HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eker; "Çocukların uğradığı saldırıların vebali hepimize ait"

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 2015 yılında yaşanan cinsel istismar olayının üzerinin örtüldüğü şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, "Çocukların uğradığı saldırıların vebali hepimize ait" dedi.Cumhuriyet Başsavcısı Eker, 2015 yılında yaşanan olayla ilgili adli sürecin yapıldığını, dosya kapsamında bir kişinin tutuklandığını bildirdi.

Eker; "Çocukların uğradığı saldırıların vebali hepimize ait"

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 2015 yılında yaşanan cinsel istismar olayının üzerinin örtüldüğü şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, "Çocukların uğradığı saldırıların vebali hepimize ait" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Eker, 2015 yılında yaşanan olayla ilgili adli sürecin yapıldığını, dosya kapsamında bir kişinin tutuklandığını bildirdi. Eker, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden bir akademisyenin olayla ilgili hazırladığı raporu adli makamlara bildirmediğine karar verilmiş, konuyla alakalı daha sonra mağdurlarla görüşüp rapor hazırlanmış, bu rapor adli merciler yerine basına servis edilmiştir. Dava dosyasına yansımayan kısımlarıyla, rapordaki iddialar hakkında da araştırma başlatıldı. Raporu yetkili mercilere bildirmeyen kişiyle de alakalı tahkikat başlattık. Bir mağduriyet söz konusuyla bu giderilir. Kimsenin yaptığı yanına kalmaz. Çocukların uğradığı saldırıların vebali hepimize ait” dedi.
Cumhuriyet Başsavcısı Eker, 2015’te yaşanan olayla ilgili geniş çaplı araştırmanın deva ettiğini, dosya ilgili verilen kararında da istinaf aşamasında olduğunu belirtti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler