinde damat, düğün tıraşından sonra iç çamaşırlaıryla konukların önüne çıkıyor ve damatlığnın 3 kez etrafında dolaştırılıyor.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler