HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Esenyurt Belediye Başkanı istifa etti!

Son dakika habere göre; Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti. 13 yıl 8.5 ay sonra yürüttüğü başkanlık görevinden ayrılma nedenine ilişkin ise, sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi. AK Parti Parti Sözcüsü Mahir Ünal da Kadıoğlu'nu istifasının önceki istifalarla benzer olmadığını, sağlık nedeniyle olduğunu söyledi. CHP'li vekiller ise "İstifa etmesi Kadıoğlu'nu kurtarmaz, hesap versin" diye tepki gösterdi.

Son dakika habere göre; AK Parti'de büyükşehir belediyeleri ile başlayan istifa süreci ilçe belediyelerle devam ediyor. Genel merkezin istifasını istediği isimler listesinde Esunyurt belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ilk sırada yer alıyordu. Necmi Kadıoğlu istifasını genel merkeze iletti.

İSTİFA İLE İLGİLİ AK PARTİ'DEN İLK YORUM

Kadıoğlu'nun istifasına ilişkin ilk değerlendirme AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdir Eker'den geldi. Eker katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada "Esenyurt Belediyesi ile ilgili tartışılan bir konu yok. Kendisi istifa etti, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Esenyurt Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi.Yerine biri seçilir hizmet akışı devam eder" dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ: DAHA ÖNCEKİ İSTİFALARLA BENZER DEĞİL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, NTV canlı yayınında Kadıoğlu'nun istifasıyla ilgili şunları söyledi:
"Devam eden değişim ve yenileme süreci konusunda kamuoyunu bilgilendirdik. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifası bunun dışında sağlık sorunları nedeniyle yapılmış bir istifa. tedavi süreci 3 yıldır devam ediyordu. Göreve devam etme konusundaki yaşadığı kaygılardan dolayı görevden affını kamuoyuyla paylaştı. Daha önceki istifalarla benzer bir istifa değil. Bu konuda zaten yerel yönetimler başkanlığımız böyle bir süreç başladığında kamuoyuyla paylaşıyor. Cumhurbakanımız bütün siyasi partileri kendi belediyeleri konusunda değerlendirme yapmaya davet ediyorum dedi. Biz kendi belediyelerimizle ilgili çalışmalarımızı başlattık.''

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Belediyeden yapılan açıklamada, 13 yıl 8,5 aydır ilçenin belediye başkanlığını yürüten Kadıoğlu'nun, bugün itibarıyla kendi isteğiyle görevinden istifa ettiği, buna ilişkin yazılı talebini Valiliğe bildirdiği belirtildi.

Açıklamada, Kadıoğlu'nun 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü kaydedilerek, şöyle denildi:
"Sorumlu olduğu ilçenin ve Esenyurt halkının ihtiyacı olan hizmetlerin üretilmesinde ve yerine getirilmesinde bu sağlık sorunlarının engel olmaya başlayacağı kaygısıyla böyle bir istifa kararı almış bulunmaktadır. Sayın Belediye Başkanımızın, seçildiği günden bugüne kadar Esenyurt ilçesine ve halkına olan duyarlılık sebebiyle almış olduğu bu kararı saygıyla karşılıyoruz. Kendisine Esenyurt ilçesi ve içinde yaşayan insanlar adına gösterdiği insanüstü gayret, çaba ve çalışmalar, sağlık, eğitim, çevre, kültür, sosyal barış daha nice hizmetlerinden ötürü sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi kamuoyu önünde sunarız."

CHP'DEN TEPKİ

Esenyurt Belediye Başkanı AKP'li Necmi Kadıoğlu'nun, görevinden istifa etmesiyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) vekilleri Twitter hesapları üzerinden açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, paylaşımında Kadıoğlu'nun Cumhuriyet ve Atatürk ile ilgili skandal açıklamalarını hatırlatarak, "Cumhuriyete 'darbe ürünü', Atatürk'e 'darbeci' diyen, devlet hastanesine kendi adını, stadyuma FETÖ'cülerin adını veren AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nu istifa kurtarmaz, işlediği kent suçlarının hesabını yargıya verecek!" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ise, Esenyurt ilçesindeki betonlaşmayı eleştirip, savcıları göreve çağırarak, "Esenyurt Belediye Başkanı istifa etti, ama arkasında bu enkazı bıraktı. Emsal vurgununun hesabını vermeden köşesine mi çekilecek? Yok mu bu işin hesabını soracak bir savcı? Dikey minariyi eleştiriyordunuz! Gereği yapılmayacak mı?" sözleriyle Kadıoğlu'na tepki gösterdi.

NECMİ KADIOĞLU KİMDİR?

1954 yılında Gümüşhane'de doğdu. İlkokulu Gümüşhane'de orta, lise ve üniversite eğitimini ise İstanbul'da tamamladı. İş hayatına Gümrük Müşaviri olarak başladı. Mali Müşavir olarak çalıştı. Yurt içinde ve yurt dışında üstdüzey yöneticilik yaptı.

1992-1993 yılları arasında Kağıthane Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı yaptı. 1994-1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Kaynak ve İştirakler Daire Başkanlığı ve Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Esenyurt Belediyesi'nde Belediye Başkanı olarak göreve başladı. İyi derecede İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve altı çocuk babasıdır.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler