HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eko-Okullar’da gündem enerji

Tepebaşı Belediyesi’nin paydaşı olduğu, Uluslararası Çevre Eğitim Programı Eko-Okullar “Çevre Çocuk Meclisi” 2017-2018 eğitim-öğretim yılı 9.

Eko-Okullar’da gündem enerji

Tepebaşı Belediyesi’nin paydaşı olduğu, Uluslararası Çevre Eğitim Programı Eko-Okullar “Çevre Çocuk Meclisi” 2017-2018 eğitim-öğretim yılı 9. Dönem 2. Çalıştayı; ilkokullar ve ortaokullardan 70 öğrenci, 22 koordinatör öğretmenin katılımıyla Tepebaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Eko-Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem ile Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanlarının da katıldığı çalıştay Tepebaşı Belediyesi meclis salonunda yapıldı. Çalıştayda enerji konusu başlığı altında, Elektrik Enerjisi Üretim Çeşitliliği; Doğalgaz Santralleri, Termik Santraller, Nükleer Santraller, Hidroelektrik Santraller, Jeotermal Santraller, Rüzgâr Tribünleri, Güneş Enerjisi Panelleriyle elektrik enerjisi üretiminde genel bilgiler konuları ele alındı. Ayrıca dünya genelinde ileri düzeyde olan ülkeler, Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeriyle güneş ve rüzgar enerjisi alanında yapılan yatırımlar hakkında da sunumlar gerçekleştirildi.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Ahmet Sezer Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi, Çevre Çocuk Meclisi Başkanı Nehir Bektaş, “9. Dönem 2. Çalıştayımızın başarılı ve verimli geçmesini diliyorum. Çalıştayımızın konusu ‘Elektrik Enerjisi Üretim Çeşitliliği’ ve Eko-Okullar Kütüphanesi kampanyasının sonuçlandırılması. Değerli arkadaşlarım okul içinde ve okul dışında çok yoğun zamanlar geçiriyoruz. Dersler sınavlar, spor, müzik ve kültürel etkinliklerimizin dışında okullarımızda ve bu meclis çatısı altında, çevre sorunları ve çözümleri konusunda farkındalığımızı artırmak için yapmış olduğumuz, Eko-Okullar Çevre Çocuk Meclisi gibi önemli bir sosyal sorumluluk programının aktif üyeleri olmak hepimiz için önemli bir deneyim olacaktır” dedi.
Eko-Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem burada yaptığı konuşmasında, “Eko-Okullar olarak sosyal sorumluluk bilinciyle başlattığımız kitap toplama kampanyasına çok yoğun ilgi sonucunda toplanan kitapları bir an önce ihtiyacı olan okullarımızla buluşturacak olmalarının heyecanını yaşıyoruz. Emeği geçen koordinatör öğretmenler ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki mart ayında Orman Haftası Fidan Dikim Etkinliği için, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ile her yıl olduğu gibi planlama yapacağız. Etkinlik için Tepebaşı Belediyesi ile işbirliği içinde olacağız” diye konuştu.
Çalıştayın sonunda meclis başkanı Nehir Bektaş, Çevre Çocuk Meclisinin 3. Çalıştayını 7 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştireceklerini belirtti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler