KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    En heyecanlı hazırlık onlarınki: Dünyanın dört bir ucundaki annelerin hazırladığı hamile çantaları

    Dokuz aylık heyecanlı sürecin sonunda bittiği, bebeğinize kavuştuğunuz günde mutlaka ama mutlaka hastanede yanınızda olması gereken şeyler var. Peki her doğum çantasında mutlaka olması gereken bu malzemeler neler?

    Bebeğiniz için

    Beklenen gün geldi çattı. Bebeğinizi kucağınıza aldınız sizden mutlusu yok, ancak karşınızda her şeyiyle size ihtiyacı olan minicik bir varlık var. Doğumdan sonra bebeğinizi giydirmek için mutlaka çantanızda bulundurmanız gereken malzemeler; battaniye (mevsimine göre örme ve penye olarak doğum çantasında en az iki tane bulunsa iyi olur), önden iliklenen 3 adet tüm vücut tulumu, çorap, eldiven, şapka, çıtçıtlı badi. Bebeğinizin bakımı için gerekli olan malzemeler ise; yenidoğan bebek bezi, ıslak mendil, pişik kremi ve ağız mendili.

    Kendiniz için

    Tabi ki size muhtaç minicik bebeğinizin yanında sizin de ihtiyaçlarınız, ağrılarınız, sızılarınız olacak. Bebişin gelmesinin mutluluğu her ne kadar her şeyi unuttursa da siz kendiniz gerekli olan malzemeleri çantanıza yerleştirmeyi unutmayın. Doğum sonrasında hastanede kendiniz için bulundurmanız gereken malzemeler; emzirme için önden açılan iki gecelik veya pijama takımı, birkaç çift rahat iç çamaşırı, ağır hizmet türü sıhhi kadın pedleri, bir şal veya sabahlık, hastane odasında giymek için terlikler, bir çift sıcak tutan çorap, göğüs pedleri, meme ucu kremi, emzirme sütyenleri.

    Çantamızı hazırladık, peki dünyadaki diğer kadınlar doğum çantalarını nasıl hazırlıyorlar?

    1. ABD - Deanna Neieres

    abd canta

    Deanna'nın doğum çantasında göğüs pedleri, emzirme sütyeni, MP3 player, kundak için yumuşak bir battaniye, kendisi için rahat giysiler, bebek için şapka ve tulum, lavanta yağı, boyun yastığı, parmak arası terlik ve atıştırmalık yiyecekler bulunuyor.

    2. İngiltere - Joanne Laurie

    cantaaa

    Joanne Laurie ise hastane çantasına; bebek bezi, bebek giysileri, kendisi için giysiler, diş macunu, havlu, sabun, ped, TENS (transkutanöz elektriksel sinir stimulasyonu) cihazı, bol miktarda atıştırmalık, iPad, battaniye ve örgü pantolonlar koymuş.

    **3. Japonya- Takako Ishkawa

    japonyaaaaa

    Japonya'da yaşayan Takako Ishkawa doğum çantasına, bebek ve kendisi için giysilerin yanında şunları koymuş: Kan gurubu kartı, hastane formu, sağlık sigorta kartı, şampuan, diş fırçası, resmi belgeler için kişisel mühür, anne-çocuk sağlık kayıtları defteri, kağıt mendil.

    4. Malavi-Ellen

    malavi

    Malavi'de yaşayan Ellen; derme-çatma, temiz su, elektrik ve sterilizasyon malzemesi bulunmayan bir sağlık merkezinde doğum yapmış. Ellen'in hastane doğum çantasına koyduğu malzemeler ise şöyle: naylon çarşaf, bebek kordonunu bağlamak için ip, kesmek için jilet, siyah naylondan yatak çarşafı, yemek satın alma ihtiyacına karşı 200 Malavi Kwacha'sı, kendisi ve bebeği sarmak için 3 geniş peştemal ve el feneri.

    Kaynak: http://www.hamaratabla.com/makale/5773,dunyanin-degisik-yerlerinden-annelerin-hastane-cantalari.htm?page=9

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler