HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DHI tekniğiyle tıraşsız saç ekimi

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları, DHI saç tekniğinin FUE saç ekimi tekniklerinin alt gruplarından birisi olduğunu belirtti. DHI tekniğinde, saç ekim uzmanları 1 mm’den daha küçük çaplı özel bir iğne kullanarak ensedeki donör bölgeden sağlıklı saç köklerini seyrekleşen alanlara nakledilmek için alınır.

DHI tekniğiyle tıraşsız saç ekimi

Alınan bu saç kökleri mikroskop altında incelenerek 1 ile 4 saç teli arasında gruplara ayrılır. Ardından yapılan saç tasarımına göre gruplanan saç kökleri seyrekleşen ya alanlara transfer edilir.

Bu, non - invaziv yani cerrahi olmayan bir prosedürdür, operasyon boyunca tamamen uyanık ve bilinçli kalacaksınız. İyileşme süresi kısadır ve komplikasyon riski düşüktür. Ameliyattan sonra saçın tutunma ihtimalini mümkün olan en yüksek orana çıkarmak için temel prosedürlerin yanı sıra destek tedaviler de uygulanabilir.

DHI SAÇ TEKNİĞİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

DHI tekniği ile saç naklinde, saç kökleri süper ince iğneler tarafından açılan deliklere yerleştirilir, saç köklerinin yerleştirildiği veya çıkarıldığı alanlarda herhangi bir şekilde iz kalmaz. Saç köklerindeki açı kaş, bıyık, sakal ve ön saç çizgisi boyunca çok önemli bir rol oynar. Saç ekiminin başarısında ekilen saçların yoğunluğuna ek olarak, doğal bir görünüm sağlaması da önemli kriterlerden biridir. DHI yönteminde saç follikülleri donör bölgeden teker teker alınır. Özellikle ön saç çizgilerinde saç belirli açılar ile büyür. DHI tekniğinde bir santimetre kareye ortalama 45 saç foliküllü yerleştirilebilir.

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları, herhangi bir alanda saçların yüzde 50'sinden fazlası kaybolsa bile, estetik görünüm sağlanabileceğini belirtmektedir. Yoğunluk kadar önemli olan bir diğer faktör saç köklerinin doğru açılar ile nakledilmesidir. Her saçın kendi doğru açısı vardır. Saç ekim işlemlerinde, bu açılar dikkatli bir şekilde hesaba katılmalıdır. Yanlış açılar ile nakledilen saç follikülleri doğal olmayan, kötü bir görünüme neden olur. Estetik açıdan hedeflenen sonuçlara erişmek için hangi yoğunlukta nakledileceği çok iyi bilinmelidir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler