HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

El Halil’de Türk hamamı müze olarak açıldı

İsrail işgal güçlerinin engellemelerine rağmen Batı Şeria’nın güney kesiminde bulunan El Halil’de tarihe şahitlik eden Türk hamamı müze olarak açıldı.

İsrail işgal güçlerinin engellemelerine rağmen Batı Şeria’nın güney kesiminde bulunan El Halil’de tarihe şahitlik eden Türk hamamı müze olarak açıldı. Türk hamamının açılış törenine yetkililer ve halk katıldı. Yapılan açılış konuşmalarında şehrin tarihi ve kültürel mirasının korunması gerektiği ifade edildi.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO), İsrail’in işgali altındaki Batı Şeria’da bulunan El Halil kentini 7 Temmuz 2017’de tehlike altındaki dünya kültür mirası listesine dahil etmişti.
El Halil’in restorasyon komisyonu genel müdürü Imad Hamdan müzenin açılışında yaptığı konuşmada, El Halil şehrinin ticaret yolu üzerinde bulunması sebebiyle hem şehir hem de Türk hamamının büyük öneme haiz olduğunu ve diğer tarihi eserlerle bağlantı kurduğunu söyledi. Hamdan, “İşgalcilerin engellemeleri bizim şehri ve şehirdeki tarihi mirasımızı korumamıza mani olamadı, olamayacak” dedi.
Filis Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı Rula Maya El Halil’deki Türk hamamının turistleri bölgeye çekecek önemli tarihi eserlerden biri olduğunu söyledi.
Filistinliler İsrail’i, El Halil’in tarihi dokusuna "endişe oluşturacak seviyede" zarar verecek faaliyetlerde bulunmakla suçluyor. El Halil Şehrinin Valisi Kamil Hamid, "Türk Hamamı’nın müze olarak açılması, İsrail işgal güçlerinin El Halil şehrine karşı sürdürdüğü yıkımlara karşı bir cevaptır. Bu eser Filistinlilerin şehirdeki imzasının bütün dünyaya ilanıdır" dedi.
El Halil’deki çok sayıda Türk eserinin bulunması Türklerin şehre verdiği önemin bir göstergesi olduğu kaydedildi. İbrahim Camii’ne yüz metre mesafede bulunan ve ikiyüz metre kare üzerine inşa edilen Türk hamamının tarihi 700 yıl öncesine gidiyor.

Mynet Youtube

El Halil’de Türk hamamı müze olarak açıldı

En Çok Aranan Haberler